Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 17 de maig de 2012

El dilluns es va aprovar l'ordenança de taules i cadires per a bars


En la sessió plenària de l’ajuntament d’este mes es va aprovar l’ordenança reguladora de l’ocupació de voreres i carrers mitjançant taules, cadires i altres elements. Esta normativa ha esdevingut necessària des de l’aparició de la coneguda llei antitabac i que, juntament amb el clima benigne de què gaudim al poble, ha propiciat l’aparició de nombroses terrasses amb taules i cadires. És ben evident que els establiments com bars i cafeteries han hagut d’adaptar-se disposant mobiliari a l’exterior del local, i posant en alguns casos fins i tot estufes de gas.
Amb aquesta ordenança es regula aquest fet, cosa imprescindible quan parlem ja de taules i cadires en la calçada quan les voreres són estretes. En aquest cas, l’establiment haurà de disposar uns elements prefabricats i una barana per a impedir el pas cap a la calçada i senyalitzar així l’espai baix de la vorera destinat a ús hostaler.
L’acord entre els grups polítics fou unànim, després que el grup popular demanara un recés per tal d’afegir la regulació de les terrasses en èpoques com festes del poble, i que s’establira un criteri estètic per a determinades zones del poble, de manera que les terrasses configuraren un ambient urbà determinat segons les directrius tècniques de l’ajuntament.
Ara i durant 30 dies hàbils, l’ordenança estarà disponible per a informació pública per tal que els interessats (veïns, propietaris d’establiments..) puguen presentar al·legacions i suggerències per tal de millorar-la i adequar-la en major mesura a les necessitats reals de tots.

8 comentaris:

 1. Podeu posar un link a l'odenança?

  L'ajuntament no te masa costum de penjar a la seua web informació que no siga d'autobombo o fotos de l'alcalde.

  Si vols informació tens que anar a l'ajuntament i vore l'informació "in situ".

  Gracies

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Estimat amic Anònim, encara no s'ha publicat al BOP (Butlletí Oficial de la Província). Només estiga publicat posarem a la vostra disposició el link a l'ordenança.
   Moltes gràcies pel teu interés.

   Suprimeix
  2. L'altre dia es va publicar al BOP (11/5/12) la modificació del reglament d'ús de les instal·lacions del complex poliesportiu municipal i dia que podia consultar-se en la Secció de Secretaria General, Activitat de Règim Interior, Modernització i Protecció de Dades pero de publicarlo a la web o al BOP res de res.
   Si vols consultar-lo tens que anar a l'ajuntament.

   Suprimeix
 2. Em pareix correctísim , fa falta doncs alguns están abusant un poquet massa del tema.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. La veritat és que sí que estan abusant. Hi ha un bar, per exemple, que ni tan sols retira les taules i cadires per a poder netejar el carrer...

   Suprimeix
 3. El primer que deurien de fer es a un establiment que tots sabem se li aplique la referida ordenança pero tenint en compte també el tindre un aparcament per a bicicletes i, dins de pocs díes, un xicotet parq infantil a la seua placeta. Aixó si que es mirar per la familia i el demés son cuentos.

  ResponSuprimeix
 4. L'ordenança tindria que incloure una penalització per als bars que deixen les taules i cadires al carrer tot el dia.

  No vullc dir noms peró pegant una volta pel centre del poble (plaça, passeig,...) hi ha un grapat de bars que ocupen el carrer nit i dia i deixen les taules i cadires nugades tot el dia i la nit

  ResponSuprimeix
 5. Hui s'ha publicat al BOPV l'anunci.
  Si vols aportar algo has d'anar a l'ajuntament.
  Per aixo volem foro de paricipacio o buzonciudadano?
  Ni participació ni res de res.
  Si vols participar a l'ajuntament has d'anar.

  Anuncio del Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna sobre aprobación inicial, y definitiva, en su caso, de la Ordenanza Reguladora de la Ocupación de Dominio Público Municipal mediante mesas y sillas. Miércoles, 06 de Junio de 2012 - BOP 134

  Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
  Anuncio del Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna sobre aprobación inicial, y definitiva, en su caso, de la Ordenanza Reguladora de la Ocupación de Dominio Público Municipal mediante mesas y sillas.
  ANUNCIO
  Aprobada con carácter inicial, y definitivo, caso de no producirse reclamaciones, la Ordenanza Reguladora de la Ocupación de Dominio Público Municipal mediante mesas, sillas y otros elementos auxiliares, por acuerdo del Ayuntamiento Pleno, adoptado en su sesión celebrada el día 14 de mayo de 2012, se abre un período de información pública por el plazo de 30 días hábiles, contados a partir de la inserción de este anuncio en el Boletín Oficial de la Provincia, para que pueda ser examinada en la Oficina Municipal de Urbanismo, y presentar las alegaciones y sugerencias que se estimen pertinentes.
  Tavernes de la Valldigna, 22 de mayo de 2012.-La 1ª teniente de alcalde delegada de Urbanismo, Medio Ambiente, Agricultura y Promoción Turística, Mª. Carmen Canet Mollà.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari