Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 25 d’agost de 2012

Pobres colombaires de Tavernes!


Fa un parell de dies vam poder llegir al diari Levante EMV la notícia que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna havia ordenat el tancament del colomer d'un aficionat local. L'aficionat en qüestió, com tots els altres membres de la societat local, compta amb la seua corresponent llicència federativa per al vol i tinença de coloms esportius.

Davant d'este fet apareixen alguns elements dignes de destacar. En primer lloc és al menys xocant que el decret de l'Ajuntament ho dicte la tinent d'alcalde Sra. Carmen Canet i ordene a l'aficionat a que clausure el seu colomer al·legant que no disposa de llicència d'obertura. Per què la Sra. Canet no actua d'ofici i s'aplica a ella mateixa el que recull el decret? Perquè és de tots sabut que en el seu propi domicili particular té instal·lat un colomer de coloms esportius com el que pretén clausurar. Al mateix temps podria aplicar-ho també al colomer que té instal·lat el pare del Regidor d'Esports, Sr. Llácer.

En el decret, i prometem no entrar en qüestions estrictament legals ja que per a això estan els lletrats, sí que ens crida molt l'atenció que s'apel·le als articles 21 i 22 del Reglament de Servicis de les Corporacions Locals que fan referència (SORPRENGUEN-SE) a llicències d'obertura d'establiments INDUSTRIALS I MERCANTILS. Imaginen: com si un colomer de coloms esportius fóra una indústria com Tabervall o una activitat mercantil com Mercadona.

Hi ha alguna ordenança municipal que regule la llicència d'obertura i posterior funcionament dels colomers de coloms esportius? Si s'assimila un colomer a una activitat industrial o mercantil serà realment curiós veure baix quin epígraf se li va a concedir la dita llicència d'obertura.

No tenen els polítics del govern local del nostre Ajuntament altres coses de què preocupar- se? En una situació com l'actual, no hi ha assumptes molt mes importants perquè s'ocupen?

Realment molt trist. No sols es reduïx a al mitat la subvenció rebuda de l'Ajuntament per la societat de colombaires sinó que ara es posen traves a la pràctica d'este esport tan arrelat en la nostra localitat i en tota la Comunitat Valenciana, passant-se alegrement per alt el que arreplega l'article 7 de la Llei 10/2002, de 12 de desembre, de la Generalitat Valenciana de Protecció de la Columbicultura, que diu textualment: Sent la columbicultura un esport protegit per la present Llei, els ajuntaments col·laboraran en la protecció i en el foment d'este esport així com dels seus colomers esportius en els nuclis urbans.

Esta actuació del nostre Ajuntament contrasta amb la d'altres ajuntaments en què sí que es presta una atenció i recolzament com es mereix este esport. Per exemple, a Burjassot s'ha dut a terme un taller sobre columbicultura dins de l'escola d'estiu, o a Rafelcofer s'ha celebrat el Campionat juvenil de la Comunitat Valenciana amb un suport incondicional de l'ajuntament en ple, o a Requena on s'ha posat en marxa un projecte basat en la columbicultura dins de l'aula T.V.A. (Educació Especial) on els alumnes han tingut una bona evolució gràcies a este tipus d'iniciatives.

Igualet que ací, en la nostra localitat! Les nostres autoritats locals des de l'Ajuntament en compte de recolzar una activitat com la columbicultura on s'unixen l'esport, la camaraderia i l'amor als animals, així com la seua pràctica a l'aire lliure posen traves a este esport. No cal ni recordar que es tracta d'un fet eminentment valencià en què es fomenten determinats valors. Valors que als aficionats ens han transmés antics colombaires, emblemàtics i respectats per tots i que alçaren el cap i veren el que està ocorrent ara amb este "acoso y derribo" per part de l'Ajuntament, possiblement es tornarien a morir del disgust. Pensem en aquells que van fer gran la columbicultura a Tavernes: Batiste Lliura, Toni Llorenset, el Maltés, Jose Tur (Mariano), el tio Camilo (pare de Ximo i Pepito), el tio Merenciano, Hilario, el Sariero, el Rosero, el tio Bataller, Paco el Forner, el Pancho, el Tente, el Lluent, Barret, Paco Mataporcs, Carretero, el Gallo (pare), Cabàs, el tio Miguel, Vicente Cremades, Nardo, … la llista seria inacabable.

La columbicultura a Tavernes no es mereix este tractament per part dels polítics què governen l'Ajuntament. Els seus colombaires i els seus coloms han portat el nom de Tavernes per tota la Comunitat Valenciana, deixant-lo SEMPRE en el més alt. Si demanaren parlar als grans coloms que han volat en el cel de Tavernes, qu tristos se sentirien! Coloms recordats per tots: La Gota, el Tambo, el Dragó, Hijo de la Noche, Urtain, Bufali, Merla, Starsky, capità Càpsula, Mare de Déu, Dominguero, el Marqués, el Novato, Tavernero, Dogo, Kempes, Chihuahua, Llengonisa, Metralla, Plomes de Camilo, Doohan, el Blau de Nardo, el Mistera, Fofo, Curro del Maltés, … també ací la llista seria inacabable.

Davant de les adversitats, l'afició de Tavernes s'ha de créixer i engrandir la columbicultura encara més, si és possible. Hi ha molts i molt bons aficionats a Tavernes que sabran superar este atropell i defendre amb afany l'afició.

8 comentaris:

 1. Estos del tripartit volen acabar amb tot. Son una dictadura pura i dura.

  Jo em pregunte:
  Tindran tots els Colombaires de Tavernes el mateix tractament que de la noticia i, concretament, els colombaires familiars de Canet i Llacer?
  Qui ha denunciat al colombaire? És simpatitzant del tripartit?

  ANIM COLOMBAIRES QUE NO ACABEN AMB VOSALTRES!!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Al leer la noticia me he emocionado pues he visto el nombre de un familiar mio ya fallecido y que era un gran aficionado, es verdad que es un atropello y que el pobre si levantara la cabeza se volvería loco al ver que locuras salen de este ayuntamiento que tenemos ahora. Es verdad lo que ahí se dice, ¿realmente no tienen otras cosas mas importantes de las que preocuparse estos políticos del tripartito? ¿Han pensado en lo que piden? Donde se diga que para tener palomos en la azotea hay que tener una licencia de apertura como cualquier negocio o actividad profesional se van a morir de risa y pensaran si aquí en Tavernes tenemos en la corporación local a los Hermanos Marx y a Torrente.
   ¡Paren el mundo que me bajo!

   Suprimeix
 2. EL OBSERVADOR...

  Perdón, por mi ausencia pero estado de vacaciones fuera y cuando salgo de vacaciones, no miro ni el Mobil ni el telediario y mucho menos la prensa local.

  Pues empiezo bien mi nueva andadura por este mundo, ya terminando el verano y a un vecino le da por denunciar a otro vecino que tiene Palomos de competición, y como el señor denunciante sabe que no tiene razón le deja el marrón al ayuntamiento y parece ser que nuestro ilustrísimo ayuntamiento vuelve a morder el anzuelo como si se tratase de una "llisa" mordiendo el cebo del pescador.

  Pero como puede ser que la Sra. Canet, el Sr. Llacer si es cierto que sus familias son colombicultores, no sepan que no tiene sentido ni es correcto lo que le esta pidiendo a uno de sus compañeros.

  A ver para el tema de los palomos, estos no hace falta ser una empresa, es suficiente con la licencia federativa, o también le vamos a pedir a los cazadores de conejitos (pobres conejitos) que también se monten una empresa para poder tener los perritos en casa.

  Sra. Canet, Sr. Llacer, quiten la denuncia a nuestro vuestro vecino y compañero, que los gastos de juicios al final los pagaremos los ciudadanos de a pie del Tavernes y no estamos para gastar en capulladas. Que van a perder el Juicio o es que los Abogados del ayuntamiento están de vacaciones en agosto y por eso los gobernantes la van a meter hasta el fondo, por no preguntar a los abogados y asesorarse u leer un poco antes de meter la pata.

  ResponSuprimeix
 3. Tinc una preocupació molt gran, tinc una cagarnera al terrat i voldría saber si també tinc que demanar la llicencia d´obertura. Que tinc que dir que es cría de aus, o, com es prou cantaora, demenar la llicencia com a espectacle. Ma dit la meua cunyà que no demane com espectacle que son capaços de vindre a medir els decibèlis que té el cant del pardalet.
  Algú que em traga del dubte per favor.

  ResponSuprimeix
 4. Que jo sapia hi ha ja mes d'un colombaire qie ha rebut la "carteta" de l' ajuntament... quina poca vergonya!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Aixo pareix ser, i sembla que te un càrrec prou alt a la directiva de la societat de colombicultura, pero tambe sembla que no vol fer costat a aquells socis que volem prendre una actitud colectiva com a societat per a no deixar al soci tot sol. Perque serà? Incomprensible.

   Suprimeix
  2. estos del tripartit no els agraden gens els animales no mes entreren llevaren els animals del parc dels Vents, ara van a pels colombaires perque aquells que no tinguen llicencia de apertura habran de tombar el colomer i anarsen a altre poble. Aquells que tingues gossos prepareu-se

   Suprimeix
 5. I jo per què collons tinc que aguantar sorolls, cagaes, plumes, olors i que vinguen a posarse en el meu pati o que picotexen les meues plantes?

  Si no sou capaços de vore el mal que fan a qui no te eixa "aficiò" es que sou uns desalmats o uns descerebrats...

  Merda i vomits en la porta de vostra casa vos donaba jo a vore si defenseu la "arraigada afició" a la festa i resaca valenciana...

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari