Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 20 d’agost de 2012

La deixadesa de la joventut per part de l'Ajuntament


Arribada una edat on es deixa la infantesa al darrere i es comença a enfrontar-se a la realitat adulta, el jove se sol sentir en un punt de desequilibri buit on la seua família i amistats ja no arriben a omplir com abans, però no coneixen altra manera de fer-ho. Moltes vegades aquesta situació es converteix en un malestar que dóna peu a l’avorriment general i, en el pitjor dels casos pot acabar en un vandalisme sense sentiut que només busca diversió al límit.

A Tavernes, quasi un 20% de la població té entre 15 i 30 anys i es troba en la problemàtica de no poder desenvolupar-se més enllà de l’àmbit familiar o escolar. És cert que a Tavernes tenim una nombrosa quantitat d’associacions que s’esforcen tot el que poden per tal d’elaborar tot un ventall d’activitats dirigides a l’entreteniment dels joves, no obstant, les retallades produïdes pel tripartit que encapçala el BLOC, els (ens) ha passat factura. Fins fa poc, els joves de Tavernes tenien, juntament amb aquestes associacions, el Punt d’Encontre Jove. No obstant, la primera decisió que va adoptar el Tripartit fou deixar els joves d’aquesta població sense un lloc on poder passar el seu temps lliure amb l'excusa de preferir una "oferta de qualitat". En resum, sense res ens hem quedat.
 
A més, ha passat desapercebut a la nostra població que el 12 d’agost fora el Dia Internacional de la Joventut. El nostre ajuntament no programà cap activitat per a celebrar aquest dia i les bones intencions que s’iniciaren amb el Pla de la Joventut a Tavernes es quedaren en paper mullat ja que les activitats, segons indicà el regidor que el presentava, no eren promogudes pel govern local sinó per les mateixes associacions a les que abans ens referíem.

Ens podem fixar en els pobles del voltant. Per exemple a Simat de la Valldigna, amb una població molt més inferior a  la nostra, el seu ajuntament està promocionant la participació de la joventut realitzant nombroses activitats així com establint un Casal Jove com a punt de reunió, cosa que a Tavernes, el tripartit decidí tancar per motius que encara es desconeixen.

Respecte a la formació, els joves de la Valldigna s’han vist obligats a desplaçar-se a Gandia per a realitzar els cicles formatius en horari vespertí-nocturn, ja que la poca pressió que ha exercit el tripartit no ha posat trava alguna davant l'el·liminació d’aquests a la nostra ciutat.
Però sí que han dut endavant alguna acció, ho hem de reconéixer. Donaren 500 euros per al Calaix Jove de la Safor, per a després, no participar-hi. Tot un gest per a calmar consciències. Han organitzat un concurs de grafíts que costarà només en premis 500 euros, el material a banda.

No penseu que és més interessant deixar de tirar els diners i recolzar més aquelles associacions que s’esforcen tant en fer per Tavernes i els seus joves, ja siguen associacions esportives, d’oci, de cultura...?
No és més interessant ubicar un lloc on els joves puguen assistir tots els dies de l’any en compte de gastar els diners en activitats d'un sol dia?
No és més interessant fer que el cicle nocturn torne a Tavernes i evitar que els nostres joves es desplacen?
Si la joventut es el present i futur de la societat, per què el nostre govern local presenta aquesta deixadesa? Valoren vostés “els seus esforços” i obtindran els resultats.


4 comentaris:

 1. És cert que ser jove al poble és, com a mínim avorrit. No sabem on anar, més enllà de Texas (que ara es traspassa) i poc més. Al poble és missió impossible trobar un lloc on poder passar la vesprada a un cost de zero euros. Correcció: els banquets del passeig colon o el futbol sí que són debades (per ara).
  La meua penya s'ha de desplaçar dissabte rere dissabte buscant concerts i un poc de festa.
  El poble està mort per als joves. No trobe cap alicient per a quedar-se, i menys per a vindre de fora.

  La veritat és que no tinc explicacions sobre el cassal jove que hi havia pq tampoc no era usuària. Però el que està clar és qe estant com estem, no anem bé.

  ResponSuprimeix
 2. El bloc viu dels vots "joves" i pensa q estos es contenten amb un Festivern a l'any. D'això res. El cabet a la faena: tant joves com majors sabem què és el que hi ha.

  ResponSuprimeix
 3. Es una llastima vore als jovens anarse a un altre poble a estudiar perque no poden continuar asi.tenien el cicle nocturne i lan llevat gracies a este ayuntament que tenim per no lluitar per ell.tambe vull recalcar el divertiment dels jovens .poc tenien pero es que ara no tenen res en referirxc al casal jove que tambe lan llevat.axo era un punt d'encontre per a molts jovens i gracies al nostre gobern tambe lan llevat.ont tenen que anar?no queda altra solucio que anarden fora.despues ya de treball ya no vullc parlar.els 2000 habitatants en el paro.que fa l'ayuntament per remediaro?.no res.ells sols miren aon tenen que posarse pa guanyse la petaqueta sense inportarse res mes que ells.amics si volen tindre faena uniuse a ells !!! si tens altres idees no intenteu.ells sols afaborixen als seus

  ResponSuprimeix
 4. Molta rao que té aquest article, però a més, jo afegiria que tampoc s'han preocupat de la desocupació dels joves en el poble. Només s'han preocupat d'ocupar als afins al seu partit i amics, com bé diu el redactor de l'anterior comentari. Tavernes és una ciutat prou gran com per a que es cree ja d'una volta un Institut o Centre d'Informació Juvenil homologat. Fa un temps li ho vaig comentar a l'actual alcalde, però "no comment". Si aquest centre hagués existit Tavernes hauria pogut optar a les Beques que la Diputació de València ha tret fa un mes per a joves desocupats. A més de donar feina a alguns joves del municipi, no els hauria costat ni un duro, però es veu que tenen altres prioritats.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari