Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 5 de gener de 2012

Carta als Reis Mags d'Orient

Estimats Reis Mags,
 
Sóc Ciutadà de Tavernes, ja ho saben vostés com bons mags que són. Com sé que em coneixen més del que m’agradaria perquè tot ho veuen, saben que m’he portat més o menys bé i per això els vull demanar unes coses.
 
Escric a Ses Majestats perquè al meu poble hi ha problemes. Hi ha de grans i de no tans importants, però al cap i a la fi jo vaig a demanar per mi i pels meus veïns. Voldria que foren regals bons per a tots sense distinció, però sé que a algú li voldrien vostés portar carbó. Els demane que no ho facen, ja que en els temps tan durs que estem passant seria un altre un colp dur de superar i els Reis han portar-nos esperança en un millor futur.

Els demane que els nostres governants, els que van eixir electes el dia 22 de maig de l’any passar, siguen persones coherents en els deures i tasques que tenen, que complesquen la paraula emesa, la paraula que nosaltres paguem amb els nostres vots. Que treballen de valent i siga més important la feina que la foto.
També demane perquè no s'escuden en les dificultats per poder obrar amb valentia i poder construir poc però bé, no bé per a uns pocs. Som quasi 20.000 habitants i cal construir per a tots, han de deixar de mirar el passat per poder veure amb claredat el futur i per poder anticipar-se a les dificultats del camí.
Demane perquè s'obliden un poc del “i tu també” o “i tu més” i ho canvien per “amb tu”.
No puc oblidar demanar que els ajuden a ser respectuosos amb els que tenen diferent pensar, en lloc d’apartar-los a un costat. La varietat sempre enriqueix i sempre han de ser més importants les persones que els idearis, sobretot en estos temps complicats.

Els demane, senyors Reis, perquè siguem capaços de reflexionar, per construir un bé comú, es que és d'allò més difícil d'aconseguir perquè mai plou a gust de tots. Però si la pluja és pluja i no és tempesta, és bona per a tots en major o menor mesura.

Demane pels meus veïns del Vergeret, perquè els porten vostés tranquil · litat, que parlen amb el vell riu perquè no es desborde; que parlen amb la jove piscina perquè s’impulse l'obertura de la mateixa i que les cases amb veritable importància l’estimat valor les mantinga en peu durant milers d'anys, o fins que puguem obrar en elles.

Demane pels emprenedors de la nostra ciutat, perquè tinguen major facilitat per obrir o ser assessorats en com establir el seu negoci, que reben un somriure en preguntar encara que la pregunta no tinga sentit o siga difícil d'entendre. I també demane pels comerciants,  per tots i cadascun d'ells, perquè vegen el millor de cada cosa i fomenten més l'economia i la crítica constructiva.

Pels clubs esportius, que porten ben alt el nom del nostre poble en totes aquelles trobades esportives a què assistisquen, per les ONG i per les associacions del poble perquè segueixin el seu camí d'entrega al seu objectiu principal: el de ser part activa i solidària de la nostra ciutat.

Ja veuen, Senyors Reis, que no he demanat res per a mi així que espere que esta nit recorden passar per Tavernes i deixar-nos estos i molts més regals.

19 comentaris:

 1. Médico cúrate a ti mismo...

  ResponElimina
 2. EL OBSERVADOR...

  Muy buena la carta a los reyes magos, se nota que esta escrita desde el corazón sincero de la persona.

  Podriamos titularla, como carta abierta a las mentes gobernantes. Pero, como deseo dirigido a los reyes magos, me parece una carta muy buena y sincera vuelvo a repetir.

  No entiendo al Anònim anterior el "de Médico cúrate a ti mismo...", el médico se cura a si mismo dentro de sus posibilidades, ¿has visto a un médico ir a otro medico para que el rece algo para el resfriado?, pero en cambio si veras a un médico ir a otro médico, con una especialización diferente, para que le cure.

  Médico aparcado.

  Desde mi Observatorio les digo que la luz esta lejana pero con fuerza va borrando los miles de Km. que la separan de nosotros, si queremos que llegue antes, nuestra ilusion tendremos que hacerle llegar, para que su combustible nuestra ilusión haga explotar en su interior y con mas velocidad pueda llegar.

  FELIZ AÑO NUEVO
  (Desde la orilla del mar, un abrazo)

  ResponElimina
 3. Observador, observador desde tu PPobservatorio en alguna extraña galaxia es normal que no entiendas el rico lenguaje de Castilla.
  Quien ha usado el refrán emite un mensaje claro:
  Aplícate los remedios que das a los otros. Bueno comprendo que ahora es difícil y más cuando no se los ha aplicado durante ¿ han sido tres o cuatro? legislaturas.
  O como el otro refrán: nos acordamos de Santa Bábara cuando truena.
  Todo lo que leo en la carta, reconozco que bien escrita, no comprendo porque no lo empezastéis a poner en práctica hace años, cuando mandabáis que no gobernabáis, y todos estos años ha sido sectarismo, amiguismo, gobierno para unos cuantos...
  Y ahora que nos vengan con milongas. Cinismo.

  Que la fuerza te acompañe en tu observatorio galáctico y llegues a alcanzar el séptimo cielo.

  ResponElimina
 4. Falta pedirle algo a la oposición : que sea constructiva y colabore con el gobierno por el bién de todos.
  Las urnas pondrán a cada uno en su sitio en las próximas locales.

  ResponElimina
 5. Estan clares quines son les intencions del tripartit per el proxim any.
  Ja ho diu ben clar Hipocrates. De bones intencions res de res.
  Liu dire amb una frase feta ja que es veu que li agraden al tal hipocrita. Per al 2012 espereu mes de " que hay de lo mio".
  Aci o eres del Bloc o estas fora. El que no se es el que pensen el soe o eu, que fan la feina bruta i estan ben contents amb les molletes o no estan contents però callen.(Ells sabran a canvi de que)
  Hens riurem tots quan el Bloc li pegue la patada al soe el dia que no el necessite. Ja estic vegent a Victor encapsalant el soe i mes assoles que l'una quan veja que el seu amic de l'anima, jordi, no es tan amic ni pinta res per a prendre decissions.
  Pareix que esta gent del bloc,o be no es llarga de mires o son d'un optimisme desmesurat, estan actuant com si sempre anaren a governar, han perdut les formes, que si existien abans diguen el que diguen, i van campant pel poble com si la gent fora tonta creguent que amb una publicitat com la que feia goebbels amb la politica del nacional socialisme tindran el poble enganyat i continuara confiant amb ells.
  El temps ho dira.

  ResponElimina
 6. Harry estic segur que no tens ni idea de qui és Hipocrates... De la teua valoració només trac una conclusió: ja estàs segur que en les pròximes eleccions guanyarà el Bloc. Això està molt bé! Acabes de demostrar-me que els bons peperos com tu, també saben reconèixer la feina ben feta!

  ResponElimina
 7. Si el que deduixes del meu escrit es aixo es que no saps llegir o be no tens criteri.
  Ara tame utilitzaré un altra fase feta que tant li agraden al teu amic Hipocrita.
  "el que se pica, ajos come"

  ResponElimina
 8. Qui pense que s'està fent feina ben feta crec que es dedica a vore les fotos i no exercitar la ment i el seu pensament crític (en el sentit evident de discerniment).
  Au, a la carta li afegiria treball i salut, que sempre fan falta. I amor, molt d'amor, que per ací el trobe a faltar.

  ResponElimina
 9. Las urnas pondrán a cada uno en su lugar, por supuesto. Lo que creo es que los actuales se van a llevar una sorpresa. ¿Cuándo empezarán a volar los cuchillos entre ellos? ¿Con los próximos presupuestos? ¿Cuándo empezarán los partidos a "adjudicarse" proyectos (si es que se hace alguno), y a "repartirse los amigos"?
  Y mientras ya hay quien se prepara para recoger las mijagas del suelo, os lo aseguro.

  ResponElimina
 10. EL OBSERVADOR ...

  Hola anónimo, 5 de gener de 2012 21:28, eres el famoso Hipócrates, o eres Hipocrates.

  Sabes quien era Hipócrates, fue el padre de la medicina, o más bien así se le considera. El, en su concepción de la medicina, se basa en la experiencia y en la observación. (hoy en día aun los médicos hacen el Juramento Hipocrático), a él se lo debemos.

  Y creo que no has leído bien el post anterior, ya que en la carta a los reyes magos, se habla de todos no de unos poco, sino lee esta frase que esta en la carta: "Demane perquè s'obliden un poc del “i tu també” o “i tu més” i ho canvien per “amb tu”." Eso hace referencia a mi pobre y humilde entender a todos.

  Y tranquilo, no vivo en otra galaxia, ni en otro planeta, vivo muy cerca del ayuntamiento, y si crees que vivo en observatoriolandia PP, te diré una frase que igual sabes: La mejor defensa es un buen ataque. ¿Porque me atacas, me ves como un enemigo del cual has de defenderte? ¿Si me sientes así, háztelo ver?.

  Paz y amor, (Y el plus al salón)

  ResponElimina
 11. Observador, què poètic estàs últimament! Estaràs enamorat? O t'ha pegat mal tan de torró? Trobem a faltar la teua acidesa.

  ResponElimina
 12. Qui diu les veritats perd les amistats (si és que alguna volta les ha tingudes entre vosaltres).

  I efectivamet caldria que s'apliquereu en el PP la frase "amb tu". A vore si es nota i comenceu a treballar des de l'oposició pel poble.

  I no és per res, ni tampoc crec que t'interesse massa, però per raons d'estudis i ara per raons de treball (si les retallades en sanitat del PP no em fan fora) potser siga jo qui et puga donar lliçons de medicina, d'Hipòcrates de Kos i del seu jurament. En el meu cas no es com tu dius que "aún los médicos hacen" sino "encara els metges fem".

  Ja veus com torne a posar el nom sense accent "perquè vull", per cert que no és tancat sino obert.

  ResponElimina
 13. I dp diran que este blog no censura, ja van dos comentaris sns faltar a ningu.

  ResponElimina
 14. Pense que cada grup polític treballa des de la seua posició pel poble, faltaria més. Pel que dius "A vore si es nota i comenceu a treballar des de l'oposició pel poble", m'agradaria saber què van fer altres anteriorment des d'eixe lloc: la O amb un canut.
  Per poc que s'estiga fent ara, o per tocapilotes que siguen, per lo menos fan algo, que ja és més que el que van fer altres.

  ResponElimina
 15. No estic gens d'acord amb el que dius, sinó feren res des de l'oposició com s'aconseguí una alcaldia?? O dones ja per suposat que els altres ho feren tan mal que la perderen?? Els actuals dirigents feren en l'oposició allò que el PP els deixa fer: poc, molt poc... Ara les tornes han canviat amb la diferència que algú no ha assimilat la derrota i no sap fer treball d'oposició. Resultat: tot són critiques sense trellat i de malgust.

  ResponElimina
 16. Jo sí estic d'acord amb les dretes en que no férem cap oposició mentre ells manaven. I no és excusa que el PP no deixara fer res. Es podia haver treballar més i informar al poble (no només als que tenen internet, un 50% segons estadístiques).
  I sí (últim anònim), sí que ho feren tan mal els del PP que pergueren l'alcaldia ells sols.
  Igual de mal que estan exercint ara l'oposició, però al menys es deixen sentir.
  El que hi ha que fer és tapar-los la boca amb accions, així no tindran mai la raó, donat que hui per hui en algunes cosetes la tenen.

  ResponElimina
 17. Sabeu de sobres els números de les eleccions i que el PP va patir la presència de nous partits minoritaris (els números així ho demostren). No hi ha cap partir que guanyara al PP (els números així ho demostren també). S'aconseguí una alcaldia sumant partits amb diferents ideologies amb la finalitat de fer fora el PP, evidentment des de la legalitat, clar. No s'aconseguí fent una oposició de cap tipus, no ens enganyem.
  L'oposició que estan fent és la que és, però coincidisc en que es fan sentir i estan fent alguna cosa (repetisc, millor o pitjor).

  ResponElimina
 18. Si, si, tu que eres tant d'esquerres (sic) repetixes els mateixos arguments que dóna la dreta... Quina casualitat!! Teniu més disfrassos que Mortadelo!!!

  ResponElimina
 19. Ah, però des de quan criticar per criticar i sense dir cap proposta es fer oposició?

  Quina proposta ha fet el PP per salvar l'economia municipal? Sé que es dificil la resposta, perque que ha de respondre qui va crear la fallida, però de totes maneres... 0 de zero.
  Quines propostes per a salvar la piscina? Mateixos argumentos anterior i resposta... 0 de zero.
  Quina proposta han fet per evitar pagar un parell de milions de l'aparcament? Semblant però 0 de zero.

  I propostes per salvar Vergeret? Posar recursos al projecte del riu que precisament evitaria la solució. O siga 0 de zero.

  I aixína podriem seguir un rato llarg.

  En sis mesos, voleu dir una proposta? Sí una, que l'ajuntament els regala uns baixos per a seu de dos de les entitats que governen i dominen Creu Roja i Càritas. Fora d'això, que s'ha proposat en benefici del poble, i no de les entitats on ells manen? 0 de zero.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari