Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 21 de novembre de 2012

El passat cap de setmana va tindre lloc el I Curs de Bolets a l'alberg La Bastida, organitzat pel Grup Muntanya Valldigna

Nota remesa pel Grup Muntanya Valldigna
 
El Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 17 i 18 de novembre el I Curs de Bolets en el Refugi-alberg La Bastida.
 
El curs ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg especialitzat en micologia, i va començar el dissabte amb una introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la Serra de Quatretonda.
 
Durant tota la jornada es van explicar les característiques identificatives dels bolets: el esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els alumnes realitzaren dues eixides per a recol·lectar i identificar les diferents espècies explicades durant el dia. A les 19 hores finalitzava la primera jornada del curs. I a la nit, van poder degustar els bolets comestibles recollits al llarg de la jornada.
 
El diumenge es realitzà una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics, i després, es feia una excursió per a identificar diverses espècies. A les 14 hores es disposaven a dinar una paella amb bolets i contaven les vivències  passades a l'alberg al llarg dels dos dies.
 
Els participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l'estància a l'alberg.
 
Finalment, es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari