Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 1 de novembre de 2012

El Grup Muntanya denuncia que hi ha abocament a l'Ull del Bou des de l'estiu

Nota de premsa del Grup Muntanya Valldigna

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna vam denunciar el passat 8 d'agost els abocaments incontrolats de fem a la zona de l'Ull del Bou, en la partida del Cambro al terme de Tavernes de la Valldigna. A dia de hui, el Barranc de l'Ull del Bou està en tant mal estat o pitjor que en agost.

Des del Voluntariat Ambiental del GMV s'està vigilant i controlant l'abocament incontrolat de fem en la comarca, amb especial interés en les zones més emblemàtiques, a més, de comprovar l'estat de les zones d'esbarjo on la gent de la Valldigna gaudeix de la natura.

Durant les tasques de vigilància d'aquest estiu passat i fins el més d'octubre s'han detectat diversos abocaments de deixalles en diferents zones. En alguns llocs s'ha actuat des del voluntariat, i també, des de l'ajuntament de Tavernes, cosa que agraïm, però l'estat en el que es troba el Barranc de l'Ull del Bou a la partida del Cambro on podem trobar: productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc, és inadmissible.

Des del Grup Muntanya Valldigna demanem a l'administració que actue davant aquest tipus d'agressions al medi posant les mesures necessàries per a preservar les muntanyes netes, alhora que s'intensifique la vigilància rural per a detindre o denunciar les persones que fan mal al nostre territori. A més, demanem que es pose en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, encarregada de la gestió de rius i barrancs, per a que netege el barranc el més prompte possible.


Des del GMValldigna, per altra part, volem felicitar a l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna per haver aconseguit que la CHX haja actuat al Riu vaca en la neteja de canyes, evitant així, els possibles taponaments per les pluges torrencials.

 

5 comentaris:

 1. L'ajuntament no s'entera d'açò?

  ResponElimina
 2. I per què ningú no fa res per evitar-ho? o, si tant els costa evitar-los, evitar una degradació major del nostre entorn? Tan ecològics que diuen ser per a que destrosen la nostra natura davant seua i siguen incapaços de reaccionar....

  ResponElimina
 3. Sols es preocupen del centre del poble i de fer campanyes per a perseguir i denunciar als amos de gosos.Son les coses de la regidora de la neteja i del seu encarregat de la neteja

  ResponElimina
 4. Doncs mira si es preocupen de denunciar als amos de animals i perseguir les seues defecacions al carrer, que davant de la porta de la casa de la cultura ( a la banda de la carretera) pareixia un camp minat... O no són efectives les sancions o no s'ha informat a tot el món.

  ResponElimina
 5. Si es pasaren per el carrer Papa Joan XXIII es farien d,or amb denuncies!!!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari