Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 18 de maig de 2012

De com el poble evoluciona de manera desigual

Bona part dels vallers estem contemplant indignats com s’està donant un tracte “diferencial” a una zona ben concreta del poble: la placeta del Metge Grau. Mai s’havia parlat tant fins ara d’eixa placeta. Mai tantes vegades amb tan poc de temps i mai amb tantes raons.

Des de fa aproximadament un any s’han succeit els canvis i millores en eixa xicoteta porció d’espai públic del poble.

Primer, i just després que es formalitzara el govern municipal actual, es van retirar els contenidors de reciclatge per tal de posar “macetes”, cosa que a tots ens va estranyar no només perquè es va alegar un tema de salubritat que no s’ha contemplat a la resta de parcs i establiments del poble, sinó perquè no es va aprofitar per disposar places d’aparcament, tan escases i necessàries. Cosa estranya també la rapidesa en actuar i com a clau en boca de tots, la proximitat d’un establiment d’un familiar directe d’un nou regidor.

Poc després, en el lloc de les “macetes” vam trobar un aparcament de bicicletes. Decisió també qüestionable, ja que al Passeig del País Valencià (amb molta més superfície i afluència de persones), es poden aparcar menys de la mitat de bicis que en esta placeta.
Definitivament la porta de l’Ajuntament o el Passeig hagueren estat ubicacions molt més útils i encertades, però bé. El resultat és que, amb un poc de sort, es pot trobar de quan en quan una única bicicleta enganxada.


I ara, l’acabem de rematar: què li faltava a la placeta? Els jocs infantils. No era més lògic reparar els del Passeig (sempre amb molta clientela de menuts), ni els de la Plaça d’Espanya. Ni adequar el jardinet on estan els de la Falla la Via. No. Era molt millor i més profitós per a tots posar-ne a la placeta del Metge Grau.

Veritablement, quan es fa qualsevol cosa al poble pareix que una part li toca a la placeta. Volem ser equànims i pensar que no té res a vore el baret que teniu al cap, no ho volem pensar, no; però des del govern municipal ens ho estan posant ben difícil. Potser d’ací no res potser hi trobarem un parell de palmeres, mig rocòdrom, un semàfor, una escultura del Xule i un banquet que fa massatges. Quien da más?

41 comentaris:

 1. Quanta veritat hi ha en este escrit. Un 10 per al que la vaja escrit. "Al pan, pan y al vino, vino"

  ResponElimina
 2. Hi ha que veure com es queixen de tot, que ahi no viuen persones o que? sempre han de fer reformes en els llocs més habitats? trobe que no ens podem queixar i hi ha xiquets que també viuen ahi, pareix mentira, si es que d'on no hi ha no és pot traure

  ResponElimina
  Respostes
  1. Això és tot el que has de dir? No hi ha més arguments? És defensar lo indefensable.

   Elimina
 3. Propongo que se instale en la plaza del Médico Grau una plaza de toros, pues es el lugar mas adecuado para que los integrantes de la peña taurina formada/manipulada por el Bloc puedan realizar todas sus actividades relacionadas con la tauromaquia y despues puedan ir a cenar al bar de enfrente como en el día que se constituyó/manipuló dicha peña. ¿Todavía existe? ¿Qué piensan los aficionados de buena fe que acudieron a esa reunión inicial? ¿Han realizado alguna actividad a lo largo del año? o es que ¿solamente los utilizarán cuando vengan las fiestas del pueblo para que están pendientes de los que ocurra durante la celebración de las vaquillas? ¿o es que quieren tener una peña constituida para poder alegar, cuando vengan las fiestas, que es dicha peña la que gestiona los festejos y ser ellos los que en realidad lo manipulen? Estos del Bloc lo piensan todo, che.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo de la plaça de bous ho veig senzillament genial!

   Elimina
 4. Jo diria mes be un tracte "preferencial" en lloc de "diferencial".

  No he vist cap bicicleta en el aparcament de eixa plaça pero es habitual vore bicicletes nugades al tabló d'anuncis que hi ha front a l'ajuntament. Supose que algún polític o algún funcionari ho ha vist.

  Molt bo l'article.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara, i com fan a València, falta que multen i retiren les bicicletes que no estiguen nugades als aparcaments, jajaj!

   Elimina
 5. Es nota que cada dia els del PP aneu mes a la babala per la vida i la informació o no vos arriba o no sabeu buscar-la. D'aci un temps no trobareu ni aigua en la mar.
  En un blog - de cuyo nombre no quiero acordarme- ja fa dies que es va informar d'este projecte i de les millores a fer a la Plaça Espanya, el Passeig i el passeig de Colon.
  Per cert en eixe blog es diu que es repararan alguns jocs que ja més d'un any que van desapareixer i que algu no els va reparar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No hi ha més cec que qui no vol vore.
   Sincerator, si no troba algú aigua a la mar potser és per dos raons: per el tsunami que de què fa dies que va parlant-se per ahí, o perquè l'han canviat de lloc i l'han posada a la placeta del metge grau, jajaja!
   Bon humor per davant!

   Elimina
 6. Molt bo el article i molta raó. Jo no se com no els cau la cara de vergonya fer eixes coses tan descarades. Podrían posar-li també un toldo que tapara el sol de tota la placeta i uns difusors d´aigua per a que la gent qu´estiguera allí sentà estaguera fresqueta tot el estiu. Baya que sí!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Que tenen vergonya? A mi en pareix que no

   Elimina
 7. L'any que ve a falles, el tripartit voldrà tornar a llevar el mercat del Passeig i segur que el fa ben apretaet en la plaça metge Grau :).
  A més en el seu programa electoral, el Bloc volia acostar l'estació al poble, aneu espai no faça que la parada del tren pare en esta plaça :)
  O tal vegada li canvien el nom per LA PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA, perque eixa plaça és independent a la marxa de com va el poble, diuen que no hi ha diners per a res, menys per esta plaça que té el major índex d'inversió en menys temps i en un lloc concret en tota la història de Tavernes. :)

  ResponElimina
 8. Estic d´acord en el que proposa posar un toldo per a fer sombra a tota la plaça. En el toldo podríen posar un lletrero que diguera: "els del BLOC i els del psoe hem asumit el COMPROMIS exEQUO de deixar la referida placeta mes ben averiguada que no hi haurà altra igual en tota la provincia, hem de mirar a muntó per la familia i els negocis dels nostres regidors".
  El dia de la inauguració del toldo que vinga a actuar Xavi Castillo.

  ResponElimina
 9. Realment que vos fot? !ue s'arregle la placeta i es posen eixes coses o que el tripartit estiga posant columpios aci i en el Passeig de Colon i arreglant els que el PP no va arreglar?
  Mal si fan i mal si no fan. Amics del PP. Això ja no ven.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A vore si ens aclarim: que es posen columpios està molt bé. Els xiquets els utilitzen (i molt) i mai estan de sobra i a més han d'estar en bon estat. Això no ho nega ningú. Ací no parlem (almenys jo) de si posar columpios o no sinó de la FALTA DE CRITERI en acometre les millores, canvis i reformes.
   Com algú dia per ací, les coses estan fent-se a la babalà, sense cap tipus de planificació, ni criteri.
   D'això és el que estem parlant.

   Elimina
  2. Perdone vosté, però molt haurà de correr el tripartit per a posar tans columpios com va posar el PP:
   Els del carrer Calvari, a l'entrada del Calvari, al Passeig Colon, País Valencà, Parc dels Vents, Plaça d'Espanya, Sequers, En totes les places de la Platja, a l'arena de la mar... i si tenim present que els projectes del Parc del Cantalot i l'Avinguda de la Marina són del PP, també és el PP qui ha posat en eixes zones els jocs infantils. Així que ja pot correr el triparit per arribar-li a la sola de la sabata a tot el que ha fet el PP.

   Elimina
  3. jajaja que gracios, el parc dels vents esta de categoria... on estan els animals??? mes diners tirats... el jardinet com venien eleccions es posaren com a locos a picar la muntanya, arrancar els bancs i algun que altre arbre pasen eleccions i allo es va quedar fet un asco cent mil vegades pitjor de lo que estaba, per que o feren si no anaben acabaro??? per cert aixo va ser fa 6 anys... i teniu tota la rao el pp a construit moltes coses, entre elles una guarderia en la mar on viuen moltisims xiquets xicotets!!!! en el poble com soles son 4 rates no feia falta

   Elimina
 10. Posiblement li posen el nom de plaça de la independencia, pero no estaría mal del tot que li posaren plaça de la PREFERENCIA ja que es la preferida del tripartit.
  Diuen que van a preparar un video promocional de la Valldigna i apareixerà la placeta com a lloc important per a visitar, equiparat al Monestir, Torre Guaita, Clot de la Font ...

  ResponElimina
 11. El que ens faltava per veure, quina quadrilla... aquest estiu en compte d´obrir la piscina que posen allí una "toi", és el que li falta a la placeta! quins anys més amargs ens queden.

  ResponElimina
 12. Enrique Estruch i Ferrando20 de maig de 2012 a les 9:40

  Al de la plaá de bous : algún cornut/da, polítcament parlant, possaríem de seguida en el mig, i a toretjar amb capa roja.

  ResponElimina
  Respostes
  1. De Avispado tiene nada20 de maig de 2012 a les 12:57

   El que no diu res negatiu del regidor en qüestió. L'home -pobret- a qui boicotegen en el seu propi blog pispant-li les claus. El 'fenómeno' de la Valldigna. L'acadèmic de les llengües catalana i castellana. Aquest sí que és un figura i no Avispado, el bou que acabà amb la vida de Paquirri. Nyas, 'Avispado': li deien al bou que no al nostre -pobret. home.

   Elimina
  2. el de la plaá de bous20 de maig de 2012 a les 18:59

   Señor Estruch no entiendo su comentario.

   Elimina
  3. Váyase, señor Estruch22 de maig de 2012 a les 7:13

   Cada vegada que Estruch i Ferrando comenta en un blog local, la "prima de riesgo" i l'índex d'aturats pugen a Espanya.

   Elimina
  4. el de la plaá de bous22 de maig de 2012 a les 22:57

   Señor Estruch le repito de nuevo: no entiendo su comentario, por favor, explíqueme que quiere decir, pero haga el favor de no utilizar insultos en sus razonamientos.
   Espero su respuesta.

   Elimina
 13. Estruch, ara també el pobret home.21 de maig de 2012 a les 22:22

  Avispado, tú si que no eu eres gens, donat que veig no has entés ni pipa : Jo no estic parlant de concejals, si no de concejal/es : Tots sabeu d'una que ja no esta en el partit pel que va entrar, i un altra... Deixeumo estar.

  I el "pobret" ha creat una plataforma que aspira a aglutinar al muntó d'independents e indecisos del poble, i ja està donant que parlar: Algú de la "derechona" i de l'extrema esquerra s'està posant nervioseeet .... veritat, "avispado", tu de quina de les dos eres ?

  Seguix atacan-me, això sí, des de l'anonimat no siga cosa que descubrisquen la teua verdadera cara, so-covard : Quant més m'ataqueu la derechona i l'esquerra extrema, més gent m'apoya, seguix, seguix home, favor qu'em fas.

  I mentres, pren-te tila i bicarbonato, que tens "pobret" per a rato...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Preguem als comentaristes de nostre blog que s'abstinguen en tot cas de desqualificar i dirigir paraules malsonants a altres companys.
   Hem deixat de publicar comentaris que atacaven directament a persones (anónimes i no anònimes) comentaristes del blog.

   Elimina
  2. Redell, ja he vist qui són els membres inicials de la plataforma petrolífera. Quedareu per a jugar al parxís?

   Elimina
  3. Creus que seràs capaç d´aglutinar a molta gent? Pense que a poca gent de trellat.

   Elimina
  4. Rigueu, rigeu, que qui riu l'ultim riu millor, i més de quatre aneu a plorar després de les properes eleccions, perque no ens anem a casar amb ningú per ideología, sols amb qui estos tres anys que resten vajen demostrat que eu han fet be, siga en el govern o en l'oposició.

   Elimina
 14. Tots parlem del que está fense a la plaça del metge Grau i pensem en un determinat regidor que la seu familia te un bar en la mateixa plaça, pero, i el constructor que está instalant tots els columpios?, qui es la seua germana?, qui es el seu cosí?
  Aixó es defendre a la familia i mirar per ella. Qui diu que els d´esquerres no creuen en la familia?

  ResponElimina
 15. Estruch, ara també el pobret home.21 de maig de 2012 a les 22:40

  P.D. I amb CAPA ROTJA... mes pistes ?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tinc que reconixer que no soc tan intel-ligent per a averiguar de quina regidora estas parlant. Si vols dir algo dis-ho clarament com a tu t´agrada parlar i si no demana disculpes i no tornes mes sobre el tema. PARLA CLAR O CALLA!

   Elimina
 16. Que poca vergonya, hi ha per portar-los en bandereta pel poble!!!no he vist cosa més descarada en la vida. BLOC= AMIGUISMES; ENXUFISMES i si no eres com ells el que recomane es que pegueu a fugir. Comence a tindre por per ser d'este poble. Vaja cinisme

  ResponElimina
  Respostes
  1. El pp donant lliçons de moralitat??? despues de lo de tavernes i la generalitat, en la cam i bancaixa???? Lo q nia q aguantar... Despues de deixar el poble en la miseria

   Elimina
  2. Anònim 23 de maig, estàs referint-te a una persona anònima, que jo tampoc sé qui és, però ho dius com si es tractara del pp valencià refundit en una persona. No crec que Fabra comente en este blog ( o sí? jajajaj), però crec que te n'has anat un poc.
   Crec que ningú no ha donat lliçons de moralitat, sinó que ha posat de manifest que tant com es queixa el Bloc dels enxufismes (tant com per a fer una web de denúncia), ací al poble fa IGUAL, però un poc més descaraet (pense jo).
   I supose que ho diu per l'empresa que ha posat els columpios.

   Elimina
 17. Estem vegent l'amiguisme del BLOC en temes recents com la Plaça del Metge Grau o qui esta colocant els columpios per tot el poble.
  Ara vorem qui s'adjudica l'escola d'estiu o els xiringuitos de la platja.
  Atenció a la TRAMA.

  ResponElimina
 18. El instalador no se qui es, pot donar-mos alguna pisteta?

  ResponElimina
 19. Estimats comentaristes, preguem de nou que mantinguen un to cordial i de diàleg, fora d'insults i desqualificacions. Hem rebut diversos comentaris en eixa línia que no anem a publicar.

  A més, els recordem que els comentaris han de ser això: comentaris de la notícia publicada i per tant esperem que la temàtica almenys tinga alguna cosa que vore.

  ResponElimina
 20. No em sembla mal que es modernitzen espais distints del poble als habituals. Però crec que primer haurien d'acabar el que tenen envastat, com el parc de Cantalot, o és que no s'ho mereixen els habitants d'aquesta zona? Si es va parar perquè no hi havia diners per acabar la primera fase, com és que sí que hi ha per renovar altres indrets locals? Espere una resposta coherent per part del nostre govern. Salut.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari