Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 25 de gener de 2012

Ple del 16 de gener. Pujada de preus de l'aigua potable


En el Ple del mes de gener es va incloure per despatx extraordinari una proposta per a incrementar la tarifa de l'aigua potable de la nostra ciutat. L'alcalde el Sr. Juan com molt bé va explicar en la seua intervenció va indicar que el tràmit és el següent:

Pujada de l'aigua potable
L'empresa concessionària de l'aigua, Aquagest Levante, realitza una proposta a la Comissió de Preus de la Generalitat Valenciana de quina és la seua proposta empresarial de pujada de tarifa per al període següent. Junt amb la proposta de l'empresa, els tècnics municipals realitzen els càlculs de cost, que solen ser més baixos que els que realitza la mencionada empresa i també són remesos a la dita Comissió de Preus i solen ser els preus municipals sobre els quals es basa el dit organisme autonòmic per a aprovar el nou cost  del rebut de l'aigua.
Això vol dir que si des de l'ajuntament no s'envia un contravalor al que s'ha dit per l'empresa, la Comissió acceptaria els preus sol·licitats per Aquagest Levante que tal com s'ha comentat, serien més elevats i per tant més costosos per als veïns de Tavernes.
Davant de la dita exposició de fets, com no pot ser d'una altra forma, el sr. Jordi Juan va sol·licitar l'aprovació unànime del consistori valler a l'informe dels tècnics municipals sobre el nou cost de l'aigua.
Presa la paraula per la regidora popular Raquel Escrivá, esta va felicitar en primer lloc a l'alcalde pel seu canvi de criteri ja que fa a penes 10 mesos i amb el mateix argument, l'abans regidor en l'oposició el sr. Jordi Juan va votar en contra de l'informe que van realitzar els tècnics municipals, la qual cosa haguera implicat, de seguir la resta del consistori la seua mateixa proposta, que s'hagueren incrementat els costos al preu sol·licitat per l'empresa Aquagest.
Amb molt poca psicologia, el sr. Jordi Juan va intervindre llavors de forma irada preguntant a la regidora popular si amb això volia dir que ell no tenia criteri, a la qual cosa li va respondre Raquel Escrivá, que sí que el devia de tindre però este era molt canviant.
La sensació final que van tindre tots els assistents al ple és que efectivament el Sr. Jordi Juan no va demostrar criteri ni tampoc responsabilitat política per anar donant tombs en les seues decisions i això senzillament és, falta de criteri o ignorància dels temes que es debatien en els Plens a què assistia quan era regidor.
Va ser molt lamentable també el sol·licitar juís de valor sobre el seu comportament o el seu criteri. Cal evitar preguntar el que no es vullga sentir.

22 comentaris:

 1. D'això el gabinet de premsa de l'Ajuntament no diu res? Un gabinet ha d'informar les coses bones i les males del govern, sino es fa això s'esta manipulant des del govern i la transparència desapareix.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El gabinet de premsa de l'Ajutament no existix.
   El que hi ha es un departament de publicitat del BLOC amb el vist i plau del PSPV i EU. Un departament de publicitat dirigit per un publicista.
   Si volgueren un departament de premsa de veritat hagueren contractat un periodista independent dels molts que, desgraciadament, hi ha a l'atur
   Este departament de premsa es como "la tia que tengo en Graná que ni es tia ni es ná".

   Elimina
 2. Mes que la pujada de l'aigua, pel que llig, el que clama el cel és la falta de coherencia d'esta gent. Quan estic a l'oposició voten que no, i ara que estan en el govern la proposta de la pujada la fan ells mateixa. No se suposa que han de buscar el millor pel poble?.
  en pareix que les seus decisions són sempre de caràcter partidiste i els dona igual el que li pase a la gent de Tavernes. Sols busquen notorietat política i au.

  ResponElimina
 3. Sempre s'ha dit que la taxa puja en relació al cost dels servei. Si el cost puja un 3, un 4, un 20 % la taxa apuja igual, per tant si s'ha fet així, que es com s'ha fet segons es va dir en el ple, és tot correcte i ben fet.

  I quant a l'actuació de l'alcalde, d'això que digueu d'airada la reacció res de res. Simplement va dir que havia fet numeros, i amb això de numeros si que considerava que tenia criteri. I estavem parlant de numeros.

  ResponElimina
 4. Una altra pujada de preus?
  Si no m'equivoque ja és la tercera. Primer la pujada de l'impost de circulació, despres la pujada de l'IBI i ara la de l'aigua.
  Si que canvia de criteri el nostre alcalde. En el programa electoral deia que no apujaria els impostos i encara no ha parat d'apujar-los. També va dir en una entrevista que no era un jornaler de la política i s'ha posat un jornal.
  Fent una comparació amb el que deia Groucho Marx: "estos són els meus principis, si no els agraden, tinc altres"
  Molt pero que molt bona la intervenció de Raquel.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Això de que va dir que no pujaria els impostos i ara els puja em sona a mi de algo.

   Elimina
 5. Hace diez meses el Bloc voto en contra de la revisión del agua potable. Era cuando gobernaba el PP. Ahora ha cambiado de criterio y propone un incremento. Les recordamos que el PP no subió el agua entre 2008 y 2010, es decir, en dos anualidades y ahora, en 6 meses de gobierno ya esta el tripartido subiendo impuestos, les recuerdo que ya subió también el impuesto de circulación pero no ha reparado los semáforos

  ResponElimina
  Respostes
  1. El Bloc no proposa cap increment. Qui demana l'increment és Aguagest (per cert qui li va donar la concessió?) i el govern li diu que eixa proposta no, que demana massa i ha dit els tècnics que facen una contraproposta, que es l'aprovada en el ple que es menor que la pujada que demana l'empresa.

   Modificar la taxa és una questio legal i ve determinada pels costos del servici. Si els costos pugen, l'empresa (¿qui li va donar la concessió a una privada, quan abans ho duia l'Ajuntament?) pot demanar que es modifique la taxa, com ha fet.

   És l'empresa Aquagest qui ha demanat la pujada de la taxa, i el govern qui li ha retallat les seus pretensions.

   I quan a no pujar l'aigua en dos anys, a mi personalment me la bufa (amb perdó) si al final dels dos anys em pugen el primer i el segon anys, sumats, que és el que va fer el PP.
   Com si ara el Bloc decidira no pujar i per el 2013 apujara el del 2011 ( mes l'IPC) i el del 2012. ¿Com quedariem? Igual,no? Això és el que va fer el PP. Pujar en un any els dos anys.

   Elimina
  2. El cas és que el PP va pujar en 2 anys el 6 i pico per cent. El Bloc es va queixar. Però ara ells han pujat un 8 per cent en un any només! Com ho veus?

   PP 3.5% de pujada a l'any
   Bloc 8% de pujada a l'any

   I això q el PSOE portava en el seu programa baixar estos impostos. Oooole.

   Elimina
  3. És al reves, el PP el 8% i el Bloc el 6.

   De tota manera t'ho explique dalt, que es puja segons els costos i despeses hagudes. No es puja ni en ordre a l'IPC ni res mes.
   DEspeses = ingressos, i cada anys es juga amb això.
   Si eixos anys el PP va ser un 8% sort. També altres vegades governant el PP va ser més d'un 10% en un any. Pregunta-ho.

   Elimina
  4. Tens raó, em vaig equivocar:

   PP 4% de pujada a l'any
   Bloc 6% de pujada a l'any

   I no parlem de si va haver "sort" en els anys del PP o no. Em resulta ben curiós que el Bloc i JJ estigueren en contra de la pujada del 4% i ara la pugen ells un 6%. i no van estar en contra de la pujada quantitativament, sinó que estaven en contra de qualsevol pujada. Canvi de criteri? Jo diria que sí.

   Elimina
 6. I això del jornaler no et sona?

  ResponElimina
 7. La veu que clama en el desert25 de gener de 2012 a les 19:42

  Algú diu que J.J i el Bloc "en el programa electoral deia que no apujaria els impostos i encara no ha parat d'apujar-los".

  Jordiiiiiiii, ja estaààà bé!!!! que pareixes Rajoy i el PP que deien:
  - No pujarem impostos
  - No abaixarem els salaris
  - No pujarem l'IRPF

  i ja veus com ens han deixat!

  Jordiiiiii, no faces com el PP!!!

  ResponElimina
 8. ¡Y los pobres con familia numerosa quÉ han de hacer para no pagar más, no lavarse?

  ResponElimina
 9. als dos primers anònims.

  Tota la raó en quant a la llibertat de premsa del actual govern. De totes maneres, us pregunte: També ho vau denunciar quan hi havia altre gavinet de premsa d'altre govern? Perque transparents precisament no eren.

  No crec que este blog ni la seua ideologia puguen donar massa exemples de transparéncia ni democràcia periodística.

  ResponElimina
 10. Per cert, no s'ha dit que van votar els diferents partits? Tots van aprovar la pujada? Hi ha algu que es va abstindre? Algun partit va votar en contra?

  Sabem que el Bloc, PSOE i EU van votar a favor de la pujada, però que va fer el PP? Quin va ser el seu vot?

  A mi m'han dit que va votar a favor de la pujada i jo ho he negat basant-me en el que ací he llegit. Es veritat que també va votar a favor de la pujada?

  Si és així, a què juguem?

  ResponElimina
  Respostes
  1. van votar a favor, seguint la proposta que el PP va fer l'any passat que era igual que esta. però ja veus! Bloc, pSOE i EU van votar ara a favor, quan l'altra volta estaven en contra. això és del que es parla, no creus?
   hi ha algun comentari que parla de veletes. hi tant que n'hi ha de veletes per ací!

   Elimina
 11. EL OBSERVADO ...

  Anonimo de Jan 27, 2012 09:37 AM, yo estuve en el pleno ese dia, y se voto en coerencia, se voto si a la subida que proponian los tecnicos del ayuntamiento, no al aumento que pedia aquagest, que era de subir 20% creo recordar.

  Aqui el PP, explico el porque se debia votar favorablemente, y lo realizo, no como el BLOC hace unos meses que voto encontra, era la misma situacion que esta y antes votaban en contra y ahora a favor.

  Una cosa es coherencia y la otra es ir a favor del viento segun como sople este.

  Bon cap de setmana arremullat, esta caen la de .....

  ResponElimina
 12. Jo no vaig estar, pero si coherencia es votar a favor d'una pujada que critiquen, apaga y vamosnos!
  Si que cau aigua si, damunt de molts caps. El que passa és que ací cadascú conta la provesso segons li agrada vore-la.

  El PP va votar a favor de la pujada que criticava. I això es el que em queda: va criticar perquè s'ha de criticar tot, si es fa perque es fa, si no es fa perquè no es fa, però realment s'esta a favor i vota si.
  Aci passa com Rajoy: no subiremos impuestos, no tocaremos los salarios.... de boqueta. De boqueta, no a més pago d'aigua, de fet a votar si.
  I això de que voten a favor del que diuen els tècnics... Perquè no van votar a favor del que diuen els tecnics en el parking i la piscina?

  ResponElimina
  Respostes
  1. es nota que no vas estar, perque que jo sapia no van criticar la pujada sinó que els va sorprendre el canvi de criteri. si no recorde malament van dir q votaven a favor en coherència al que ells mateix van proposar l'any passat(que era lo mateix en esencia). a l'altra vine o que t'informen millor.

   Elimina
 13. L'alcalde es com una veleta que gira segons li bufen els que de veritat manen a l'ajuntament.
  No es el mateix el Jordi que feia demagogia en campanya electoral o a l'oposició que el Jordi que ha de pendre decisions a l'alcaldia i te reponsabilitats.
  El carrec d'alcalde li ve cada vegada mes gran

  ResponElimina
 14. Es just que es penalitze a totes les families per igual? No es lo mateix una vivenda amb 1 persona que altra amb 4, 5, 6 ...
  Per que no es te en compte?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari