Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 7 de desembre de 2011

Restes de "thar" i "cuon" trobades a la Cova del Bolomor


Foto d'un thar del zoològic de Praga
Levante EMV
Un grup d'experts en arqueozoologia han demostrat que dues espècies que viuen en l'actualitat a Àsia: el "thar", una varietat de cabra, i el "cuon", una espècie de llop coneguda també com "gos roig", vivien en terres valencianes fa uns 100.000 anys en un món poblat de neandertals.

Les seues restes s'han trobat en dos jaciments emblemàtics del paleolític mitjà valencià com són la "Cova del Bolomor" de Tavernes de la Valldigna i la"Cova Negra" de Xàtiva, segons van afirmar experts en arqueozoologia en les jornades dedicades a aquesta disciplina arqueològica organitzades pel Museu de Prehistòria de València.

En aquest àmbit de recerca cal destacar les aportacions de Rafael Martínez, de l'àrea d'Arqueologia i Paleontologia de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració (Ivacor); Alfred Sanchis, conservador responsable del gabinet de Fauna Quaternària del Museu de Prehistòria de València, i Manuel Pérez Ripoll i Juan Vicente Morales, del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València.

Així doncs, la nostra benvolguda i tal vegada massa desconeguda Cova del Bolomor torna a estar en boca d'investigadors i arqueòlegs de primera línia.

Font: Levante-EMV

5 comentaris:

 1. De segur que ara va el nostre Govern i es fa la foto. Per supostíssim!!!!!!!

  ResponElimina
 2. EL OBSERVADOR...

  No creo que vayan ha hacerse la foto, no por nada sino porque si no hay dinero para hacer cosas en el pueblo, no creo que puedan pagar el pasaje del avion hasta praga para hacerse la foto con las Cabritas "Thar", pero igual si que han ido a la conferencia, o el conferenciante se ha exo la foto.

  Bon Nadal i prosper any 2015

  ResponElimina
 3. El que tinc clar és que eixa foto no l'ha fet el Sr. Bufante, ja que no ha eixit el Sr. Juan ni tampoc ningú del tripartit. Però això tampoc vol dir res. Estic segur que l'alcalde estarà atenent les persones en el despatx de l'ajuntament i si no pot perquè té altres tasques, ho farà l'encarregat de protocol que per això està.

  ResponElimina
 4. Tavernes y Asia unidos por los cuernos ....esperemos que sólo de cabra.

  ResponElimina
 5. que gasten el photoshop !

  ResponElimina

Escriu el teu comentari