Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 16 de novembre de 2012

El Tripartit demana la participació ciutadana per a llavar-se la cara

L'Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa una campanya anomenada “El barri on vivim, el barri que volem”, la intenció de la qual és analitzar les inquietuds, problemàtiques i propostes per a definir el model de ciutat que els vallers volem tindre. Una iniciativa que, valorem positivament des del Diari de Tavernes.

No obstant, ens venen al cap una sèrie de qüestions que s'han anat succeint des que el Tripartit ocupa el govern municipal. Són qüestions que deriven no en una participació ciutadana, sinó més bé, en una manipulació de l’opinió pública. És a dir, quin pes tindran les opinions dels assistents a aquests procés de participació ciutadana? Què passarà si la majoria de les opinions expressades són contraries a la voluntat del Tripartit? Qui ens assegura que els participants en aquestes xerrades representen a la totalitat del barri i no són simplement simpatitzants del PSPV i del Bloc Nacionalista?

Només arribar al govern, el Tripartit que encapçala el nacionalista Jordi Juan, va prendre la decisió de desplaçar l'únic punt de reciclatge que hi havia al centre de la ciutat, ubicat concretament en la placeta del carrer Mestre Grau. Este fet afavoria clarament el negoci d'un familiar directe d'un dels regidors del Bloc. Davant d'esta actuació, centenars de veïns signaren una petició que va ser presentada per registre d'entrada a l'Ajuntament demanant que el Tripartit tornara al lloc original el punt de reciclatge, petició que en cap moment va ser atesa.

Les primeres festes del poble que organitzà el Tripartit es van caracteritzar per la polèmica dels bous al carrer i el pagament de les paelles per a destinar els beneficis a una ONG local. Per què no es preguntà als vallers i valleres si volien els bous al carrer amb els costos que suposa per a les arques públiques o seguir amb la plaça portátil sense cap cost pels veïns?
Quins mecanismes se seguien per decidir a quina associació destinar els beneficis de les paelles de festes?

I Això no és tot. El passat cap d'any vam tindre a Tavernes el Festiven, un espectacle que com la majoria dels nostres lectors sap, deixa de ser un esdeveniment festiu per a ser tota una publicitat gratuïta a favor del nacionalisme valencià. No es va preguntar a cap associació, ni a cap veí què opinava sobre la celebració o no d'aquest esdeveniment. Hi ha rumors que afirmen que enguany es tornarà a repetir sense tindre present l’opinió de la gent. Tal vegada els joves de Tavernes voldrien viure altres experiències.

No s’ha preguntat als veïns que els pareix la pujada d'impostos? O el retall de les subvencions als distints clubs esportius? Ni tampoc que els pareix què el Tripartit haja posat a qui va dissenyar la campanya electoral del Bloc en l’ajuntament costant 23.500 € a l’any per una dedicació del 50%? Els preguntaran als veïns que pensen que estiguen governant ells en quan no van ser triats per les urnes? O que els pareix el fet de que els programes electorals que presentaren no van a posar-se en funcionament?
Per què es fa ara aquesta campanya? No serà que el Tripartit no té idees polítiques de pràctica real per a posar en funcionament?
Esta pareix una campanya de l’embut, és a dir, la part ampla pel Tripartit i l’estreta per la participació ciutadana.

11 comentaris:

 1. El Tripartit ja no sap que fer per a anar ensenyant a Jordi pel poble, vol que li veguen la cara perque quan van a parlar amb ell a l'ajuntament tarda dos mesos en citar a les associacions i a la gent.

  ResponElimina
 2. Com es diria en castellà: " mucho ruido y pocas nueces".

  ResponElimina
 3. Ahir estigué en la de la patja i em va pareixer molt positiva, sempre es bó que s'escolte, i es va fer durant dos hores, als veïns, no vos pareix ?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si peró però a Jordi per una orella li entra i per altra li ix.

   Tot teatre Enrique, pur teatre. Que no ho saps ja?

   Segur que va dir el de sempre que no hi ha diners però no diu que els gasta en Festiverns, Bous o jefes de premsa tot coses innecesaries però a la resta pujada d'impostos i retallades.

   Elimina
  2. No publicarem comentaris que utilitzen paraules o expressions burdes i/o malsonants.
   Per tant, no publicarem la resposta al comentari anterior. Gràcies per la vostra comprensió.

   Elimina
 4. Jo personalment, en pregunte.... Que ha fet el tripartit desde que está al govern? No he vist obres... estos dies, pregunte, estava eel alcalde de nit quand mes plovia en els policies i proteccio civil? Realment no ho se. Jo estic en la zona S. Miguel i este estiu quand el incendi no va ser a ell a qui vaig voer..

  ResponElimina
  Respostes
  1. Esre tripaetit ha fet una grandissima obraLA PLAÇA DEL ENCARNITO

   Elimina
 5. El mateix que va fer el PP, va preguntar al veïns i a les veïnes del Passeig del País Valencià si volien que es tallaren els arbres per a fer un sequer, perdó, per a fer un aparcament

  ResponElimina
  Respostes
  1. Parles dels arbres que eren un perill la gran mjoria per el seu estat lamentable veritat? Perque era aixi. Si ho dius per criticar l'anterior govern t'enganyes de totes totes

   Elimina
 6. `pero a mi encara ningu m'ha preguntat res. Que es lo que va fer que tenim que opinar? sI ES TÉ QUE ESPERAR A QUE TOT EL POBLE LI DONE LA SEUA OPINIÓ X ACTUAR...Y si, en el Passeig tots es van possar en contra, inclus els bars...Pregunteu ara als amos dels bars com els ha anat el nou passeig...

  ResponElimina
 7. Fa una estona que vinc de la reunió de veins al "barri" Alfandech, amb la sensació d'haver aprofitat la primera part de la proposta del govern: escoltar-nos al veinat i les nostres reivindicacions.
  Queda la 2ª part i més important: l'executiva, amb la declaració final del sr. Alcalde dient que bò seria trobar sol·lució a la meitat de les propostes, justificant-se amb la lentitud de la burocràcia.
  Jo afegiria que estan obligats mínimament a això, donat que la majoria de propostes veinals han estat pragmàtiques, eficients i realitzables, amb varies solucions i sense parlar-ne de grans obres ni inversions. També entenem que sempre hi ha impediments econòmics, legals i de competències, però sempre hi ha una millor opció.
  Temes de vandalisme, soroll descontrolat, neteja, enllumenat, aparcament i associacionisme cultural han estat els temes més tractats, on la solució passa més bé per voluntat política i prioritzar feines. En estos casos es millora molt la vida al barri i no costa cap gallet, però sí cal algo més d'imaginació i posar a cadascú al seu lloc.
  D'altra part no hem aprofundit en la neteja general del poble per FCC (s'ha centrat el debat en el fem), ni en el Festivern, ni en la reparació de cobertes al poliesportiu, entre altres temes oblidats.
  També, finalment he incidit en la importància en que la participació ciutadana siga més participativa i més directa. Fins aplegar a la utòpica democràcia directa, caldria que l'Ajuntament coneguera millor al poble i el que necessita, a través d'enquestes, estudis, consultes i més assemblees. Dona la imatge que la poca assistència a estes reunions es deguda a la incredulitat de la gent sobre l'efectivitat dels polítics, moltes vegades massa partidistes. En uns pocs mesos ja anirà veguent-se si açò va en serio o no.
  El veinat allí present ja em llançat la pilota, ara cal que el govern la torne i remate el quinze.
  Va de bò!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari