Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 11 de maig de 2012

Hui s'ha inaugurat l'obra de l'Avinguda de la Marina a la Platja

Hui divendres a les 10 del matí ha tingut lloc la inauguració de l’Avinguda de la Marina a la Platja de Tavernes. Recordem que amb motiu de l’inici de les obres la passada legislatura i de col·locació de la primera pedra l’any 2010 Tavernes es va rebre la visita en la nostra platja del Conseller d’Infraestructures. Per a este acte inauguratiu hem comptat amb la presència del Director General d’Infraestructures. Aquesta obra, que va ser sol·licitada per l’anterior govern municipal del Partit Popular de Tavernes i amb una inversio de 1’7 milions d’euros ha sigut una de les obres que ha format part del Pla Confiança de la Generalitat i ha estat integrament finançada  per esta.
Foto Fco. Teodoro
El Director General d’Infraestructures, Vicente Domine, ha recalcat que aquesta obra va ser iniciativa del govern anterior i que el projecte va ser realitzat pels tècnics de l’Ajuntament. Es una obra molt esperada pels veïns de Tavernes que dóna un nou aire a la platja, sent més atractiva per al turisme, potenciant el comerç local establert a la platja i fent molt més agradable i atractiu el passeig, a més de ser totalment accessible. És  molt important dir que s’han tingut en compte els problemes que existien a la platja i que provocaven inquietuds entre veïns com les inundacions, i per aixó existeix un col·lector subterrani que recorre tota l’Avinguda en la seua longitud com a un primer pas per a fer front a aquest problema, de manera que es puguen desaiguar les aigües pluvials sense causar molèsties als veïns.

17 comentaris:

  1. EL OBSERVADOR...

    Ya tenemos una cosa mas terminada a nuestra ciudad, una obra no faraónica, porque no hemos enterrado a ningún faraón, pero faraónica, porque ha sido una obra que ha costado mas que hacer una pirámide.

    Agradecer a los obreros el esmero que han puesto y los grandes sacrificios que han realizado, muchas veces trabajando sin saber si su salario llegaría o no llegaría a final de mes.

    Felicitar a los arquitectos que han diseñado el paseo, un 9.85 para ellos y porque un 9.85 y no un 10, porque todo en esta vida es mejorable y porque así siempre tendrán en su mente el poder conseguir una obra que puedan decir esto es insuperable.

    Fco Teodoro no le conozco la Foto esta muy bien, pero me podría usted decir donde miraban los fotografiados, que miraban alguna turista que paseaba por la acera del lado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, les coses tarden pero pareix que arriben. Tard, pero arriben. L'avinguda que volien que estiguera l'any passat ara a maig és quan ha estat de veritat. Esperem que estiga del tot acabada i que no queden els infinits retocs d'última hora.
      Respecte del que dius del disseny dels arquitectes, crec que ho han fet els arquitectes municipals amb alguna intervenció puntual de Conselleria. No obstant, ja he sentit dir a vàries persones del poble que no els acaben d'agradar les planxes metàl·liques que han posat en un dels laterals. En part, tapen la visió des de la vorera; però d'altra banda fan difícil que la gent creue com fins ara per llocs on no hi ha pas de vianants. Potser no és la opció més bonica, però compleix la seua finalitat.
      Altra cosa el material. Planxes rovellades a la platja... també qüestionable.
      Ja vos dic que he sentit de tot: també he sentit gent entesa que diu que eixe material està "de moda" per la seua estètica i bon resultat final.
      Este estiu vorem: l'avinguda tindrà el seu examen final amb tots els veïns i visitants.

      Elimina
  2. Enrique Estruch i Ferrando12 de maig de 2012 a les 18:04

    Pues que vol que el diga, a mi i a moltíssima gent, crec que a la majoría de ciutadans, al menys amb els que parle, entre ells la majoría de regidors actuals, no ens agraden gens les ones de ferro, doncs com he dit fins al aburriment, ningú enten "l'estética" d'estes.
    I damunt, com m'he cansat de denunciar, gràcies a elles, no es pot aparcar en la part Oest del passeig, amb lo qual es perden un muntó de plaçes, que no sobren precísament, de la mateixa manera que al sur, a més de que les eixides peatonals que han fet entre els ferros dichosos, no acaben en un pas de peatons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que el fet que no s'aparque a eixe costat de l'avinguda no es deu a les ones de ferro, sinó a l'altura del rastell. Passa com en el Passeig Colon: és tan alt que no es podria obrir la porta del cotxe.
      A més, crec que va ser un dels requisits imposats per Conselleria per tal de no deixar una calçada en una total línia recta. D'eixa manera es pretén baixar la velocitat dels cotxes.
      Així que les ones no són culpables d'això. D'altres coses potser, però no d'això.
      A mi personalment m'agraden, però és cert que podien haver sigut de menor altura, ja que tapen molt la visió de l'avinguda des de la vorera.

      Elimina
    2. Enrique Estruch i Ferrando16 de maig de 2012 a les 3:06

      Doncs per el que llixc i escolte per ahí, eres dels pocs que els agraden, a mi em pareixen una burrada que no li pega ni en cola, a més del dineral que hauràn costat.

      I no es pel rastell si no perquè, legalment, del asiento del costat del conductor no es pot baixar diréctament a la calaáda, lo que ocurriría en este cas d'aparcar en línea però no en batería, per a lo que faría falta retirar el mateix cap a les palmeres de més endins i crear plaçes noves entre les de més afora, un muntó, fixtat i eu voràs.

      A més, les eixides peatonals entre els ferros no acaben en un pas de zebra, i no hi ha prervist una zona rebaixada per al bus, tindrà que aparcar dalt l'acera, en lo que en quatre dies, adeu a ésta.

      Es dir, una gran xapusa almenys per a mi, però solventable en quant tingam diners per a modificar-la.

      Elimina
    3. EL OBSERVADOR...

      Buenos días señor Estruch, copio su frase "legalment, del asiento del costat del conductor no es pot baixar diréctament a la calaáda", quiere usted decir que legalmente el copiloto de un coche no puede bajar directamente a la calzada después de estacionar su vehiculo en una vía urbana, dice usted eso???.

      Yo no entiendo mucho, pero si es cierta la afirmación que usted dice, entonces que pasa en las calles del pueblo de tavernes que son muchas donde se estaciona tanto a derecha como a izquierda de la calzada, por ejemplo desde Toran a la tienda de xuxes safari, quiere usted decir que están mal estacionados por esa premisa legal que usted indica todos los coches que están estacionados a la izquierda de la vía en el sentido de la marcha de la vía.

      Porque en todo este tramo, y en otros se hace así se estaciona en las dos lados y si fuera totalmente cierto lo que usted indica, estaría mal estacionado y los agentes de la policía local podrían denunciarnos.

      Señor jefe de la Policía recaude Usted empiece a denunciar.

      Elimina
    4. EL OBSERVADOR...

      Buenas de nuevo señor Estruch, una observación sobre la frase que usted indica que es esta: "les eixides peatonals entre els ferros no acaben en un pas de zebra".

      No a pensado usted que posiblemente esas zonas a las que usted se refiere no sean zonas de paso de peatones y por ese simple motivo no estén señalizadas horizontalmente ni verticalmente.

      Ha pensado usted que el tamaño grande de estas obras de arte para algunos y para otras no tanto, ondas que simulan las olas de la playa de tavernes, sean grandes simple y llanamente, para impedir el paso por zonas no autorizadas a los viandantes. Lo podríamos llamar, seguridad pasiva.

      O solo sabemos ver las cosas que son bonitas y no las que resultan funcionales.

      Feliz Paseo

      Elimina
    5. Enrique Estruch i Ferrando17 de maig de 2012 a les 11:16

      Antes de meternos en discusiones estériles, le invito a usted a que vea "in situ" de lo que estamos hablando : son salidas del paseo a la via, y están de esa forma señalizadas por el color del suelo, diferente a las zonas, digamos de ocio.

      Veálo usted por sus propios ojos y luego, si quiere, ya podemos discernir si nos gustan o no las ondas : le aseguro que al 95% de la gente con la que lo he comentado, no les gustan , y por mi trabajo hablo todos los días con un montón de gente.

      Un saludo.

      Elimina
    6. Enrique Estruch i Ferrando17 de maig de 2012 a les 11:22

      En cuanto a lo de legalmente, y esto no lo digo yo, lo dice la concejala de urbanismo señora Canet, me refiero a que a la hora de diseñar una via no se pueden poner plazas en línea si la puerta del lado de conductor da a la via diréctamente, y eso es por lo que no se han hechos las mismas en la zona "Este" del paseo, pegado a los olas, y sí en la parte más al Oeste, pegadas a la acera.

      Luego en esa zona "Este" sólo caben en batería.

      Elimina
    7. El problema evident d'aparcar en bateria en eixe costat de l'avinguda és que els usuaris del cotxe han de travessar la calçada sí o sí, perquè l'avinguda no és accessible des d'eixe lloc.
      Per tant, i per seguretat, jo no veig viable que s'aparque a eixe costat.
      Salutacions.

      Elimina
    8. Responent al Sr Enrique Estruch (16 de maig):
      Diu vosté que l'autobús ha de pujar a la vorera (?). Crec que l'autobús es queda sempre a la calçada, de manera que l'escaló que han de baixar les persones que l'utilitzen és menor.
      Potser no l'he entés bé. Li pregue que explique millor això.

      Elimina
    9. En el projecte i a la part de ponent, no es van previndre zones per açò, i menys pel Auto Res, que està una llarga estona parat, i en el seu moment Manolo ens digué a Aceplat que havía segut un oblit i que ja les faríen una vegada entregada l'obra, eliminant varies zones de vorera a tal fí i , crec no estar equivocat, açò no eu he vist, almenys en el primer tram , enfront del edific Colon V que es on para la citada companyía.

      També s'acordà les típiques parades amb seients i sombra i no s'han fet.

      A açò em refería.

      Elimina
  3. Si señor Teodoro hace gratis las fotos de todos los actos del Ayuntamiento por que tenemos pagar 25.000 € al año al fotografo particular del alacalde Jordi Juan?

    Acabo de leer que le han bajado 4.000 € la subvención a las fallas y que van a bajar la subvencion a todas los clubs y asociaciones un 20% como minimo. Con suprimir el gasto del fotografo el recorte de sibvenciones se hubiera podido quedar en un 10% o en en 15%.

    Señores del tripartito ya esta bien de subirnos impuestos y quitarnos subvenciones. Dinero tienen para lo que quieren. O tendremos que recordales lo que han gastado en toros, festivern, cabalgata, viajes, horas extras, sueldos de concejales,....

    ResponElimina
    Respostes
    1. No patisques, com diria un "bloquero" de pro: "això ho pague jo!"

      Elimina
  4. que pasa con hierros oxidados porque no se hacen la foto a su lado poca vergoña de mandataris

    ResponElimina
  5. EL OBSERVADOR...

    Solo una minima observación, esas planchas de metal oxidado que según agunos son demasiado altas y impiden la brisa del mar, esas plachas que son muy altas y que tambien impiden que los niños los adultos y la gente mayor pase del paseo a la acera, tienen su funcionalidad, y muchas veces pasa que lo funcional esta diametralmete en una posicion opuesta a lo esteticamente bonito, prefiero funcionalidad antes que belleza, porque un cuadro del gran Matisse o la gran pintura del grito de Munch, para unos son bonitas y para otras no tanto, a unos nos gustan más los girasoles de Van Gogh.

    Y otra cosita sobre las planchas de hierro oxidado, no estan oxidades porque no esten tratadas para la oxidación, son planchas llamadas "Acero Corten", o eso creo, y en eso radica su belleza, la oxidación, como metodo de este metal para que nose corrompa su interior.

    Feliz paseo

    ResponElimina
  6. Una pregunta:
    Quien ha pagado el reloj solar? La Conselleria o el Ayuntamiento?
    Creo que el reloj no estaba en el proyecto aprobado y por eso lo pregunto. Alguien sabe el precio?

    ResponElimina

Escriu el teu comentari