Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 26 de febrer de 2012

60.000 kilos de solidaritat de la mà de Cáritas

El passat divendres va tindre lloc l'assemblea anual de Cáritas Interparroquial del poble. Enguany es va optar per canviar el tipus d'assemblea a una més breu i dinàmica, per tal de fer arribar millor la informació als presents.
Durant l'acte, presidit pels dos responsables de Cáritas parroquial de Sant Pere i Sant Josep i els rectors d'ambdós parròquies En José Vicente i En José Vicente Sellens, es va donar compte de les diferents accions i activitat econòmica de l'associació caritativa durant el passat any 2011.

L'esquema de treball des de la recent refundació de Cáritas Interparroquial es basa en el treball conjunt de Cáritas de les dues parròquies del poble, amb objectius i activitats concretes que se centren en tres aspectes: l'assistencial, el formatiu i la inserció.

Es va fer especial menció a que la tasca de Cáritas no se centra només en l'aspecte assistencial de cobrir necessitats concretes, sinó que tracta a la persona humana en totes les seues dimensions. Així doncs, des de l'acollida es fan entrevistes i un seguiment personalitzat per arribar a l'arrel del problema de cada persona i així, poder ajudar-lo veritablement.

Les accions concretes que Cáritas Interparroquial està duent a terme en el poble són les següents:

De caràcter assistencial:

       L'economat facilita l'aliment per un més que mòdic preu a les famílies necessitades. Resulta d'especial importància que no s'entenga com una almoina, sinó que se senten dignes en "anar a comprar" com la resta de gent. Es va donar detall de la tasca de l'economat, donat la seua àmplia repercusió, com per exemple que va donar aliment a 276 famílies (150 d'elles del poble) i que l'aliment més demandat fou la llet (es van repartir més de 21.000 litres).

       El rober dóna roba per als més necessitats, però s'està valorant la possibilitat d'implantar un sistema de cartilla semblant a l'utilitzada a l'economat per tal de controlar la roba donada a cada usuari i que aquestos valoren el servici que se'ls dóna.

De caracter formatiu:

       Setanta sis persones de diverses nacionalitats assisteixen a les classes d'alfabetització en valencià i castellà que els voluntaris de Cárites imparteixen.

Per a la inserció:

       L'assessorament tècnic i jurídic, a més del recolzament individualitzat des de l'acollida estan dirigits a fomentar la inserció de les persones assistides.

Cáritas pot arribar a fer tot açò gràcies a la col·laboració dels voluntaris, que presten desinteressadament el seu temps i esforç per a la realització d'aquestes tasques, amb l'únic pagament del somriure dels usuaris. I com no, gràcies a la solidaritat de tots aquells que donen des de la senzillesa per a que altres senzillament puguen viure.

En l'àmbit econòmic, es va presentar el balanç de l'any 2011, on destaca la gestió feta en l'economat, que suposa una despesa d'uns 50.000 € anuals mentre que els ingressos superen de poc els 30.000€. Cal ressenyar que l'economat va repartir l'any passat més de 63.000 kg de menjar, i que poc més de 6.000 van ser els recollits en les diferents campanyes, cosa que significa que el 90% del menjar s'ha hagut de comprar. Però al cap i a la fi els comptes han eixit i han acabat l'any en positiu.

Imatge de la campanya de sensibilització
En acabar i després de la projecció de la campanya institucional "Viu senzillament per a que altres, senzillament, puguen  viure", van informar que semblava que la seua proposta a la Regidoria de Benestar de formar una "Taula de la Solidaritat" que aglutinara a les associacions i ONGs que treballen pels altres i afavorisca el treball conjunt, tal i com s'està fent ja en altres pobles de la comarca, va avant.

Per finalitzar, els rectors de les parròquies van subratllar la gran tasca dels voluntaris que, s'aventuraren a dir, costaria uns 470.000€ si s'haguera de pagar.

Finalment, l'entitat religiosa va fer entrega d'uns diplomes agraïnt a entitats, comerciants i altres la seua participació en les diferents campanyes que es van dur a terme durant l'any passat.


8 comentaris:

 1. EL OBSERVADOR...

  Paseando un día mas por, por las redes periodísticas digitales de tavernes i alrededores, me sorprendre leer este articulo, me sorprende porque no ponen las mismas cifras que en “La Veu de la Valldigna” y en “La Cotorra…”, lo que más me ha llamado la atención es que en estos dos medios, hacen referencia a lo que anoto literalmente de ellos "Això ha representat repartir 63.000 quilos de menjar dels quals s’an arreplegat en campanyes uns 60.000m la resta la posa Càritas.", por el contrario aquí dan unas cifras de 63.000kilos y 6.000 kilos recogidos en campañas, la diferencia es mucha en qué quedamos, no quiero pensar mal de nadie pero alguien a cometido un fallo de ceros, en la tónica que últimamente veo en la cotorra podría pensar que se les a escapado ese cero, lo cual no es muy profesional, ellos que me tildan a mí de ser “un boca solta i de dir res i escriure molt”, ellos tal vez escriben menos pero no releen lo que ponen (por esta vez).

  Lo que más me sorprende de los dos escritos es que tanto en “La Cotorra…” como en “La Veu de la Valldigan” el escrito es el mismo, cosa extraña si no tiene en común al mismo redactor, y los dos los firman según nota de caritas, plis revisen los datos, sea quien sea el que ha metido la gamba no es lo mismo 6.000kg que 60.000kg.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estimat Observador, li confirmem la data dels aproximadament 6.000 kg donats per veïns en diferents campanyes, front als 60.000 kg distribuïts entre els usuaris de l'economat. Ho hem confirmat.

   Elimina
 2. EL OBSERVADOR...

  Sobre el informe y las tareas de caritas, solo dos comentarios, son ejemplo a seguir, son el brazo caritativo más fuerte que tenemos en nuestro pueblo. Más de 200 familias han sido atendidas por el gran grupo de voluntarios.

  No entiendo la diferenciación entre nacidos en tavernes y no natos en tavernes, son personas y las personas no entienden de fronteras y menos cuando son personas con necesidades básicas, y a la vista está 21.000 litros de leche.

  ¿Por qué tanta leche?, pues o porque son familias con hijos, o son gente mayor, o son mayores y familias con hijos, que bien se meten a la cama por la noche con un buen vaso de leche unas madalenas y encima es económico, mientras otros nos zampamos un entrecot, un pescadito, o dos huevos fritos, es como reza el lema de caritas.

  "Viu senzillament per a que altres, senzillament, puguen viure".

  Hagámoslo nuestro y que no tengan que comprar 57.000kilos de comida (aprox).

  Animo voluntarios, gracias por vuestro trabajo desinteresado y siempre al pie del cañón.

  A todo esto como está el tema de los locales de caritas y cruz roja, ¿cómo va la cesión?, ¿ la hay o no la hay?

  Un abrazo.

  ResponElimina
 3. A l'acte, a més dels dos retors, que van parlar i poc, els que van parlar i explicar més les coses varen ser Felipe, Lucia, Angela i l'alcalde.
  Qué? ¿com no son de la PPcorda, no es diu res? Això es censura.

  ResponElimina
 4. Estimat anònim, hem intentat plasmar el contingut d'allò que es va exposar per tal que aquelles persones que no van poder assistir s'assabentaren del que es va parlar, més enllà de qui va dir les paraules.
  No obstant, tens raó: Felipe va portar el pes de l'assemblea, Mila (de qui vosté s'oblida) va llegir l'acta de l'assemblea anterior, Lucia i Àngela van llegir la projecció que explicava la campanya institucional i l'alcalde va dedicar unes paraules d'agraïment i el seu compromís de col·laboració amb l'entitat.

  Estimat amic, de censura res: vam pensar que en aquest cas eren més importants els fets exposats que la veu que els feia públics. No obstant, des d'ací demanem disculpes a tots ells i agraïm una vegada més la seua dedicació desinteressada pels altres.

  ResponElimina
 5. Per plasmar el contingut a qui menys calia esmentar era els retors. O tots o ningú. I més quan els que alli estàvem vam vore i escoltar que els retors no van dir res del que afectava al funcionament, objectius, propostes i demés de Caritas.
  Com digueu, Felipe va portar el pes de l'assemblea, pero l'heu silenciat.
  No m'he oblidat de la senyora Mila, ella es de la PPcorda i jo em referia als silenciats que no són. Per a mi censura.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estimar amic, li repetisc que no s'ha silenciat ningú en cap moment i que només vosté vol traure noms més que fets, que són en aquest cas la vertadera notícia.
   Repetim la nostra disculpa i agraïment a tots els voluntaris i col·laboradors d'esta entitat cristiana, en especial a aquells que coordinen i tenen maldecaps diaris per ajudar als altres.
   Tot allò de més que puga dir vosté, resulta fora de lloc. No vegem censura de cap tipus.

   Elimina
 6. EL OBSERVADOR...

  Querido amigo AnònimFeb 28, 2012 07:15 AM y AnònimFeb 29, 2012 07:36 AM.

  Solo la leer tu post me sumo en un pozo de perplejidad sobre lo que tú entiendes sobre la censura, dices que los editores han censurado la información sobre quienes hablaron en la asamblea, en parte podrías tener razón y en otra parte no tienes nada de razón.

  Reflexiona sobre lo que te voy a comentar y mantengamos un dialogo, según tú dices y dejas entre líneas, que en la Cotorra no se censura, yo te digo que tanto en Cotorra y en La veu, no se hace mención absoluta de que además del alcalde hablara, no dice quienes más hablaron, entonces, entonces bajo tu planteamiento en estos dos medios también se censura, por fin alguien afín a la cotorra bajo su propio rasero dice que en la cotorra se censura.

  Eureka voces críticas nacen en la cotorra, ya no soy el único.

  Yo te diré en la cotorra y en la veu además de censurar como tú dices, también se falsean los datos, sino revisa los 60.000kilos que ellos dicen que han recogido que realmente son 6.000kilos.

  Y otro dato más para la reflexión: Caritas Parroquiales se une y crea Caritas interparroquial, si son parroquiales los máximos responsables de Caritas serán los Párrocos (jerárquicamente hablando, supongo).

  En La cotorra y en la veu, la única mención que hacen a discursos, es la del alcalde, que estaba allí como invitado (supongo), y que hablo más de la cuenta o un largo periodo de tiempo, su parlamento podría haber sido más corto y no solo apoyarles podría haber dicho que les cedía los locales cosa que no dijo y que no está por la labor. (No es muy normal les apoya les ayuda les tiende la mano, pero les quita la posibilidad de darles un buen local en condiciones para aumentar esa tarea caritativa, tan necesaria).

  La censura no es sols el que no es diu, tambe es lo que es diu mal per a fer mal.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari