Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 23 de gener de 2012

Ple Municipal del 16 de gener. Part I. Intervenció de Mario Enguix

En una vesprada de pluja, mentres en la Plaça Major de Tavernes es convocava una concentració de collidors de taronges per a exigir els seus drets, en l'interior de l'Ajuntament es realitzava el Ple ordinari corresponent al mes de gener.
Arribat al punt de precs i preguntes, va prendre en primer lloc la paraula el regidor del Partit Popular  Mario Enguix que va dirigir el següent prec sol·licitant el suport del Ple municipal:

“Sóc agricultor i visc del camp i vull manifestar el meu complet acord amb les demandes realitzades tant per agricultors que cultiven els seus camps com d'aquells que amb el seu treball viuen del camp.

Sol·licitar que les distintes administracions públiques recolzen l'agricultura per a evitar la desaparició del camp i la roïna de totes aquelles persones que viuen d'ell.

Les grans cadenes estan abusant dels preus i els citricultors ja no poden viure dignament de les seues terres. Estem arruïnats. És precís un codi de bones pràctiques i que s'impliquen seriosament tots els governs i la Comunitat Europea.

Major contundència i actuació de les forces de seguretat enfront de tot tipus de robatoris en els camps. No sols ens roben les collites sinó també motors, cables i inclús els ferros de les parets. Si és necessari que es modifiquen les lleis.

Per a les persones que treballen en els camps, salaris i condicions de treball dignes i que acaben els abusos que es realitzen principalment a través d'algunes ETT (empreses de treball temporal) i que condemnen als treballadors a condicions de semi-esclavitud.“ 

El regidor popular va rebre el suport unànime del consistori.

14 comentaris:

 1. I perque Mario Enguix i el PP no van prendre mesures al respecte durant la seua majoría absoluta? Van preferir PAIS i projectes de polígons industrials (sense activitat i mal ubicats) i depuradores, per exemple.

  No res, per supost que va rebre el suport unànim del consistori, perquè és una realitat que el PP no ha sabut vore.

  Estem condemnats al sector servei i al "turismo de sol y playa".

  Agricultura D.E.P.

  ResponElimina
  Respostes
  1. dos paraules pER calificar al pp FALSETAT I OPORTUNISME

   Elimina
  2. Tens tota la raó, el PP mai ha fet res per l'horta i prepara't ara t'acusaran de clavar-te en Mario i no tindre ni idea del camp, però tens més raó que un Sant.

   Elimina
 2. Dath Vader, definitivament si dius això es perque no conexes a Mario i diria que del camp, ben poc. Amos no me jodas...

  ResponElimina
 3. Faltaba más que no le apoyaran unánimamente, tiene más razón que un santo.

  ResponElimina
 4. El actual govern dona el suport pero, fer no fa res.
  On esta Carmen Canet, va molt a l´horta?
  On esta jordi juan, es preocupa molt per els llauradors?
  Quines mesures van a prendre?
  Per lamor de deu si no saben ni fer un deslinde.

  ResponElimina
 5. molt bé per Mario Enguix, és un gran regidor

  ResponElimina
 6. de totes maneres i sense contestar a ningú, crec que ja fà anys saben tots els veïns que les costums, i les feines tradicionals i imprecindibles com l'horta estàn desapareguent poc a poc gracies a nosaltres mateix, simplement per no donar suport als nostres mercats locals ni als nostres productes autòctons que són els que més garanties,qualitats i confiança generen, al contrari anem a mercats i supers i grans superficies que porten els gènres d'altres llocs i nacionalitats ( no entre en polèmiques despreciatòries de ningun tipus, no és la meua intenció.)simplement l'altre dia vaig nar a un super local de una gran cadena i el que faig es mirar sempre d'on ve el producte i a part del preu que ofereixen a 1 euro els 5 kg. vaig optar per els 1'55 de 3kg.sols perque un producte era de frança i l'altre d'ací, sols dic que nosaltres mateix fem que uns productes pujen i altres baixen .gracies a tots

  ResponElimina
 7. EL OBSERVADOR...

  Yo por suerte o por fortuna, estuve en el pleno de enero, i esta primera intervención por parte de Sr. Mario Enguix, se puede considerar que fue muy buena su aportación y su petición fue acertada y contundente.

  Sobre lo que dice el anónimo DARTH VADER, ¿tu crees que el PP ha realizado poco por el campo?, yo te pregunto ¿crees que Mario, concejal ha realizado poco por el campo de Tavernes?, siendo el concejal, ¿no seria el y su partido los que realizaron y llevaron a termino la vigilancia de los campos y el cierre de caminos? Yo creo que si.

  ¿No fueron los Populares, los que confeccionaron y han dejado sobre la mesa una marca de naranjas para poder dar mas fuerza a nuestra naranja?, yo en esta campaña leí y escuche a Jordi y sus compañeros decir que harían una marca de producto, algo que el verano anterior en el mercadillo de productos había una caseta con esa marca para promocionar nuestros producto.

  Y a lo que dice de que solo se han preocupado de PAI’s i zonas industriales, hombre yo creo que hay que fomentar todos los sectores y cuando digo todos son todos: servicios, turismo, agricultura, innovación, investigación, desarrollo. (I+D)

  O a caso quieres que vaya a comprarme los pantalones a la tienda x y le diga: mira quiero esos pantalones, que cuestan? 50€, ok aquí te dejo 25@ de “marisols” o de “clemenvilles”, como me las iban a pagar a 2 euros quedamos en paz.

  Y lo que me gusto es ver como, nuestra Regidora Karina Vercher, mientras todos los concejales del gobierno comentaban cosas del pleno ella se levanto corriendo y se dirigió a Mario para hablar con el y no les escuche muy bien porque no soy un mete orejas, pero creo que le decía algo de que contara con ella o con los suyos para lo que hiciera falta (supongo que los suyos se referiría a sus técnicos en el ayuntamiento).

  Mario un 10, hablas poco pero cuando hablas aunque te cuesta un poco das en medio del clavo.

  Lo dicho cambio @ de “marisol o clemenvillas” por: la compra de la semana.

  ResponElimina
 8. Simplement recordar que la Generalitat te transferides les competencies en Agricultura de fa anys i anys, i que hi ha partit qui ens governa des de 1995 i no s'ha assabentat que l'agricultura va mal. Ara ajudes als amics perquè planten taronges a Marroc i Andalussia n'han tingut les que han volgut i més.

  Efectivament té mes raó que un sant Darth Vader i té mes raó que un sant Mario Enguix, però Darth Vader ací sempre la perdra perquè está en un pàgina que té uns interessos concrets i no reconeixera que part gran de culpa de com està el camp la té el goven de la Generalitat i el PP del poble amb els PAIs.
  I a l'anònim que li respon, dir-li no és igual preocupar-se pel camp ara que abans, quan tots els mesos eren 1000 eurets assegurats per "col·laterals al camp" i no calia fer eixe posicionament "pro camp", no fora cosa que el partit del PAIs no ho veiera bé.

  I un 10 per a harri. Es nota que tots els dies va al camp i sap fins i tot que hi ha una cosa que són deslindes. Igual sap que hi ha fites.

  ResponElimina
 9. EL OBSERVADOR...

  Benditas subvenciones, que buenas son las subvenciones, que bien con las subvenciones para todo, pero en realidad que malas son.

  Las subvenciones son buenas porque nos ayudan, pero cuando las subvenciones ayudan a destruir son malas y porque digo esto:
  se dan subvenciones de todo, pero el problema esque doy la subvencion para ayudar no para bajar los precios o para compensar gastos y eso es lo que haciamos todos y digo todos, espera TODOS.

  Las cosas tiene un valor x y debemos saber lo que cuestan pero con las subvenciones nos dicen eso vale 100€ porque esta subvencionado, si vale 100€, pero cual es el valor real del producto sin la subvencion 150€ pues deberiamos saber todos que el valor son 150€ al ser subvencionado usted lo compra a 100€, ejemplo grafico, las Rebajas antes 150€ ahora 75€, comentario de la tia encarnita o el tio pepe cuando se encuentran en el mercado ai xico ahir me vaig comprar un abrigo que costaba 150€ y me le endut per 75€ a les rebaixes.

  Pues lo mismo pasa con las subvenciones, que al final perdemos el valor real de lo que compramos, porque todo esta subvencionado y no sabemos lo que compramos.

  Porque es mas caro una naranja valenciana que una marroqui y si la produjeran en londre que seria mas barata que en valencia o mas cara, pues porsupuesto mucho mas cara que en valencia, todo esta interrelacionado con los costes asignados al producto a la produccion a la comercializacion al transporte, si yo para vivir dignamente en x necesito 100€ y en españa necesito 1000€, normal que las cosas aqui cuesten mas que en x.

  Explicacion rapida y simple, porque es mucho mas complicado que todo eso.

  Pero el problema es el de las ETT's, a eso se referia la manifestacion y creo que tambien Mario, a que las ETT's estan explotando el precio de contratacion y de los salarios de los trabajadores del campo, porque es mas facil contratar a 10 en una ETT que a 10 en el bar de la esquina.

  ResponElimina
 10. Me parece que no tenéis ni idea de la función de una ETT. En primer lugar leeros bien la normativa legal y después empezar a urgar en donde se producen los recortes de salarios que todos les achacan a las ETT. Acaso no sabéis k el primero k impone el precio son las grandes superficies? Digase Carrefour o Mercadona ALDI Macro etc, los cuales a su vez le imponen el precio al Almacen que a su vez se lo imponen a las ETTS. Y al final a pagaría pues ya os lo podéis imaginar. Y me reservo el mal de fondo para hablaron con quien lo pueda entender. Saludos

  ResponElimina
  Respostes
  1. desde luego no se si hacemos bien en confiar el trabajo a las ETT's ya que si bien se sabe a nivel de a pie, solo trabajan los extranjeros,( no estoy en contra pero primero soy yo como pagador de todos los impuestos, y obligaciones, que mantengo con ello como todo español )de todas formas ellos ganan a diferencia más que nosotros porque todo lo tienen gratis ( vease ong's, varias etc.) pero yo solo digo que ¿ para que estamos manteniendo un INEM, SERVEF, que son estatales y de todos ? ya no sirven para eso?, porqué , porqué, porqué tanta oficina tanto chupoptero desde luego esto es la cueva de ALI BA BÁ Porque los ladrones son más de 40.....porqué.

   Elimina
 11. Jo defenc EL CONCEPTE de les ETT's tot i ser d'ideologia progressista. I açò ho dic perque una ETT és bona per a l'empresa i per al treballador. Altra cosa són les ETT's que fan frau i enganyer els treballadors. Com qualsevol altra empresa. És feina de polítics, sindicats i propis treballador denunciar les males práctiques laborals. És com dir tots els empresaris són explotadors o els treballadors no volen esforçar-se. les etiquetes són per a les persones, no per als càrrecs. El que passa és que el sistema actualment sembla que afavoreix al trepa més que al honrat.
  I lloguen immigrants a les ETT's igual que els lloguem els que volem una xaxa a casa o que ens cuiden el iaio. Ningú anem a pagar la SS d'esta gent.
  I les ETT's també tenen un conveni amb drets i sous establerts per als seus treballadors. Si s'apliquen o no m'ho imagine. Igual que molts dels no immigrants ens baixem els pantalons davant la patronal quan ens envia al paro a l'estiu o ens fa firmar nòmines irreals.
  Un poc més de "racisme" amb els corruptes i defraudadors és el que haviem de tindre.
  D'altra banda el paper del SERVEF ara queda en entredit no perque s'hajen creat moltes ETT's sino per la seua inoperància i poca efectivitat quan aquelles no hi eren. I ara, amb Rajoy sembla que estàn acabant per privatitzar este servei.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari