Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 18 de febrer de 2012

Des-protecció de dades

Des de l'entrada de l'actual govern, format per BLOC, PSPV i EU, he observat que quan el Partit Popular els critica o els suggerix un canvi en la seua forma de governar recorren a justificar la seua gestió donant dades econòmiques.


Estes dades sempre apareixen en el blog que exercix de portaveu i defensor del BLOC i, algunes vegades, també es publiquen en premsa i altres mitjans de comunicació.
Esta situació es va donar per primera vegada este estiu quan una regidora va donar a conéixer les dades del que havia facturat a l'Ajuntament l'empresari que volia gestionar la Plaça de Bous i, recentment, s'han donat a conéixer les dades de facturació d'una empresa de seguretat local.
Esta actitud, comprensible en l'àmbit polític, no és lícita perquè les dades que publiquen estan protegides per la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD) i formen part d'un fitxer, inscrit en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, el responsable del qual és l'alcalde.
La informació de facturació sempre ix del mateix lloc: l'àrea econòmica de l'Ajuntament dirigida pel regidor d'hisenda i este és el lloc a què s'ha de demanar profesionalitat i responsabilitat en l'us i protección de la informació.
L'Ajuntament té moltes dades dels ciutadans: sap on vivim, quines propietats tenim, quin cotxe tenim, el nostre DNI, si ens han multat, si devem alguna cosa, si hem sol·licitat alguna ajuda,… i, a més, té accés a informacions custodiades per altres administracions. Se sorprendrien si saberen el que saben i poden arribar a saber de tots nosaltres.
Senyor Alcalde: vosté és el responsable d'este fitxer. Protegisca'ns i no deixe que altres l'utilitzen fraudulentament.
Repetisc: vosté és el responsable i a vosté se li poden demanar les responsabilitats que diu el títol VII de la llei.
Un veí de Tavernes

4 comentaris:

 1. No pasa res. En aquest govern tot està consentit. I sols ho publiquen en el Diari oficial de Tavernes, perdó, el diari cotorral de Tavernes. La falta de costum.

  ResponElimina
 2. L'altre dia un company d'universitat em va comentar aquestes coses que pasen a Tavernes. No entén com poden circular dades i més dades personals sense ningun trellat ni sentit. No se el que pasa en el teu poble, en preguntava, al que li vaig comentar, si no saben on tenen la ma dreta, com van a saber com gestionar un fitxer!
  Vergonyós...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Més valdria que tu i el teu company no diguereu tantes tonteries i estudiàreu més gramàtica i ortografia, cap dels dos teniu ni idea d'allò que parleu, segurament serà que el teu company no existeix i la conversa l'has somiada...

   Elimina
 3. Les dades de empreses no son dades personal. La LOPD, no afecta a empreses

  ResponElimina

Escriu el teu comentari