Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 12 de desembre de 2011

La polèmica sobre la urbanització de Vergeret

MANOLO VIDAL HA PARLAT AMB CONFEDERACIÓ I ASSEGURA QUE ES RESPECTA L’ACORD DE 2008 I LA URBANITZACIÓ SEGUIX ENDAVANT

El PP de Tavernes vol tranquil·litzar la població i especialment als veïns de la Urbanització Vergeret en relació a la informació que determinats mitjans de comunicació han donat respecte a una sentència del TSJ de la Comunitat Valenciana. Segons estos mitjans, la sentència demanava la paralització de les obres en la zona i la retirada de les vivendes.

“El PP de Tavernes vol transmetre la màxima tranquil·litat als veïns. No va a tirar-se cap finca ni va a passar res de res. Este mateix matí he parlat amb els responsables de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i m’han expressat la seua sorpresa amb este tema. M’han reafirmat el seu compromís de retirar qualsevol procés judicial només estiga canalitzat el riu”, ha comentat el portaveu del PP Manolo Vidal.

Per al líder popular, la notícia publicada s’ha revestit d’un gran sensacionalisme amb ganes de generar una polèmica estèril. “En 2008 negociàrem amb Confederació, Acuamed i l’ajuntament i totes les parts arribarem a l’acord de llevar totes les accions judicials només es fera la canalització del riu Vaca i se subsanara la inundabilitat de la zona. El Tripartit allò que ha de fer ara és respectar l’acord que va tindre el PP amb Confederació i no moure sensacionalismes ni anar de salvador d’una situació que ja està consensuada”.

El procés judicial amb la Confederació seguirà el seu camí, de fet la sentència del TSJ no es ferma i encara queden 3 ó 4 anys de procés judicial “mentre confiem que es facen les obres de canalització del riu Vaca, que ja estan en procés, i se solvente la inundabilitat de Tavernes i així s’acabarà esta situació que ja té la solució pactada des de 2008” indicà Vidal, qui dilluns mateix es va posar en contacte amb responsables de Confederació.

El cap dels popular de Tavernes afirma que el Tripartit ha volgut generar polèmica per voler posar-se una medalla en una problemàtica que ja estava pactada “estem segurs que algú afí al govern valler ha filtrat esta notícia a diaris molt concrets per a generar una alarma en la població. Una alarma sense cap sentit i amb l’únic objectiu de voler-se penjar una medalla també absurda. Hem de dir que amb esta actitut el Tripartit demostra una vegada més un gran cinisme, l’alcalde i la potaveu del PSOE ja coneixien l’acord que el consistori té amb Confederació des de fa anys i malgrat això han generat una polèmica sense cap sentit. Només estiga la canalització del riu Vaca, el procés judicial s’anul·larà. És fals que vaja a tirar-se cap vivenda”.

Cronol•logia dels fets
En 1983, amb el govern d’EU, es va requalificar el sector del Vergeret. En 2002, el plenari de Tavernes va aprovar per unanimitat el Pla Parcial del Vergeret amb cèdul·la d’urbanització per part de la Conselleria. En 2003 este pla es confirma en la Comissió Territorial on està present la mateixa Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

En 2005 Confederació fa una inspecció a la zona del Vergeret, demanant en gener de 2007 que es subsanara la inundabilitat de la zona.
En febrer de 2007 l’ajuntament de Tavernes presenta un recurs davant Confederació. En març de 2008, el consistori presenta un recurs contenciós contra Confederació. 
En juny es desestima el recurs municipal i en octubre de 2011 el TSJ acepta la cassació del recurs.

54 comentaris:

 1. Tot aclarit per Manolo i sence fer falta una foto amb Confederació.
  Jordi ja estaria pensant on fer la foto xocant les mans. Jordi! menys fotos i mes treballar, no per més fotos treballes millor, que pareix que ho fas per netejar la teua consciència.
  GRACIES MANOLO, TU SEMPRE ENS TRAUS DEL FABES DEL OLLA.

  ResponElimina
 2. quant de desvergonyits hi han dins l'ajuntament,sols per penjar-se una medalla menegant el que té que estar quiet, i a més sabent que eixos acords existeixen, qué pretenen a part de quedar-se assoles com la una quan es resolga l'embolic ?.quin benefici obtenen? perqué no resolen el que cal pel poble? perqué de moltísssimes coses que estàn deixant passar i no estar governant com cal ?
  ai mare que caic dins del pou.... doncs jo a eixe personatge que a filtrat la noticia li donaria dos medalles: una per fantasma i la segona per si la perd.....he dit

  ResponElimina
 3. aquet diari sembla del pp.tot lo que fa el pp esta be i els altres malament.

  ResponElimina
 4. El fet de que traguen una noticia ahir dient que era el fi del mon i laltra hui per el mati dient que ho tenen resolt desde fa temps vol dir la mala fe que tenen esta gent del Bloc.
  Ho tenen resolt per que Manolo ha ho va deixar resolt.
  Que ha fet Jordi ahi a part de ferse la foto?

  ResponElimina
 5. i este listo qui es?
  Si llitges la cotorra i et fixes un poquet voras com tame es del pp.

  ResponElimina
 6. el que és molt fort i quasi ningu sap és que en la primera legislatura d'Eugenio el Bloc va gobernar amb el PP, i un dels principals impulsors de la zona Vergeret va ser Miquel Bononad QUE ERA EL REGIDOR D'URBANISME. la veritat és que m'asusta la doble cara d'esta gent, son capaços de tot i els dona tot igual.

  ResponElimina
 7. Voler traure benefici polític d'una notícia que al publicar-la com s'ha publicat crea inseguritat als veïns i perjudici econòmic als propietaris que vullguen vendre és una gran irresponsabilitat. El diumenge pareix que s'acabe el mon i hui dilluns diuen que tranquils que ja tenen la formula per a solucionar-ho tot. Ja existeix un preacord am Confederació gestat per Manolo per a resoldre la situació. Ara volen fer-ho seu i aixina al mateix temps excusar-se per no haver presentat alegacions al projecte del riu en les zones on calia, per eixample en l'autopista.

  ResponElimina
 8. Que fort aquest diari conservador. M'havien parlat d'ell però mai hauria pensat que fóra així.
  Només queda que crideu: Viva Espanya!!!!!!

  ResponElimina
 9. Mireu, el tema del Vergeret està tot clar. Algú ha volgut remoure un tema resolt per a vore si raspava algun vot.
  El Vergeret es va aprovar per unanimitat de tots els grups (també del Bloc).Menys mal que Manolo va negociar en 2008 i així la gent va poder tindre la cédula d'habitabilitat del Vergeret, Ajuntament i Confederació van acordar retirar els pleits quan es fera el riu i tot resolt. No sé a què ve ara el Bloc armant gresca d'un tema que no té sentit perquè està clar.
  Per cert, si tan inundable és per què fan el Festivern en el Vergeret? Il·lògic.
  La gent del Vergeret està molt poc contenta amb Jordi i companyia, a vore ara com venen els pisos i més si tenen el jaleo del Festivern a la porta de casa.

  ResponElimina
 10. ¿Qué problema hay en decir Viva España? Los nacionalistas no tienen ningún reparo en llamar a la Guardia Civil cuando les pasa algo.
  Yo no veo ningún problema en decir Viva España ni Viva Valencia, ¿Por qué los nacionalistas sí?
  Más vale decir Viva España que Gora Eta, ¿No?

  ResponElimina
 11. La corporació Municipal 1999-2003 va tramitar amb el mas estricte sotmetiment a les normes vigents (LRAU aprovada en temps del Molt honorable president de la Generalitat Joan Lerma) un expedient per a urbanitzar una zona qualificada com de possible urbanització del Vergeret, d'acord amb les normes subsidiàries vigents en aquell moment a Tavernes de la Valldigna, i que van ser aprovades en 1983 per un govern municipal presidit pel Partit Comunista. No haver permés aquella tramitació, haguera sigut un acte arbitrari i injustificat, ja que complia amb tots els requisits per a la seua tramitació.

  En segon lloc, posar de manifest, que en la sessió del Ple de l'Ajuntament de Tavernes de data 4 de novembre del 2002, el punt de l'orde del dia 4.3 “Examen i si és procedent aprovació del pla parcial de millora del sector de possible urbanització residencial Vergeret i programa de desenrotllament de l'actuació integrada comprensiva d'este sector”. VA SER APROVAT SENSE DEBAT I PER UNANIMITAT DE TOTS ELS MEMBRES PRESENTS EN LA VOTACIÓ, EN REPRESENTACIÓ DE PARTIT POPULAR, PARTIT SOCIALISTA I BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ-ELS VERDS. Per tot això, pareix com menys injust, adjudicar-li el mèrit per l'aprovació del mencionat instrument urbanístic únicament al Partit Popular.

  En tercer lloc, els ciutadans de Tavernes, deuen saber, que en la tramitació de l'expedient, es van observar totes les cauteles necessàries, i es van sol·licitar els informes preceptius a cada un dels organismes segons establia la normativa vigent. Fruit d'això va ser l'aprovació definitiva del dit expedient per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme en data 16 d'abril del 2003, publicat en el BOP en data 18 de juny del 2003, que en l'antecedent de fet quart de l'acord establix “Durant la tramitació de l'expedient s'ha sol·licitat informe els organismes següents: Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Recursos hidràulics de la COPUT, Conselleria d'Educació, Conselleria de Sanitat”. Així mateix, el fonament de dret primer del mencionat acord diu “La tramitació ha sigut correcta, d'acord amb el que establix l'article 52, en relació amb la disposició transitòria primera, apartat 2, de la Llei 6/1994, de 15 de novembre, de la Generalitat Valenciana, Reguladora de l'Activitat Urbanística”.

  Finalment, la dita resolució arreplega en el fonament de dret sèptim “La comissió Territorial d'urbanisme, ......., és l'òrgan competent per a emetre dictamen resolutori per a l'aprovació definitiva dels plans parcials de municipis de menys de 50.000 habitants....” i conclou “A la vista de quant antecedix, La Comissió Territoral d'Urbanisme, ....., acorda: aprovar definitivament el Pla Parcial del Sector Vergeret del PGOU de Tavernes de la Valldigna”.

  En resum, en la tramitació aprovada per unanimitat dels membres de la corporació, sempre s'ha observat escrupolosament la legalitat vigent. Legalitat que deu ser ratificada pel Tribunal Suprem en la resolució del recurs recentment plantejat per l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

  ResponElimina
 12. EL OBSERVADOR ...

  Muy bueno este ultimo articulo y mas bueno aun el ultimo post del anonimo VERGERET.

  Una lectura y un recorrido, por todo el proceso hasta llegar al dia de hoy, muy esclarecedor de como hemos llegado a este punto, pero como siempre hay peros, si como dice este, todo estaba bajo la legalidad de la anterior LRAU y contaba con todos los informes tecnicos aceptados, ¿porque estamos envueltos en este contencioso?, se ejecuto el proyecto sin esperar el visto bueno de alguien o de alguna institución, o es que esta alguien o este alguna no entrego el informe en tiempo y forma establecido y es por eso que estamos asi en fecha de hoy.

  Y otra cuestion que nos perturba, a más de uno, porque dicen que el PP, ha intentado bloquear la solución de este problema que esta en la aceptación y la ejecución del proyecto del rio vaca, enviando unas alegaciones al proyecto de la laminación del rio, por lo que yo conozco de este proyecto es un poco no acertado, ya que anula las ejecuciones anteriores y condena a estar a Tavernes en el cuello de un embudo, y como dicen en muchos medios, porque hacer el rio empezando por los tejados, deberiamos empezarlo de abajo a arriba, como las casas, eso es desde la playa a las montañas, y siempre salvando los problemas de la Via del tren, la N-332 y la AP-7.

  El que sepa más que informe más, es necesario la verdad nos hara libres.

  ResponElimina
 13. Primer sa de fer lo del riu, despres la construccio de les viviendes. A vore si hara tenim que tornar a classe. De que serveix tindre titols, si despres no valen pa res.

  ResponElimina
 14. JO SOC DE TAVERNES has dit una mentira molt grossa dient que el Bloc va impulsar el Pla Vergeret, quan el govern PP-Bloc va ser en la legislatura 1996-1999.

  Com bé diu VERGERET el govern que va impulsar eixe Pla era el de 1999-2003 o siga, el PP amb majoria absoluta. I el Pla comença a gestar-se en el 2001 i s'aprova en el 2002 com diu Vergeret, que sembla sap de que va.

  JO SOC DE TAVERNES: Si tingueres un mínim de respecte a tu mateix i de dignitat ara retiraries el que has dit de doble cara i no se que mes. I demanaries disculpes.
  Moderadors: no sé com se vos colen comentaris aixina i mentiders, que són al cap i a la fi els que fan eixir altres comentaris brofecs.
  Bé, vosaltres que ho porteu ho sabreu.

  ResponElimina
 15. Como se puede ver en este articulo y en el de VERGERET la Confederación Hidrográfica no se opuso en ningún momento a la aprobación definitiva del Vergeret y, despues, cuando la obra de urbanización ya estaba terminada y los edificios acabados o muy avanzados apareció la Confederación exigiendo lo que todos sabemos.

  ResponElimina
 16. A mi em pareix el comentari de VERGERET una manera de voler clavar en el mateix sac a tots els partits i fer creure que tots son igual i que tots son bons i per això tant de repetir que s’aprova per unanimitat. Em pareix que vol mesclar diferents coses que no son iguals, com tanpoc son iguals les coses que giren al voltant del Vergeret, ni tanpoc con iguals ni n’hi ha despres la mateixa responsabilitat en els partits. No hem de confondre-nos.

  Els partits quan es presenta la proposta diuen que están conformes en que es faça la urbanització del Vergeret i tots voten a favor i que es faça allí una urbanització, es fa un projecte que diu que n’hi haura això de jardins, això de carrers i aixó de solars. Tot molt bé. I l’aproven en Valencia com diu VERGERET i ja el tenim en marxa.

  Peró qui dona els permisos d’obres i qui diu com s’han de fer els edificis o on van a anar les finques i com serán les finques és el PP que mana a Tavernes i és el PP qui consentix que es facen finques al costat del riu i en la zona que diuen que no es podía construir. Això de les llicencies ho aprova qui governa Tavernes i no es un altre que el PP. Ací els demes partits no tenen res a vore ni que jo sapia les llicencies no pasen ni s’aproven en els plens.

  Ho deixa hui ben explicat Eugenio Pérez en el diari Levante, quan diu que a ell li ho notifiquen i li sembla que mal si camina i pitjor si no camina i va decidir tirar la urbanització i les obres cap avant. Reconeix que és cosa d’ell i del seu partit per tant la responsabilita que s’haja fet com s’ha fet . I no n’hi ha mes voltes de fulla. Es van fer mal les coses i ara fa falta solucions.

  I li dic al anonim anterior, el de les 17,18, que la Confederació no tenia perque dir-li res a l'Ajuntament de com tenia que fer les coses. Això ho tenia que saber l'Ajuntament i els seus advocats i tecnics, que la ignorancia de la llei no vol dir que no s'ha de complir.

  ResponElimina
 17. Gent, una cosa: ara no és moment de treure responsabilitats sobre qui ha fet el mal i qui no l'ha fet; ara és moment d'unir-nos tots els vallers en pro dels nostres conciutadans que corren el perill de vore el seu habitatge com se'n ve a terra sense ells ser-ne els culpables de res del que està passant. Estes persones van comprar una vivenda amb les màximes garanties que els va donar l'Ajuntament en aquell moment, independentment que fóra el PP o la resta de partits qui estigueren al capdavant. Els van donar la cèdul·la d'habitabil·litat i per tant, estava tot correcte i adequat a la legal·litat vigent. Què ha passat? no ho sé ni sé qui ha tingut la culpa d'açò, però per suposat que els que ara hi viuen a esta urbanització no la tenen. Ara el que cal, pense jo, és fer tot el possible perquè estes persones, innocents de tot el que està passant, puguen mantindre allò que tant els ha costat d'adquirir i que encara moltes d'elles estan pagant.
  També crec que d'una puça s'està armant un cavall. Si té solució la cosa, ¿per què tant de pegar-li voltes de si uns ho diuen així i els altres ho diuen d'altra manera? la solució és laminar i desviar el riu? doncs es fa i ja està. Després, les responsabilitats ja es demanaran a qui siga que les tinga.
  Jo sóc neutral en este cas ja que no vefenc ni a govern ni a oposició. He llegit tots els articles que ixen, tant als diaris com als blogs locals, i no puc arribar a altra conclusió que la següent:
  El projecte va ser aprovat d'acord a la llei que en el seu moment estava vigent, per tant, ahí no hi ha res en contra de la legalitat. El que he pogut llegir que va passar després és que la Confederació va posar com a condició que s'arreglaren els problemes d'inundabilitat eventual que podria patir la zona per trobar-se al costat d'un riu, i l'ajuntament en va donar el vist-i-plau. A partir d'ahi ja no entenc què ha passat. Si tot estava bé, a quina de les parts se li ocorregué enviar una denúncia declarant que allò era il·legal? Disculpeu-me però no ho acabe d'entendre.
  Jo només demanaria a la Corporació Municipal, tant govern com oposició, que es posàreu a treballar junts, encara que fóra per una vegada, per a solventar este problema. Les responsabilitats ja les buscareu després, les tinga qui les tinga que també és cert, algú les tindrà d'alguna manera o altra.

  ResponElimina
 18. Es mol bonico dir que ahora todos a una.
  Pero aci nomes treballa el pp.
  Per que el govern municipal no va avisar al pp de que eixa noticia tenia que apareixer en el diari?
  Per que el govern esta dedicant se a traure noticies a la cotorra i el que no es la cotorra en lloc de esclarir el problema?

  ResponElimina
 19. Menys mal que sempre está ahí MANOLO!!!! que fariem sense ell?

  MES QUE MAI PP!!!

  ResponElimina
 20. Jo no sé si els va avisar o no, ni de fet sé qui ho està fent bé ni qui malament. No vull saber-ho ara. Aa vull que se solucione açò que és l'objectiu últim de les negociacions que tant uns com altres sembla que estan fent. jo no sóc de cap partit, ni militant, només demane això, un poc de sentit comú i de cordura. Després de solucionar això, ja es barallareu a vore qui té la raó i qui no la té. Simplement això. Bona nit a tots.

  ResponElimina
 21. Més val que el PP no treballe tant, que hi ha perill d'empastre.

  ResponElimina
 22. A l'anònim que creu que els títols no serveixen per a res (pel que veig supose que ell/a no en té cap) i pensa que alguns haurien de tornar a classe... que s'aplique el "cuento" i pegue un repasset al que ha escrit. Entre moltes faltes, podria començar per escriure "ara" sense H. Fa mal a la vista.

  ResponElimina
 23. Enrique Estruch i Ferrando14 de desembre de 2011 a les 0:09

  A mi me han convencido él y Eugenio porque han aportado datos y papeles y no dimes y diretes, deberían hacer lo mismo con el tema de las cuentas municipales.

  ResponElimina
 24. Em pensaba que el Bloc era atra cosa; van fer la seua campanya electoral de manera modèlica, seria, elegant...gent jove, vàlida i a més, el seu distintiu, l'ensenya del Regne d'Aragó, amb les seues flamants quatre barres vermelles sobre fons groc cridaner, la rebaixaren de color perquè no donés el cant i la van deixar en els cartells en un discret tercer pla i aixina poder arribar a més ciutadans donant una imatge més moderna i no d'un atrotinat nacionalisme que ja cansa.
  Però m'han desenganyat; més del mateix.
  Si van a passar la legislatura queixant-se de l'anterior i entonant el "pobre de mi" "que no em puc moure amb el que he heretat", malament anem.
  Molt malament anem.
  I aplicant el sistema Marxista, ja se sap, propaganda i més propaganda, fins que una mentida o una mitja veritat es converteix en veritat: una filtració per aquí, un rumor per allà, un acudit per més enllà, un acte d'exaltació pròpia per aquí, un atre acte de demonització del contrari per allà, una foto que m'afavoreix la publique fins a la sacietat, la que no, no existeix i el que no interessa de la composició, photoshop i fora de la fotografia, en fi, el sistema Marxista que, com dic, propaganda i més propaganda.
  I mosatros, els ciutadans, en el fragor de tot això, arribem a creure que som éssers d'una capacitat de raciocini superior a la mitjana; quantes vegades haurem sentit allò de "jo tinc les idees molt clares".
  En fi, que no volia estendre més i accepte tota opinió sobre el meu escrit, sóc de l'opinió que la democràcia s'enriqueix, s'enforteix aixina.

  PD: A l'anònim del 13/12 01:14 dir-li que no entenc bé;
  Vol dir que seria millor dir: Visca Guatemala!, Visca Swazilandia! o "Vivan las caenas!" per posar exemples?

  ResponElimina
 25. El que volen que digam és: Visca Catalunya!

  ResponElimina
 26. EL OBSERVADOR ...

  Después de las reuniones mantenidas con los afectados por decirnos afectados los ciudadanos que vivimos en el Vergeret, queda todo un poco más claro, más claro dentro de los oscuros procesos publicitarios o informativos que han dado color al trapo de esta sentencia. Sentencia que parece ser fue dictada en junio, de junio a diciembre ¿qué ha pasado que los que se encargan en los periódicos y en las televisiones no habían visto esta sentencia? ¿si es así que les despidan, porque si ganan su sueldo de hacer su trabajo bien y de informar, podemos pensar a terminado de entrar el nuevo gobierno no vamos a meter caña que seguro aun no están al día, desmoles 100 días, pero no les han dado mas y mas? Algo huele a oportunismo, o a “usura”, por parte de los medios ya que sacan y nos acojonan a todos para ellos vender mas y mas y luego como no pasa nada entre los políticos y los organismos entre todos se van a decir i redecir ya nadie se acordara quien ha movido la caquita. Pues si así creo que a sido, algún medio oportunista y que no ha pensado en el perjuicio que a causado a empresarios, usuarios y demás personas que habitamos allí.

  Otra cosa, de la última reunión un diez me puede llevar copia de los documentos a casa para leer lo que me habían contado y quieras o no eso da una fuerza mayor a las palabras, porque atestigua lo que la voz dice y no es lo que me han contado, es me lo han contado y lo estoy leyendo.

  Y por lo que se lee, los técnicos de CHJ, no dijeron nada del tema, que como humanos pueden tanto unos como otros errar, pero si a los políticos no les permitimos errar, a los técnicos tampoco.

  Se podría pedir responsabilidades a esos medios de comunicación del daño y el perjuicio ocasionado, y del ataque de ansiedad que le dio a mi suegra, de vernos viviendo en su casa, casi le da un jamacuco.

  ResponElimina
 27. Toni Garcia "el de lasut"14 de desembre de 2011 a les 15:46

  Pues cuando quieras Enrique ya lo sabes. Siempre queda un sitio para ti en el PP, al lado de tu compañero Mario. Ya tardas

  ResponElimina
 28. Ahir va haver dos reunions i vaig estar en les dos. M'he quedat més tranquila i es deu sobretot pel que vaig sentir de Manolo i Eugenio. Vaig anar a les reunions perquè visc al vergeret i necessitava sentir i notar una implicació personal dels polítics, i sentir que es farien responsables d'allò que fora necessari.
  Per això els done les gràcies. I també per no soltar mil dates, números i conceptes incomprensibles; sinó parlar clarament i per donar-ho tot per escrit. Així ho puc llegir i interpretar jo mateixa.

  ResponElimina
 29. Enrique Estruch i Ferrando14 de desembre de 2011 a les 19:15

  Yo estaré en las próximas locales al lado de quién trabaje para el pueblo, y también son mis
  "compañeros" Carmen Canet o Carina, que a mi parecer lo están haciendo muy bien.

  ResponElimina
 30. Toni Garcia "el de lasut"14 de desembre de 2011 a les 20:30

  Pues llevas menudo carrerón amigo, porque tal com van las cosas.... no sé, no sé si estarán en el futuro ayuntamiento. Pásate al PP hombre. Aquí lo tienes seguro.

  ResponElimina
 31. a Pepito dir-li que quan vullga podem mirar les actes dels plens en les que Miquel Bononad era l'abanderat del Pla Vergeret. No tingau por de dir-ho no passa res. Pense que s'ha donat molta faena al poble. Clar és que la gent no s'enrecorda. Vallers i Valleres, memòria histórica EL BLOC VA GOVERNAR AMB EL PP. SI SENYOR, tan que diuen. Ai mare espere que el temps vos pose on vos correspon perquè teniu molt d'odi i sou uns manipuladors

  ResponElimina
 32. Quí va fer el projecte que establia construir dins del riu?

  ResponElimina
 33. Que el Bloc va governar amb el PP això ja és cosa sabuda com és cosa sabuda que el Vergeret es tramita i s'aprova a partir del 2001.... quan Miquel Bononad no era regidor!!!
  JO SÓC DE TAVERNES eres un mentirós.

  I VERGERET que sembla ho té ben clar i sap de que va el tema per com parla, ho diu ben clar i t'ho resumisc perque pot llegir-ho complet tu i tots adalt. No cal repetir-ho tot.

  La corporació Municipal 1999-2003 va tramitar... un expedient per a urbanitzar una zona qualificada com de possible urbanització del Vergeret..."

  .. la sessió del Ple de l'Ajuntament de Tavernes de data 4 de novembre del 2002" va ser aprovat

  Eixos anys M. Bononat no era regidor.

  ERES UN MENTIRÓS!!!

  ResponElimina
 34. Pepito, o siga que ja reconeixes que Miquel Bononad va ser part activa de la tramitació de l'expedient d'urbanització?, molt bé ja era hora. deuríes de demanar-li responsabilitats a ell també a ell. a mes a mes també pots demanar responsabilitat als regidors de l'oposició el bloc entre ells que com bé dius varen aprovar el pla d'urbanització en la legislatura següent. Com sou uns hipòcrites igual alegues que no sabien el que votaven cosa que no seria d'extranyar perquè a diferencia de la oposició d'ara no es preparaven els plens ni les comisións.

  ResponElimina
 35. SENYORS RECORDEU: MIQUEL BONONAD ERA REGIDOR D'URBANISME I UN DELS PRINCIPALS DEFENSORS DE LA URBANITZACIO DEL VERGERET. MEMÒRIA HISTÒRICA PER FAVOR.

  ResponElimina
 36. Quant es va aprovar el "Pla parcial del sector de possible urbanització residencial del Vergeret i programa de desenvolupament de l'actuacio integrada", fou en novembre del 2002, sent regidors del Bloc el Sr. Josep Joaquim Clar i la Sra. Pilar Pons. Va ser aprovat sense debat i per unanimitat dels catorze regidors que assistixen.

  En data 16 d'abril de 2003 fou aprovada per la Comissió Territorial d'urbanisme i publicat en el BOP de 18 d'abril 2003.

  Durant la tramitació del expedient es va sol.licitar informe entre altres a la Confederació Hidrográfica del Jucar.
  Així mateix, el fundament de dret primer del dit acord diu "La tramitación ha sido correcta conforme a lo establecido en el articulo 52....".

  Per últim, dita resol.lució recull en el fundament de dret séptim "La Comisión Territorial de urbanismo....., es el órgano competente para emitir dictamen resolutorio para la aprobación definitiva de los planes parciales de municipios de menos de 50.000 habitantes..." i acaba dient " A la vista de cuanto antecede. La Comisión Territorial d'urbanisme,.... acuerda: aprovar definitivamente el Plan Parcial del Sector Vergeret del PGOU de Tavernes de la Valldigna".

  Es a dir tots els regidors han estat sempre treballant dins la legalitat. Legalitat que confiem siga ratificà per el Tribunal Suprem en la resolucio del recurs plantejat per l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

  Espere que per tot aço vos ajude a estar tranquils tots els veïns del Vergeret.

  ResponElimina
 37. ¿Toni lasut, no te has enterado que soy de UPyD y por lo tanto libre de juntarme con quién quiera?

  En cuanto a este tema, en mi blog tenéis todas las alegaciones del PP, los actos del Martes de éste y del gobierno y el Plan de Laminación del río : TRANQUILIDAD, ESTA TODO EN FASE DE SOLUCION

  ResponElimina
 38. D'empastre en empastre, com no paren d'ixir calamitats com les q em vist en estos 4 anys el pp perd lo menos 3 regidors... Ai mare com heu desfet el poble de mala manera. Ale, jo em pase a la torera el riu i pose ahi finques, avante todo.

  ResponElimina
 39. Memòria històrica i trellat és el que tu necessites JO SÓC DE TAVERNES, encara que sembles de fora perque no t'enteres.
  T'ho estant dient per tots els costats i no baixes de la burra.
  Miquel Bononat no té res a vore amb el Vergeret ni en la tramitació. Parla amb Toni Bono, que era el regidor d'urbanisme, i que t'ho conte. A vore si calles i deixes de dir mentires. Mentirós.

  ResponElimina
 40. Enrique Estruch i Ferrando18 de desembre de 2011 a les 10:54

  Se que voy a abrir otra vez el melón,pero después de leerme las alegaciones del PP, el informe de los técnicos en el que se han basado éstas, firmado por los dos arquitectos municipales unos pocos días antes y que el gobierno, de momento, ha desoído, más el ingeniero señor Catalá y el secretario municipal, y analizado el Plan de laminación del río, objetívamente debo decir :

  Que las alegaciones del PP tienen más razón que un santo.

  Que visto el informe de dichos técnicos, que sugieren un recurso contra dicho Plan con idénticos en lo fundamental argumentos que el PP, el gobierno debería correr para instarlo también o adherirse al del PP.

  Que ambas alegaciones son de ahora, no podían ser hechas antes, porque dicho Plan de laminación llegó al Ayuntamiento hace dos meses y poco, basándose la del PP en la de dichos técnicos.

  Que ambas alegaciones inciden en lo mismo básicamente : más permeabilización de la AP/7 y ferrocarril; protección de los huertos de la parte sur, que quedan de la mano de Dios, excepto Caisa; más boca de caudal en la desembocadura del río, ampliando su salida por Xeraco y no dejando el canal actual como subsidiario, como previene el Plan;no eliminar el actual puente del matadero dejando paso al sur sólo por el azud, hasta que se haga el nuevo puente previsto en la ronda sur, de la que nadie sabe nada, ni siquiera Manolo Vidal o Eugenio, simplemente no existe legalmente : a ver por dónde pasamos cuando el azud esté lleno de agua; se preserve el patrimonio histórico, el Plan prevee que el río pase por encima de algunos de los históricos puentes actuales, por lo que se tienen que tirar, de un molino, y, lo más gordo, por encima de la actual subestación de Iberdrola, sí, la que se acaba de construir , dejando la solución a ello en manos de la antecitada ronda sur, la que no existe; Y para no hacerlo más largo, el plan no prevee desagües del casco urbano al río, por lo que en caso de inundación de éste por lluvia, no podríamos desaguar al río, tendríamos que sacarla con cubos o esponjas.

  Después de lo que afirmo yo me pregunto:

  ¿Porqué una sentencia de fecha finales de Mayo y conocida por el ayuntamiento a principios de Junio sala ahora a la luz? Espero que no sea por hacerle daño al PP, porque se le ha hecho a todo el pueblo: si fuera así, sería grave, muy grave,para pedir responsabilidades yá a los culpables, que al parecer no andan diariamente muy lejos del centro del pueblo.

  ¿Porqué se ataca al PP por las alegaciones y se le acusa de no haberlas hecho antes o no querer el plan, cuando el mismo se ha hecho público hace unas pocas semanas, y cuando hay un informe técnico demoledor previo en el que se basa el del PP,también de hace poco?

  ¿ Porqué existiendo dicho informe el gobierno no apoya las alegaciones del PP o presenta recurso corporativo? ¿acaso no lo conoce? espero que sí.

  Adelanto que se me va a acusar de arrimarme ahora que vuelve a gobernar en Madrid al PP, de querer perjudicar al tripartito (hablad antes de esto con Amador, Bufante, Canet,el mismo Jordi,Carina o Chofre, entre otros), de, en resumen , chaquetero : os lo vuelvo a pedir por favor, antes de los ataques, comprobad todo lo señalado, en mi blog lo podéis constatar, preguntad,mirad el plan en internet, enteraos, y después, discutimos lo que haga falta discutir, pero desde la tolerancia y el respeto, voy a pasar de quién no lo haga así.

  Yo , aunque alguno no lo creáis, he vuelto a la política activa por la situación actual de crisis a todos los niveles, no sólo el económico,y sólo busco el bien del pueblo y en este caso pasa por las alegaciones al Plan,aunque se retrasen con ello las obras de encauzamiento : no por querer salvar a prisas y corriendo el tema de Vergeret, que nadie lo va a tocar, tenédlo por seguro, vamos a aceptar un plan que perjudica claramente a Tavernes. Dejemos la política partidista para las elecciones, ahí ya nos veremos todos y las urnas decidirán.

  ResponElimina
 41. Adelanto que se me va a acusar de arrimarme ahora que vuelve a gobernar en Madrid al PP, de querer perjudicar al tripartito (hablad antes de esto con Amador, Bufante, Canet,el mismo Jordi,Carina o Chofre, entre otros), de, en resumen , chaquetero : os lo vuelvo a pedir por favor, antes de los ataques, comprobad todo lo señalado, en mi blog lo podéis constatar, preguntad,mirad el plan en internet, enteraos, y después, discutimos lo que haga falta discutir, pero desde la tolerancia y el respeto, voy a pasar de quién no lo haga así.

  Yo , aunque alguno no lo creáis, he vuelto a la política activa por la situación actual de crisis a todos los niveles, no sólo el económico,y sólo busco el bien del pueblo y en este caso pasa por las alegaciones al Plan,aunque se retrasen con ello las obras de encauzamiento : no por querer salvar a prisas y corriendo el tema de Vergeret, que nadie lo va a tocar, tenédlo por seguro, vamos a aceptar un plan que perjudica claramente a Tavernes. Dejemos la política partidista para las elecciones, ahí ya nos veremos todos y las urnas decidirán.

  ResponElimina
 42. Des de la tol·lerància i el respecte?

  Comença a parlar valencià, que la llengua és l'ànima d'un poble!!!!!!!

  ResponElimina
 43. El castellá també es llengua oficial de la Comunitat valenciana, així que tolerancia tú.

  ResponElimina
 44. Fuentes oficiosas del Ayuntamiento me señalan , sobre las alegaciones del PP y el informe técnico sobre las que se basan, que cualquier tipo de alegación se puede hacer sobre la marcha y en cualquier momento de la ejecución del plan , incluso la modificación de éste, pero que entienden que no es este el momento de hacerlas para no entorpecer el que se incie el mismo y se soluciones el poblema de inundabilidad de la zona.

  Me parece una postura bastante razonable, y por ello mismo ppienso y pido que se sienten, gobierno y oposición, y pacten el tema entre ellos y después al unísono, no cada uno por su parte, ante la Confederación la solución más rápida y viable para zanjar el problema

  ResponElimina
 45. Fuentes oficiosas del Ayuntamiento me señalan , sobre las alegaciones del PP y el informe técnico sobre las que se basan, que cualquier tipo de alegación se puede hacer sobre la marcha y en cualquier momento de la ejecución del plan , incluso la modificación de éste, pero que entienden que no es este el momento de hacerlas para no entorpecer el que se incie el mismo y se soluciones el poblema de inundabilidad de la zona.

  Me parece una postura bastante razonable, y por ello mismo ppienso y pido que se sienten, gobierno y oposición, y pacten el tema entre ellos y después al unísono, no cada uno por su parte, ante la Confederación la solución más rápida y viable para zanjar el problema
  19 de diciembre de 2011 06:27

  ResponElimina
 46. Estruch escribe "ppienso". Lapsus linguae o acto fallido.

  ResponElimina
 47. EL OBSERVADOR...

  Tiene usted señor Enrique una parte importante de razón, en lo que dice que en mitad de la construcción se pueden hacer alegaciones al proyecto, es cierto, pero una cosa es si sabemos que vamos a tener que modificar el proyecto, porque no modificar ya el proyecto y así cuando se subaste el mismo, la empresa adjudicataria sabrá a qué atenerse y sabrá que presupuestar y como planificar a sus trabajadores, ¿que pasa que si no se tiene en cuenta previamente?, puede pasar que la empresa adjudicataria tenga que aumentar el presupuesto se encarece el proyecto, y tienen igual que contratar a más gente algo que no habían previsto y mil historias más.

  No es más lógico, hacer modificaciones para así tenerlo todo lo más ajustado a la realidad que después ir modificando e ir ajustando, sobre la marcha, o a caso usted como administrador deja cosas al azahar del momento, o intenta cerrar el presupuesto porque esta ajustado a la realidad justa.

  Pues igual deberíamos hacerlo en todo lo que estamos hablando de este tema, no lo cree así usted.

  Ahh, muchas gracias por su invitación a su blog, en breve hablaremos por allí.

  Y la escoleta, ya la tenemos olvidada todos, alguien sabe cuando saldrá el pliego de condiciones para optar a su licitación.

  ResponElimina
 48. Por eso es por lo que pido que, urgéntemente, se pongan de acuerdo primero los 17 concejales que nos rigen, en vez de hacerse la guerra mediante los blogs y la prensa, y con una postura común, se dirigan TODOS JUNTOS , no Vidal por un lado y Carmen y Jordi, como así ha sucedido, cara a la Confederación del Xúquer , y le planteen una solución, si puede ser también junto a los alcaldes de Simat y el de Xeraco, de y para TODOS los pueblos afectados. ¿Es tan dificil? si se dejan de politiqueos, NO, salvo que los intereses de Simat y Xeraco sean contrapuestos a los de Tavernes, por lo que sé de Simat no,piden más encauzamiento del río para mejor defensa de su casco urbano, lo cual no nos afecta, y del otro pueblo lo desconozco pero según me comentó Manolo su alegación es en el mismo sentido que Tavernes, que no se deje el canal que nos separa físicamente como auxiliar sino que se de empuje a la salida por su término municipal pero mediante la ampliación de una acequia cuyo nombre ahora no me acuerdo, con lo que se evitaría la regresión de la desembocadura en su playa.

  Ya digo, que lo que señalo de Simat y Xeraco es de oídas, si no es así, me lo rectificáis.

  Bueno, pues esperemos rija la cordura y tengamos una solución, que al fin y al cabo es lo que importa, a la inundabilidad de Vergeret : como dijo un gran político, los grandes políticos se demuestran en las grandes ocasiones, y ahora lo es.

  te reitero la invitación, observador, con gente como tu da gusto compartir.

  ResponElimina
 49. Si el riu sempre ha estat ahi, aleshores, PER QUÈ S'HA CONSTRUïT DINS DE LA ZONA D'AFECCIÓ DEL RIU?
  (AÇÒ HO PODRIA CONTESTAR TONI BONO)
  Açò en quant al tema del riu.
  Quan es resolga el recurs a la sentència del "Ratat" tindrem altre greu problema del Vergeret sobre el qual parlar. (I TAMBÉ CALDRÀ PREGUNTAR-LI A TONI BONO)

  ResponElimina
 50. ALGO SE ESTA MOVIENDO EN TAVERNES.

  Hay muchos ciudadanos en general, y de Tavernes en concreto, que no están contentos con lo de siempre, de que en Tavernes desde las últimas elecciones sólo oyamos el " y tú más" entre PP y tripartito, que la oposición no sea constructiva y que el gobierno no cuente con esta, el último ejemplo lo tenemos en Vergeret, venga tirarse mierda unos a otros , en vez de cogerse del brazo e ir todos juntos con una propuesta o unas alegaciones conjuntas y al mismo tiempo, en vez de acusarse mútuamente de ser los culpables del problema.

  PUES YO LES DIGO :

  No solo los ciudadanos se pueden presentar a unas elecciones sí o sí en un partido, caben también las agrupaciones ciudadanas, en Tavernes sólo 500 firmas y 20 candidatos.

  En las últimas locales los independientes recogieron más de 550 votos.

  Y algunos estamos dispuestos a promoverlas:
  si algún/a concejal/a está dispuesto a unirse a nosotros antes de que la mierda le llegue al cuello, los hay que se van a ahogar y pronto, tanto en el gobierno como en la oposición, en cuanto se aclare quién llevó la denuncia de lo de Vergeret a los medios de comunicación, estamos cerca, muy cerca, de saberlo y lo haremos público, no lo dudeis.

  El que avisa no es traidor.

  ResponElimina
 51. ALGO SE ESTA MOVIENDO EN TAVERNES.

  Hay muchos ciudadanos en general, y de Tavernes en concreto, que no están contentos con lo de siempre, de que en Tavernes desde las últimas elecciones sólo oyamos el " y tú más" entre PP y tripartito, que la oposición no sea constructiva y que el gobierno no cuente con esta, el último ejemplo lo tenemos en Vergeret, venga tirarse mierda unos a otros , en vez de cogerse del brazo e ir todos juntos con una propuesta o unas alegaciones conjuntas y al mismo tiempo, en vez de acusarse mútuamente de ser los culpables del problema.

  PUES YO LES DIGO :

  No solo los ciudadanos se pueden presentar a unas elecciones sí o sí en un partido, caben también las agrupaciones ciudadanas, en Tavernes sólo 500 firmas y 20 candidatos.

  En las últimas locales los independientes recogieron más de 550 votos.

  Y algunos estamos dispuestos a promoverlas:
  si algún/a concejal/a está dispuesto a unirse a nosotros antes de que la mierda le llegue al cuello, los hay que se van a ahogar y pronto, tanto en el gobierno como en la oposición, en cuanto se aclare quién llevó la denuncia de lo de Vergeret a los medios de comunicación, estamos cerca, muy cerca, de saberlo y lo haremos público, no lo dudeis.

  El que avisa no es traidor.

  ResponElimina
 52. Alguien que te aprecia personal y profesionálmente dijo...

  Carmen Canet , fíjate en el encabezamiento en rojo y en el cuadrito en azul del artículo de Las provincias sobre la reunión con responsables de infraestructuras. : El Alcalde. ¿ Y tú, dónde quedas? según el encabezamiento resulta que (sic) "acompañándolo" y al final, con un pequeño comentario por sacar algo.

  ¿ No ves que estás haciéndole el trabajo y el poniéndose las medallas?

  ¿ A que esperas para pegar un puñetazo sobre la mesa y reivindicar quién eres, la primera teniente de alcalde , cabeza del grupo socialista, aunque me parece que tus dos otros dos colegas de partido no lo tienen tan claro ?

  ¿Sabes lo que pasará de seguir así? Que dentro de tres años y medio, el Bloc, como le paso al PP trás la coalición con estos, si la cosa va bien se pondrá todas las medallas y crecerá aún más, y tu serás, si te dejan que no creo que Victor lo vuelva a permitir, la cabeza de lista de un partido que como mucho aumentará unos pocos votos, que difícil lo tienes pues Carina lo está haciendo muy bien y UPyD, sóla o junto con otros, se va a presentar y te va a quitar parte del electorado.
  Y si os va mal, el PP a gobernar con mayoría absoluta y vosotros, todos, al garete.
  Mira lo que le pasó a Psoe y UV trás irles mal la coalición de gobierno por las causas que ahora no vienen al caso : el PP pasó de 2 a 7 concejales y con ello, gracias al Bloc, a la alcaldía y Psoe y UV bajaron (ésta última de 4 a 1 concejal).

  De ti depende ser la, con perdón, burra de trabajo en la sombra del ayuntamiento para que el Bloc y tu compañero segundo en teoría de abordo, se pongan las medallas ; o ser la lideresa de un proyecto aglutinador de los que estamos hartos de lo y los de siempre, de una tercera opción entre PP y la izquierda que seguro arrasaría contigo a la cabeza en las próximas elecciones locales.

  Desde aquí te animo a que no dejes que te sigan ninguneando y dés el salto hacia el futuro, si es que quieres seguir en política activa.

  ResponElimina
 53. REFLEXIONEU
  Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda RESOLUCIÓ de 25 de setembre de 2007, del conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual s’aprova definitivament el punt 5 de la modificació número 1 del Pla parcial de millora del sector Vergeret del municipi de Tavernes de la Valldigna. Expediente PL-51/2007. [2007/14424]

  ES DIU
  No hay constancia que se haya presentado ninguna alegación durante la tramitación autonómica del expediente.

  PERÒ DESPRÉS ES DIU TAMBÉ
  Quinto
  1. El 20 de octubre de 2006 se recibe informe de Confederación Hidrográfica del Júcar en el que establece: «Para la emisión del informe se requiere la documentación indicada en el documento Solicitud de informe con respecto a actuaciones urbanísticas y demás actuaciones que se pueden plantear en zona de dominio público hidráulico y sus zonas de afección de servidumbre y policía que se pueden consultar en la Oficina virtual de la página web de Comisaría de Aguas de la Confederación Hidrográfica del Júcar. Cuando se remita la citada información de documentos en los que se desarrollen otros aspectos distintos a los solicitados, se ruega indicar claramente la ubicación de la información requerida.»

  AHI LA CONFEDERACIÓ ES COBRIX LES ESQUENES PER SI S'ESTAVA CONSTRUÏNT DINS DE LA ZONA DE POLICIA DEL RIU. QUÍ VA SER EL RESPONSABLE QUE ES CONSTRUIRA DINS DE LA ZONA DE POLICIA?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari