Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 29 de març de 2012

La Setmana Santa vallera està ja preparada

Les Confraries de Setmana Santa tenen ja les imatges i vestes enllestides per a la setmana que ve ja que, com tots saben, se celebrarà la Setmana Santa. Després de la Quaresma, aquestos dies són intensos en actes i sentiments per a confrares i simpatitzants rememorant la passió i ressurrecció de Jesucrist.


El diumenge passat es va donar per iniciada la Setmana Santa amb el pregó que va realitzar el Padre Marcelo, dirigint-se a tots per tal que no s'oblide el caràcter vertader i original d'aquestes festes. El Padre Marcelo, tot i reconéixer aquestes seran les seues primeres pasqües a Espanya, va lloar cadascuna de les confraries fent un recorregut per les seues motivacions en els actes que realitzaran estos dies.
Tot seguit va tindre lloc un concert amb marcat caràcter pasqual per part de la Coral Marinyen que va concloure amb un vi d'honor.
Tot i que la Junta de Germandats de la Setmana Santa ha editat un llibret amb totes les dades i pel qual els felicitem, ací vos deixem els actes que tindran lloc:

Divendres 30 de març - Divendres de Dolor
21.30h   Trasllat de la Verge dels Dolors (Des de l’Església Sant Josep, c/Barranc, c/Sant Roc, c/Inmaculada i c/Sant Josep fins l’Església Sant Josep)

Diumenge 1 d'abril - Diumenge de Rams
9.30h     Santa missa a la parròquia Sant Josep
10.30h   Benedicció de Rams a l’Església Sant Josep.
A continuació    Processó de Rams (des de l’Església Sant Josep,c/ Sant Josep, c/Sant Agustí, c/Verge de Sales, c/Carme, Plaça Major, c/Major, c/Empedrat, c/Església fins l’Esglesia de Sant Pere).
A continuació    Eucaristia a l'Església Sant Pere
21.30h   Trasllat de les Confraries de la Flagel·lació i la Pietat (des de l’Església Sant Pere, Plaça l’Església, c/Trinitat, c/Sant Agustí, c/Verge de sales, c/Carme, Plaça Major, c/Major, c/Empedrat, c/Església fins l’Església Sant Pere)

Dilluns 2 d'abril
21.30h   Trasllat Confraria del Perdó (des de l’Ermita del c/Dolors, c/Figueretes, c/Calvari, c/Travessera Sant Antoni, c/Mitja Galta, c/La Barca, c/L’Església, fins l’Església Sant Pere)

Dimarts 3 d'abril
21.30h   Trasllat de l'encontre entre la Soletat de Maria i el Natzaré
       Itinerari Jesús de Natzarè: Des de l’Església Sant Pere,c/Església, c/Enpedrat, c/Major, Plaça Major.
       Itinerari Soledat de Maria: Des de l’Església Sant Pere, c/Trinitat, c/Sant Agustí, c/Sales, c/Carmen, Plaça Major.
      Tots dos tornaràn pel c/Major i c/Soledat fins l’Església Sant Pere.

Dimecres 4 d'abril
22.00h   Processó del Silenci (des de l’Església Sant Pere, c/Trinitat, c/Sant Agustí, c/Sant Josep, c/Divina Aurora, c/Sant Pere, c/Santíssim Crist, c/Verge de Sales, c/Sant Agustí, c/Trinitat fins l’Església de Sant Pere)

Dijous 5 d'abril - Dijous Sant
22.30h   Via Crucis (eixida des de l'Església Sant Josep al Calvari), i tot seguit el trasllat de la Vera Creu des de l'ermita a l'Església de Sant Pere.
En les eucaristies per a xiquets i adults les col·lectes es destinaran a Cáritas parroquial.
 
 
Divendres 6 d'abril - Divendres Sant
11.30h   Meditació sobre les set paraules a la parròquia de Sant Pere
20.00h   Processó del Sant Soterrar (des de l’Església Sant Pere, c/Trinitat, c/Sant Agustí, c/Sant Josep, c/Divina Aurora, c/Cervantes, c/Gabriel Hernández, c/Metge Grau, c/Carnisseria, c/Major, c/Empedrat, c/Església, fins l’Església Sant Pere).           
     
Diumenge 8 d'abril - Diumenge de Ressurrecció - Dia Pasqua
10.30h   Processó de l'Encontre de Ressurrecció
       Itinerari de Jesús Ressucitat: Des de l’Església Sant Pere, c/Trinitat, c/Sant Agustí, c/Sales, c/Carmen, Plaça Major, encontre amb Maria, la Mare.
       Itinerari Soledat de Maria: Eixida des de l’Església Sant Pere, c/Església, c/Enpedrat, c/Major, Plaça Major on es trobaran, Jesús Ressusitat i la Verge Maria.
       Tots junts tornaràn pel c/Major, c/Empedrat, c/l’ Església fins l’Esglesia de Sant Pere on se celebrarà l'eucaristia, la col·lecta de la qual es destinarà a Cáritas Interparroquial.


6 comentaris:

 1. I per que tot eixe boato i gasto no els donen a Cáritas? No estaria millor. Haurien de fer tots una campanya diguen que eixes coses queden bé quant el sarro esta ple peró n'hi ha massa gent sense res que menjar i millor donar-ho a ells. Segur que Crist ho agraix molt més.

  ResponSuprimeix
 2. Tranquil, amic. Moltes de les persones que són confrares col·laboren activament en l'església habitualment i fins i tot pertanyen a Cáritas. A més, "no sólo de pan vive el hombre sino de la palabra del Señor". No crec que estiga de més que la fe que alguns veïns professen isca al carrer i es faça present.

  ResponSuprimeix
 3. Jesús, todo un revolucionario en su tiempo, vivió ayudando a los más desfavorecidos, desamparados y repudiados. Vivió saltándose lo políticamente correcto de la época para hacer valer su máximo mandato: el amor indiscriminado al prójimo. Pero no podemos olvidar que además de ayudar a enfermos, moribundos y prostitutas se dedicó también a dar a conocer el amor de Dios Padre a todos. Predicó, enseñó y dió sermones. Mostró su fe. Por eso, y como cristiano que soy, no veo mal que mostremos nuestra fe en semana santa. Lo que me entristece es que no la mostremos con nuestras obras cada día, pero eso es harina de otro costal.
  Sé que decir hoy que eres cristiano es abrir la caja de pandora de burlas, críticas y otras lindezas; pero también sé que es dar tu tiempo a otros que sólo te lo pueden pagar con sonrisas y cariño.
  Por todo esto pido, señores lectores y comentaristas, un poco de respeto a las creencias de sus vecinos cristianos.

  ResponSuprimeix
 4. Llarga tradició la de la Setmana Santa vallera...

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. No sé si ho ha dit vosté amb to irònic o no, però com és possible eixa lectura, li contestaré:
   Potser les confraries hagen aparegut a Tavernes de fa ben poc, però la celebració de la Setmana Santa amb processons de tota la vida li assegure que és ben antiga. No sabria dir-li quan va ser el primer any que es va celebrar l'encontre, o que es celebra el vis crucis; però sí que crec que es pot entendre esta tradició com "antiga".

   Suprimeix
 5. El problema es que muchos somos cristianos, seguidores de Cristo, pero no de esa Iglesia y todo su boato que seguro, seguro, si se reencarnase otra vez, viviriamos muchos episodios como el de la expulsion de los mercaderes.
  Ya me imagino yo a Jesus en medio de una ceremonia en San Pedro de Roma con todo el boato, riqueza, ostentación, etc. Iban todos a la calle. Ese es el problema: que la Iglesia no sigue la doctrina de su fundador.

  Demasiados sepulcros blanqueados o Señor, yo no soy como ese.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari