Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 29 d’agost de 2012

Sobre la ciutadania i la solidaritat

Cáritas és un organisme de l’església que ajuda cada any a milers de ciutadans de Tavernes de la Valldigna que sofreixen situacions de necessitat.

Cáritas es basa en tres pilars fonamentals per al seu funcionament que són:

De carácter assistencial, en què es troba l’economat on venen  menjar a un preu més que mòdic i el rober que es on es realitza l’abastiment de roba per a la gent que ho demane.
De carácter formatiu, que cobreix les necessitats d’aprenentatge de la llengua tan valenciana com castellana impartides pels voluntaris de Cáritas a persones de diferents nacionalitats.

Per a l’inserció mitjançant assesorament tècnic i jurídic, a més del recolzament individualitzat de les persones que assisteixen.
Com comprendran, mantindre Càritas en els temps que corren és de summa importància, ja que a Tavernes hi ha més de 2000 veïns que volen treballar i no poden i això implica que malaudarament en alguns casos les famílies no poden gaudir d’un sou mínim per a cobrir necessitats bàsiques.

Pareix ser que el nostre govern local això no ho veu o no ho vol vore, no veu a les persones que necessiten l’ajuda d’aquest col.lectiu de gent desinteressada i per tant, ja no estan les subvencions o ajudes que aportava l’anterior govern popular extretes, per exemple, de la venda del material que es trobava dins del contenidors de reciclatge.
Este gest, més que per la quantia en euros que suposa, ens fa posar de relleu el fet. Davant les dificultats en lloc d'ajudar a Cáritas, és la mateixa organització qui ha de compartir.

També a banda d'açò està la polémica sobre els locals que l’ajuntament té en possesió i que estaven previstos per a ceidr-se a Cáritas en l'anterior legislatura. En este cas el gest és preferir que el local estiga sense ús que tirar una mà a Cáritas amb el seu economat.

Però com de gestos tots en sabem fer, Cáritas ha respost a estos fets realitzant més Campanyes dels Quilos, més Fires del Llibre i més activitats de tot tipus. I el poble ha continuat recolzant-los, com no podia ser d'altra manera.

És una vertadera llàstima que el senyor Juan recorde Cáritas sobretot quan hi ha alguna d'estes activitats, per a passar, saludar i fer-se la foto de rigor; però que d'altra banda els seus "gestos" no faciliten de cap manera la tasca de l'entitat. 
Jutjen vostés mateixa.

1 comentari:

  1. Voldria donar les gracies a tota la gent que colabora desinteresadament ayudant a caritas en tot lo que pot.hia que el ajuntament a retirat tota clase de ayudes pero no podran en ells .estes persones treballen per i para el poble no com l'ajuntament que treballen per a vore com sa a de fer per omplirse la buxaca arruinat als pobres en auments de co.tribusio...

    ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari