Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 3 d’abril de 2012

El PP va destapar ahir un error de 26 milions d'euros al Pla d'ajust del tripartit

En el plenari d'ahir el grup popular va posar en evidència el govern del tripartit en mostrar-los un error conceptual comés en calcular els ingressos contemplats al pla d'ajust. Com saben, aquest pla es va aprovar a tota pressa en el plenari de divendres passat. El que ahir va posar sobre la taula el grup popular és una errada monumental per la qual es deixen de contemplar 26 milions d'euros (4800 milions de pessetes aproximadament) d'ingressos per l'IBI.

Donada la magnitud i tremenda repercusió d'aquest fet, reproduïm a continuació l'exposició dels fets feta pel portaveu popular, Manolo Vidal, i els fulls que es van repartir entre els presents.


" Senyor alcalde, vaig a fer-li un prec: el·limine totes les barbaritats que vostés van aprovar el passat divendres.
Van a dur a terme l’error més gran fet per un govern en la història de la democràcia de Tavernes, amb conseqüències nefastes per als veïns.

Senyores i senyors, el passat divendres es va fer un plenari per aprovar un pla d’ajust amb la finalitat d’aconseguir un pressupost sanejat.

Front a eixa situació, el tripartit va aportar un pla de retallades preparat a esquenes del Partit Popular, que recordem que és el partit més votat per la gent del poble. Ens van donar l’informe del pla minuts abans del ple, limitant sense dubte la tasca de l’oposició.

En el mateix ple vam demanar en dos ocasions que es fera un recés per a arribar a un consens i no es va tindre en compte. Aquest acte de sobèrbia ha fet que vostés hagen aprovat un pla d’ajust amb dades incorrectes.

En la seua intervenció, el regidor d’hisenda va enumerar les retallades que es feien i que nomenaré ràpidament:

- la reducció d’un 20% de les ajudes a totes les entitats i clubs com les falles, els clubs esportius, la música, les associacions tant de caràcter social, cultural com festiu; i a més, fer-los pagar per l’ús de locals i instal·lacions cedides. I sinó, per què ho posa en el pla d’ajust?????;
- es lleven les ajudes a entitats tan necessàries com el sindicat de regs, que s’encarrega del manteniment de camins que tots utilitzem i de desaiguar quan hi ha inundacions;
- en quant a la subvenció als edificis històrics, es tot el contrari hi ha que cuidar-los;
- o els retalls en educació. Tant que vostés ho critiquen, ara pugen 21 € més per portar els xiquets a l’escoleta Víctor Calatayud, no pensen obrir l’escoleta de la platja que ja està acabada i que té una subvenció concedida per a equipar-la, o que no pensen renovar el conveni amb la Universitat de València;
- s’incrementen impostos i es pugen les taxes com la del mercat en compte de fomentar el comerç local, la de l’ús de les instal·lacions municipals, la de l’ocupació de la via pública...; i damunt se’n creen d’altres noves.
- i es redueixen al personal de l’ajuntament, fins a més de 650.000 euros a l’any.
 
Són mesures que ofeguen el nostre poble i que busquen recaptar per damunt de les necessitats reals per a tindre diners a cabassaes.

El grup popular ja va advertir que considerava les mesures exagerades i amb moltes ànsies de recaptar, pujar impostos de manera desorbitada sense tindre ni idea de què estan parlant. Açò és intentar burlar-se del poble de Tavernes i, com sempre, voler tirar la culpa de tot al govern anterior.
 
Divendres ja vam apuntar que sols amb l’increment de l’IBI que es farà en els pròxims anys i la reducció de la taxa del fem seria suficient per a cobrir el pla d’ajust.

Ara vaig a intentar explicar en què consisteix el gran desastre de pla que vostés han aprovat. Recordem: sense comptar amb ningú i sense donar-nos la informació fins uns minuts abans.
 
La bona veritat és que el tripartit ha amagat amb este pla una recaptació encoberta de més de

29 milions d’euros,
que són més de 4.800 milions de les antigues pessetes,

una autèntica BARBARITAT per a Tavernes, feta per a que ningú s’entere, i a costa de tots els ciutadans.

Ara demostrarem com governa el tripartit, que no sap ni on està ni la repercusió de les coses que fa.
 
Jo ho explicaré per a que ho entenguen tots, els que saben de números i els que no.

Suposem que una persona paga de contribució en 2011: 10 euros
I durant els pròxims 5 anys ha d’augmentar un euro cada any.
L’any 2012 pagarà 11 euros;
L’any 2013, pagarà 12 euros;
L’any 2014, pagarà 13 euros;
L’any 2015, pagarà 14 euros;
I l’any 2016, pagarà 15 euros.
Al final pagarà 15 euros. No com vostés dien que pagaria 11 euros en 2015 i altra volta 10 en 2016, segons la documentació del pla.
 
De què estem parlant traduït al seu pla d’ajust??

Senyor Borràs, senyor Juan: vostés s’han enganyat, i menys mal que saben de números.

On vostés diuen que recaptaran 3 milions,
realment ingressaran més de 29 milions d’euros.
El seu error és només de

26 milions d’euros,
que són més de 4.500 milions de les antigues pessetes.

A més a més tots estem treballant per a que es revise la valoració cadastral. Esperant una major sensibilitat del govern central que ara és del Partit Popular front a l’anterior govern socialista;

el partit popular de Tavernes ha demanat al senyor Montoro, actual ministre d’hisenda, que es revise la situació sangrant de la contribució i els valors cadastrals a Tavernes.

I mire el que li dic: si aconseguim que el que queda de revisió cadastral passe a la mitat, això significa que vostés s’han enganyat només amb
16 milions d’euros.

 Si conseguim un 50% de disminució: de 26 a 16 milions d’euros.
 


Comparativa ingressos IBI,
amb les 3 opcions presentades
pel grup popular

Jo vaig a entregar-li el que podria haver sigut el pla d’ajust de Tavernes, fet des del divendres fin a hui. Li done 3 plans d’ajustos:   

El primer en el seu error de 29 milions d’euros,

El segon, amb un hipotètic error de 16 milions d’euros;

I un tercer pla on NO TOQUEN RES DEL QUE HAVIA. Deixeu tot conforme estava, no toque res. Deixant-ho tot conforme està vosté recaudarà 6 milions d’euros més. No caldrà tocar sous de treballadors, ni les subvencions, ni pujar l’escoleta infantil, ni cobrar per les instal·lacions, ni pujar taxes. RES DE RES.

Senyor Juan, vosté ha posat damunt la taula la possibilitat d’acomiadar a gent, ha reduït ajudes, ha llevat subvencions, ha creat noves taxes… sense cap necessitat. CAP NECESSITAT.


El PP, a qui el tripartit ha acusat de mal gestor fins a cansar-se, acaba de demostrar que tots els càlculs del Tripartit estan equivocats. Un error mo-nu-men-tal, com cap altre, que buscava traure rasquit de les associacions i dels veïns.


Sabem que el tripartit ha convocat a les associacions demà per a explicar les retallades i fer el que millor sap fer: posar com a únic culpable el PP. El mateix de sempre: vendre fum i no fer res. Ara nosaltres exigim que els expliquen les retallades que havien previst i que expliquen també, ben clarament, que gràcies a la intervenció del grup popular no només no seràn necessàries les retallades sinó que fins i tot les subvencions i ajudes podran augmentar-se.


Senyor alcalde, el senyor Víctor Borràs m’acusava públicament de no saber fer números, ara jo li demane públicament que dimitisca com a regidor d’hisenda, per no saber ni on està. No podem permetre que ni vosté ni el senyor Juan s’enteren que van a recaptar 26 milions d’euros mentre s’ofega als ciutadans. No podem permetre tindre un regidor i un alcalde que s’equivoquen en conceptes bàsics. No caben excuses, senyor Juan.
 
Este embolic on ens ha clavat el tripartit és motiu suficient perquè el poble de Tavernes  conega de veritat qui són els qui estan governant. El Partit Popular ha demostrat saber on està i de què parla.

El Tripartit no ha sabut gestionar i han quedat en evidència. El PP hui demana que este pla es faça de nou, baixant TOTS els impostos a partir de l’any que ve. Fins i tot el preu de l’escoleta infantil. I que no pensen ni somien en crear nous impostos.Nosaltres, seguirem treballant, en lloc de fer palmes. Seguirem treballant per a evitar enganys que perjudiquen a tots per la ineficàcia d’uns pocs. Treballarem com hem treballat fins ara per Tavernes, tant en el govern com en l’oposició. Treballant per sumar esforços i no per dividir, per fer les coses ben fetes, per remar tots a una i per a què el poble cresca.
 
Moltes gràcies."


17 comentaris:

 1. Són tan prepotents que ni han reconegut l'error ni s'han plantejat estudiar el pla de pressupostos de la oposició. No els interessa el bé del poble. Només, quedar per damunt del Pp a costa del que siga i de qui siga. Pareixen xiquets.

  ResponSuprimeix
 2. Son les 7 de las vesprada i els del tripartito no han fet cap comunicat que contradiga el magnific treball que ha fet el PP.

  Per tant crec que els del tripartito s'han enganyat i deurien, al menys, rectificar el pla d'ajust i demanar disculpes al poble de Tavernes i al PP

  Enhorabona. Per algo el PP es el partit mes votat a Tavernes. Per que es el millor!

  ResponSuprimeix
 3. Tras la demostración llevada a cabo por el PP en el pleno del lunes en la que se pone de manifiesto la gran metedura de pata llevada a cabo por el gobierno del tripartito, desde el blog "oficial" del Bloc, con nombre de ave prensora, se está diciendo que el plan y los números contenidos en él lo ha realizado la interventora del ayuntamiento. Lo importante y significativo no es si tales números los ha confeccionado dicha interventora, mourinho o cantinflas. Lo importante es quien, como poder municipal establecido de forma legitima, se apropia de dicho plan de ajuste. Es el tripartito quien lo hace suyo y lo presenta y defiende en el pleno del ayuntamiento, personificado en la figura del Sr. Alcalde Jordi Juan y del Concejal de Hacienda D. Victor Borrás, con el consentimiento del resto del equipo de gobierno. Es por lo tanto a TODO EL EQUIPO DE GOBIERNO a quien hay que pedir explicaciones y exigir responsabilidades por tal desaguisado y por el ridículo tan espantoso. No tiren balones fuera diciendo quien ha hecho los números, sino quien lo ha defendido. Sr. Jordi permitame, con todo el respeto que se merece, que le de un consejo: párese a reflexionar en todo lo que ha ocurrido, saque conclusiones tranquilamente y sobre todo no se deje influir por el círculo que tiene a su alrededor. Usted es el Alcalde de todos los ciudadanos de Tavernes, recuerde el consejo que le dió Manolo Vidal el día de su investidura: sea usted mismo, gobierne como le dicte su buen entender, no se deje influir por los que tiene a su lado, aunque sean familia muy muy directa. El pueblo se lo agradecerá.

  ResponSuprimeix
 4. La veritat és que el raonament i discurs de Manolo són incontestables. No voldria estar jo en la pell de Borràs, Juan o la interventora. Açò es posa interessant...
  Quina clavada de pata per part de la UTE Bloc-PSOE-EU!

  ResponSuprimeix
 5. En el Ple es va acusar al Sr. alcalde de sobèrbia i va haver d'afegir-se de prepotent, i a algun marit o exmarit degueren haver expulsat del saló de plens, també a la seua mamà. Però bo, són uns dels del partit del Sr. Alcalde i ho tenen tot permés. També les forces nazis recorrien amb impunitat diferents barris jueus i van fer tot tipus d'atropells. Ens adonem dels que som cada u. Els que van de demòcrates i els que són. Sr. Juan, vosté no perda els nervis ni la vista i d'eixa forma veurà el que li indiquen els de sempre respecte a les seues actuacions en el ple.

  ResponSuprimeix
 6. Però que aguant tenen els regidors del partit popular de Tavernes.
  A l'alcalde Sr. Juan se li ocorre llegir una rotllo i allí els teneís tots aguantant el seu interminable rotllo.
  Al ple següent se li ocorre al xic tornar a llegir el mateix rotllo i allí queden assentats els del partit popular. Bueno, no, Manolo Vidal es va alçar i va aprofitar per a entrevistar-se amb membres de la premsa. Això indigne al Sr. Juan que creient-se en l'escola ordenava a un portaveu que s'assentara i escoltara el seu al·legat per segona vegada i demanant ajuda del secretari municipal. Evidentment tal com marca la legislació el regidor Vidal es va assentar quan li va abellir i jo advertisc que no m'haguera ni quedat a escoltar la repetició de l'episodi. Sr. Juan ací els sermons els escoltem en l'església. Deixe de donar-nos les palisses que ens dóna.

  ResponSuprimeix
 7. Jordi sempre porta algun Hooligan (ultra) darrere i el seu amic Pastor es el màxim exponent.

  Es normal que els hooligans estigueren nerviosos en el plenari quan Manolo va destapar l'engany del tripartito.

  Pero Jordi ha trobat la solució per a que no torne a pasar altra vegada. L'ajuntament patrocinarà (i diu que no hi han diners) les "olimpiades de matematiques 2012" i el guanyador fara els comptes per al pressupost d'enguany que encara no tenen preparat

  ResponSuprimeix
 8. Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD4 d’abril de 2012 a les 20:00

  SENYORS DIRIGENTS-OPOSICIÓ,JA ESTÀ BÉ, PEL BE DEL POBLE ES EU DEMANE, DEIXEN EL POLITIQUEO A UN COSTAT I ARRIMEN EL MUSCLE PER A, TOTS JUNTS, TRAURE A TAVERNES D'ESTA SITUACIÓ,
  JO HE ESTAT, COM JA HE DIT ALGUNA VEGADA, DES DE 1988 FINS A 2003, ÉS DIR, QUASI 15 ANYS EN POLÍTCA ACTIVA AL FRONT D'UN PARTIT, BE COM A SECRETARI, BE COM A PRESIDENT, I JURE QUE MAI HAVIA OBSERVAT UN GRAU DE CRISPACIÓ SEMEJANT ENTRE GOVERN I OPOSICIÓ : I MIRA QUE HE PASSAT PER GOVERNS DE TOT ELS COLORS I HE PARTICPAT ACTIVAMENT INCLÚS EN U D'ELLS, QUANT L'ALCALDE ERA PEPE BONONAD , DEL PSOE AMB COALICIÓ AMB PP I UV.

  I EN SAP GREU, MOLT GREU, QUE ARA QUE ESTEM EN UNA SITUACIÓ CRITICA A TOTS ELS NIVELLS, NO SOLS ES POSEN ELS NOSTRES GOVERNANTS D'ACORD PER ARRIMAR EL MUSCLE, SI NO QUE PER EL CONTRARI VAN A TIRAR-SE, AMB PERDÓ, TOTA LA MERDA QUE PODEN PER A FER QUEDAR MAL AL CONTRARI.
  MOSTRA D'AÇÒ ES ELS ESCRITS DE PP I BLOC ÚLTIMAMENT SOBRE EL-CAS DE GINÉS O QUANT SON INCAPAÇOS DE SENTAR-SE PER A POSAR-SE D'ACORD EN UN PLA D'AJUST, DEL QUAL ES FA SABER A L'OPOSICIÓ EN L'ÙLTIM MINUT, I AQUESTA EN ALTRE ESCRIT EN ALTRE PLENARI CONTESTA AMB PETICIÓ DE DIMISIÓ INCLOSA ; I LES RESPECTIVES PUBLICACIÓNS EN MITJANS AFINS DIGUEN-SE DE TOT.

  AHIR ESCOLTÍ EN UNA EMISSORA DE RADIO A UN DIPUTAT SOCIALISTE QUE EL MILLOR QUE PODÍA FER EL PP ABANS DEMANAR-LI AL PSOE QUE ARRIME EL MUSCLE I ARRIBE A PACTES D'ESTAT , ES QUE DEIXE DE PARLAR DE "LA HERENCIA SOCIALISTA" QUANT APLIQUE QUALSEVOL MESSURA RESTRICTIVA O IMPOPULAR : DONCS AÇÍ PODRÍEM ESCOMENÇAR PEL MATEIX.

  CONTEN AMB MI I AMB EL MEU PARTIT PER A EL QUE ES FACA FALTA : DONCS NO PER ESTE CAMÍ, PER ESTE NO ENS TROBAREM MAI.


  Signat, Enrique Estruch, coordinador del col.lectiu local de UPyD (espere no el censuren com fan altres quant ataques als seus afins)

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Usted, señor Estruch, si realmente quiere que alguien le vote en alguna ocasión cambie de estrategia. ¿Que quiere acusar a todo el mundo de que lo hacen mal?. En el tema de actualidad del desastre de plan de ajuste que presentó el tripartito, si usted no llega a entender la importancia y trascendencia de lo que se destapó en el pleno del lunes haga que se lo vean. Estamos hablando de un desfase muy grande, de muchos millones de euros y que se presentó por personas que deberían saber lo que hacían y decían. Si se presentó dicho plan a sabiendas de que estaba mal es de juzgado de guardia, y si se presentó sin darse cuenta del gran error que contenía nos da a entender que el tripartito no está capacitadop para llevar las riendas del ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna. Eso no es tirar "mierda" como usted dice, eso es poner en evidencia a un gobierno municipal que es embustero con intención de engañar a toda la población para que pague mucho dinero, o un gobierno municipal que no está capacitado para gestionar lo que tiene entre manos. Son números, señor Estruch, no oponiones.

   Suprimeix
 9. La meua felicitació al grup Popular de Tavernes per aclarir coses tan importants com el pla d´ajust que va presentar el seynor Alcalde i el seynor Borrás. Molt be. Aixó es fer una bona oposició. A vore quina explicació donen i a qui li tiren les culpes de tan gran ridicul.

  ResponSuprimeix
 10. Enrique Estruch i Ferrando5 d’abril de 2012 a les 1:57

  Yo no digo lo de la mierda por este tema, si no por la política en general que están llevando ambos partidos toda la legislatura. a ver si, además de leer, sabemos entender lo que leemos.

  ResponSuprimeix
 11. Ahir vaig escoltar en una emissora de radio a un diputat socialista que el millor que podía fer el PP abans demanar-li al PSOE que arrime el muscle i arribe a pactes d'estat, es que deixe de parlar de la "herencia socalista recibida" com a excusa quant aplique alguna messura restricitva o impopular: DONCS AÇÍ PODRÍEM ESCOMENÇAR PEL MATEIX.

  ResponSuprimeix
 12. Me he puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

  Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

  ResponSuprimeix
 13. Enrique Estruch i Ferrando7 d’abril de 2012 a les 11:58

  Me he puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

  Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

  ResponSuprimeix
 14. Señor Estruch, es usted desconcertante. Dice en la cotorra que lo que dice la interventora para usted va a misa. Ahora, y según usted, con "información privilegiada" de "alto nivel", pues, siempre según usted, cuenta con buenos amigos dentro de los departamentos de intervención y de tesorería dice que la culpa será de caparrota. Si realmente cuenta con tan buenas amistades en esos departamentos clave del ayuntamiento ¿como es que no nos da una explicación clara sobre la verdad del asunto? y de esa forma sabríamos quien dice la verdad. Me parece a mí que no tiene usted ni información, ni tan buenas amistades en los puntos clave del ayuntamiento, ni sabe por donde va. Solo busca protagonismo, pero solo transmite una pobre imagen. Si verdaderamente UPyD quiere en algún momento presentar alguna candidatura en Tavernes, ¿piensa que con éste hombre como líder puede sacar algo positivo?. Tengo bastante "simpatía" por esa opción política, pero creo que tendrá que cuidar muy mucho la lista que presente, y sobre todo a su nº 1.

  ResponSuprimeix
 15. Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD10 d’abril de 2012 a les 15:13

  Grácias por lo elogios, yá se verá, lo más seguro es que nos presentemos junto a otros decepcionados y la encabezará...¡¡¡sorpresa!!!, no tengo ningún interés en ello.

  Cómo usted comprenderá, lo que a mi me cuentan mis amigos es eso, algo que cuentan unos amigos, y por lo tanto no les voy a
  descubrir.
  Dice usted que seguramente ni me conocen en el Ayuntamiento y que doy una pobre imagen... pobre si soy, y de imagen no doy para mucho : bajito, calvo, con gafas, panxeta...
  En cuanto a lo demás pregunte usted antes de afirmar, pero no tenga miedo de preguntar al más alto nivel de esos departamentos, incluso a TODOS los concejales, no se pare , y también si quiere, y añada urbanismo, recaudación, catastro o policía entre otros.

  Y por último, antes de atreverse a criticar a alguien hágalo con nombre y apellidos y no se una a esa , o a lo mejor yá lo es, colla de cobardes que tiran la piedra y esconden la mano.

  Y siga simpatizando con UPyD, va por buen camino.

  ResponSuprimeix
 16. Estimats comentaristes i lectors. Vos preguem que els vostres comentaris estiguen relacionats, encara que siga de manera transversal, amb les notícies publicades.
  Per exemple, no caben els atacs a comentaristes pels seus pensaments com els que està rebent el senyor Estruch. D'altra banda, li preguem al senyor Estruch que es cenyisca a comentar les notícies publicades i no a fer apologia de la seua persona o del partit polític que representa.
  Gràcies per la vostra comprensió.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari