Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 17 de setembre de 2012

Membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna rescaten d'un pou una gosseta

Nota de premsa del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna

El passat diumenge 16 de setembre de 2012, membres de la secció d'escalada del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, alertats per l'amo de la gosseta, Shakura, acudiren fins el lloc on es trobava l'animalet accidentat.

El lloc en concret son les ruïnes d'una antiga senia en el terme municipal de Tavernes, utilitzada antany per a poder regar els xicotets Camps que l'envoltaven.

L'animal, que des de la superfície es veia en bon estat de salut es trobava a una profunditat d'uns 15m, ple d'enderrocs, fem i aigua complicant en certa manera la seua extracció.

Per a realitzar el  rescat els escaladors muntaren un sistema de politges, que normalment s'utilitza per a rescats en simes o Coves. Aconseguint en tan sols 20 minuts l'extracció de l'animalet del pou.

A més a més des del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna volem fer dues denúncies: En primer lloc volem denunciar una pràctica, que desgraciadament està prou estesa en la nostra comarca. La gent té per costum tirar tota classe de deixalles en pous gairebé abandonats, y aixó no deuria ser així, ja que els lixidiats provinents de les deixalles es filtren al subsol, contaminant greument els aqüífers subterranis.

En segon lloc, volem donar-li a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna un xicotet colp d'atenció, per  que realitze un inventari d'aquests pous i antigues sénies i prenga les mesures addients  per a segellar-les, ja que la majoria d'elles estàn coberts de brossa, sent un perill per a qualsevol persona que passe pel seu costat.

1 comentari:

  1. Vullc dir que lanimalet rescatat esta abandonat al carrer dolors...en tavernes!!nose si per el amo este qur va avisar x a salvar la goseta...xro ara estem donanli de menjar tota la setmana de festes.... Cuant la van deixar alli al carrer esta super flaqueta....i ara ja esta mes be....menos mal que es molt noble lanimal...hem tocat al ajuntament en una ocasio per a explikar la situacio i que sendugen lanimal.....o que denuncien a qui siga perque el amo es sap qui es....perfavor neu al carrer dolors i voreu el animal!!

    ResponElimina

Escriu el teu comentari