Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 1 d’abril de 2012

Divendres es va aprovar el Pla d'Ajust per a Tavernes

En la sessió extraordinària de l’Ajuntament en ple celebrada el passat divendres es va tractar com a únic punt del dia el Pla d’Ajust que havia d’aprovar-se aparellat al mecanisme de financiació del govern central exposat en el Reial Decret Llei 4/2012, ja que la data de 31 de març era el termini màxim de presentació del mateix. Cal mencionar la presència preocupada de gran part dels funcionaris que treballen al propia ajuntament.

Molt s’ha parlat sobre que el govern central anava a disposar diners per a pagar factures de proveidors (cosa que alabem), però poc s’ha dit dels compromisos que havien d’adquirir els ajuntaments que ho sol·licitaren. Així doncs, calia que es presentara un pla d’ajust que, bàsicament, recollira ingresos suficients per finançar les despeses corrents i amortitzacions dels prèstecs.

Amb aquest enunciat d’examen la proposta que es va portar a votació i que finalment va ser aprovada amb els vots a favor del tripartit va ser la següent (només numerem algunes d’elles):


Sobre les despeses

- Retallades vàries en la despesa de personal de l’Ajuntament, com suprimir la pujada de l’IPC i l’assegurança de vida.
- Reducció d’un 20% de les subvencions a associacions i clubs
- Eliminació de la subvenció al Sindicat de Regs i a l’església
- Eliminació del conveni amb la Universitat de València
- Revisar a la baixa el contracte amb FCC
- No obrir l’escoleta de la platja


Sobre els ingressos

- Eliminació de bonificacions en l’impost sobre vehicles historics i sobre els vehicles amb motors elèctrics.
- Reducció de la bonificació de la plusvalua en 10%
- Impost IBI. Ja sabem que en 2007 es revisaren els nous valors cadastrals que impliquen un augment de 676.000€ cada any fins 2016.
- Creació i revisió d’ordenances com la taxa de la grua, del mercat, la taxa per control posterior d’apertura d’establiments, l’ús de la via pública amb espectacles, parades…
- Crear l’ordenança reguladora de cesions d’ús de locals municipals (camps d’esports, Centre Social Dolores Rojas, Casa de la música, part del retén de la platja…)
- Augmentar un 23% el preu de l’escoleta Víctor Calatayud

El regidor d’Hisenda i el senyor Alcalde insistiren en que estes dures mesures eren tan impopulars com necessàries, donat l’estat de les arques del consistori i culpant d’això al govern anterior. Ni es van exposar les mesures ni es va parlar d’elles: el discurs d’ambdós es va centrar, com ve sent de costum, en el mal estat de l’economia del consistori que van heretar del Partit Popular.

El Partit Popular per la seua banda va insistir en la desproporcionalitat de les mesures preses per a cobrir el deute, tot i que no havia pogut estudiar l’expedient per no estar conclòs ni a les 15h. En les seues intervencions Manolo Vidal va exposar que només amb la pujada de l’IBI (que des de fa temps està demanant-se al Ministeri que es reconsidere per excessiva) i la baixa del contracte amb FCC seria suficient per fer front al pla d’ajust, fent comptes a grans rasgos.

Després de negar-se a fer un recés per tal d’aclarir el tema i arribar a un consens, el tripartit va optar per fer la seua i aprovar amb els vots de PSOE, Bloc i EU unes retallades que tocaran (i molt) les butjaques de molts veïns.

5 comentaris:

 1. Pujar un 23% él preu de la escoleta Víctor calatayud, cuant la gen no te faena crec que es un abus , no sería millor mantindre el preu per facilitar que l'escoleta s' implica de xiquet@s

  ResponSuprimeix
 2. I damunt els horaris i vacances que ofereoxen, quasi ix a compte anar-se'n a la privada. Allí només fan els festius i vacances precises i algunes donen l'opció de menjador a migdia.
  Els horaris els han de fer per a les treballadores i l'empresa adjudicatària o per als usuaris?

  ResponSuprimeix
 3. Atenció a vore a qui li vol passar l'escoleta Victor Calatayud el govern. Açò pareix una maniobra per a intentar buscar un canvi en la gestió del centre. Esperem que no passe com el cas de FCC que s'han fet canvis polítics i hem anat a pitjor.

  ResponSuprimeix
 4. Home, una cessió de servei a varios anys tan important no crec que es faça a la lleugera. Hi haurà un concurs i s'ho quedarà la empresa que siga vàlida i ho faça a la baixa.

  Ja està licitada? On es poden vore les condicions?

  Perque dius que a FCC em anat a pitjor? Ho dius pel Nyau? Crec que en les retallades van a revisar el contracte a la baixa, sempre suposant que donen el mateix servici, clar.

  ResponSuprimeix
 5. col.lectiu local UPyD Tavernes4 d’abril de 2012 a les 16:14

  col-lectiu local UPyD TavernesMar 31, 2012 11:01 AM
  Desde nuestro punto de vista, las medidas tomadas no bastarán para equilibrar el presupuesto, sólo un aumento del IBI minorando su impacto con el ingreso en varias veces y de las tasas puede hacerlo.


  Las medidas propuestas para aumentarlos ingresos como la lucha contra la morosidad, que la gran mayoría lo serà por la situación económica local y general, el imponer tasas a los vehículos históricos ó la transmisión por muerte, no van a aumentar éstos significatívamene y en canto a la reducción de la bonificación a la guardería y revisión de sus precios sólo puede llevar a una peor calidad en la gestión o la renuncia de la empresa concesionaria y una disminución deln número de alumnos dada la situación de ecrisis actual.

  En cuanto a los gastos, la eliminación de subvenciones a iglesia y sindicato de riegos es una reducción nímia y aunque todo lo demás me parece correcto, al final, nos quedamos sin escoleta y con un recorte de servicios sociales al reducir subvenciones a la guardería municipal y dejar sin acabar la escoleta de la playa, según se desprende del Plan de Ajuste y la eliminación de la subvención a la iglesia, porque aunque en este partido estamos por un estado laico, en estos momentos cáritas y toda su labor social depende en gran parte de la iglesia y con ello su labor social.

  en fin, un gobierno de izquierdas que no sigue lo que predican "sus mayores" a nivel autonómico y estatal, que es no tocar servicios sociales.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari