Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 6 de febrer de 2012

La via ferrata Les Marujes entre les 50 millors d’Espanya

L'Editorial Alpina ha publicat una guia de vies ferrates on es troben les 50 millors de la península Ibèrica i Canàries. Es tracta d’una vertadera selecció d'allò bo i millor que en vies ferrates pot realitzar-se en aquests moments en Espanya. Aquesta sel·lecció s’ha dut a terme pels autors Pep Mayolas i Miquel Soro que han recorregut mes de 300 itineraris per tota la geografia espanyola.

La guia proporciona al ferratista tota l’informació posible sobre història, desenvolupament de l’activitat en cadascuna de les comunitats o perspectives de futur, i els itineraris estan organitzats en una fitxa amb tota l’informació pràctica on s’utilitza l’escala francesa de dificultat.
 
La publicació diu que Les Marujes es una curiosa ferrata molt discontínua, composta per tres seccions ben diferenciades que s’enllaçen amb trams a peu. El primer i l’ultim son resalts curts i fàcils. En canvi el segon es un magnific mur de 60 metres que mereix per ell mateix figurar en el rànquing de les 50 millors.

La via ferrata Les Marujes es troba a la Penya Roja,  a la muntanya de Les Creus i fou equipada de forma altruista per la secció d’escalada del Centre Excursionista de la Valldigna. Per accedir a la ferrata hi ha un pont tibetà, i des de dalt de la via es pot gaudir d’un paisatge privilegiat, al fons el sender històric dels Amoladors, així com de la Valldigna i el mar.
 
Segons el Centre Excursionista la ferrata es molt visitada per nombrosos escaladors i ferratistes, podent-se comprovar que, en els llibres que estaven al registre i que es troba al final de la via, hi han hui al voltant de 3.000 signatures.

Encara que es una zona molt visitada des del Centre Excursionista de Tavernes pensem que amb la publicació d’aquesta guia encara es donaran més a coneixer les nostres muntanyes i els paisatges que tenim a la Valldigna.

Nota i imatge remeses pel Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna

4 comentaris:

 1. No haurien d'haver publicat açò encara, ja li heu xafat al Tripartit la idea de pujar a Jordi dalt la via ferrata i fer-li una foto coronant la via amb la bandera (no se quina és la seua) al coll.
  JAJAJA un poc d'alegria!

  ResponElimina
 2. Soles es pot enviar misatges si parles be del pp? Sinos no?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els del Bloc ja tenen l'aforament del plenari per parlar mal, quina falta d'educació va mostrar la gent del Bloc cridant durant el plenari i l'alcalde callat i acovardit sense saber frenar als seus.

   Elimina
 3. D´on no hi ha no es pot traure. L´educació per davant de tot.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari