Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 6 de novembre de 2012

Resum del plenari d'ahir, 5 de novembre de 2012

Resum de la sessió de l'Ajuntament en Ple nº 11
Comencem ací una nova vertent del Diari. En avant, vos procurarem un resum del plenari per a que tot aquell que no haja pogut assistir puga disposar de la informació allí tractada.
En el plenari d’ahir es tractaren punts relatius a Economia i Hisenda, i a Règim Interior.
Comencem explicant-vos temes d’economia i hisenda. Per posar-nos en antecedents, cal recordar que en l’anterior legislatura el PP va aprovar un préstec de 5’7 milions d’euros per tal que l’Ajuntament tinguera remanent per a gastar, cosa que es va fer amb el vot en contra del PSOE, del Bloc i d’EU. No obstant ara estan fent ús d’ell.
Al plenari d’ahir, com ja es va fer al plenari d’octubre, es va aprovar una modificació de crèdit en detriment d’algunes partides (del prèstec) i en favor de altres. En la sessió de hui ha sigut maquinària i una reparació a la instal·lació de ventilació natural del pàrquin i despeses per a  l’escoleta Victor Calatayud entre d’ altres. Concretament en dos mesos li han fet un pessic als diners del prèsctec per un valor de 24.000€ i encara no s’ha acabat.
En este plenari també s’ha aprovat per unanimitat que l’ajuntament utilitze els mecanismes necessaris per a que els diners arreplegats el dia de les paelles es donen a Creu Roja. L’alcalde recorda que este any es destinen a la organització abans nomenada, l’any passat va ser per a ADISVA però des del Diari volem saber, i per al pròxim any? Per a qui serà la donació?
Altre punt tractat hui al plenari ha sigut la destinació dels diners de la paga extraordinària dels polítics amb dedicació a fons d’ajudes de emergència. Esta quantitat ascendeix a 8684€. Cal recalcar que el sr. Juan ha explicat que els càrrecs de confiança sofriran les mateixes retallades en la paga extraordinària que han patit el treballadors de l’Ajuntament. Serà bona voluntat o una obligació? Perquè està en estudi una nova llei per la qual els sous del l’actual govern superen l’import total admissible, així que en previsió de que els obliguen a aplicar-la ells volen córrer un xicotet vèl avançant-se a esta obligació i dir que ho fan per a dotar d’un extra de diners a la partida de Serveis socials. Sí, es queixen de l´endeutament de l´Ajuntament, però ben bé que se´n trauen profit. Molt de plorar però els prèstecs no es tornen.
I parlant de tot un poc, ens agradaria deixar clar que el que ahir s’ha votat al plenari referent al conveni amb Cáritas. No és un augment de la dotació del Ajuntament a esta organització sinó que correspon al conveni de 2012, ja que amb el pressupost d’enguany s’ha pagat el conveni de l’any passat. No ens agradaria que la falta de claredat en les explicacions es confonguera pensant en una bona acció del tripartit.
 
Debat del punt  relatiu a les conseqüències de l'expulsió
de la Sra. Vercher d'EUPV
Arribem ja a l’apartat de Règim Interior, amb el punt estrella de la fi de la representació municipal d’EUPV deguda a  l’expulsió de la Sr. Vercher del mateix partit polític. Ens repetim des del Diari la mateixa pregunta que ha fet el Sr. Vidal: Si mirem enrere recordant el plenari en què es va constituir el govern, la sr. Vercher explicava les pressions i mals moments patits perquè realitzara el vot que li permetera al Sr. Juan obtindre l’alcaldia.  Perquè des del partit prenen la decisió d’expulsar-la si va acatar el que li manaven des de la cúpula de EUPV?

 
Contar-vos sobre este tema que s’ha aprovat la fi de la representació municipal d’EUPV de la Sr. Vercher amb els vots del Bloc i del PSOE i, molt important, el vot de qualitat del Sr. Juan, amb l’abstenció del grup Popular. Sí, el senyor alcalde ha fet ús del seu vot de qualitat per a llevar del Consell Agrari, per exemple, a la Sra, Vercher. (Aclariment: el vot de qualitat és el vot al que té dret el alcalde d’un municipi per a trencar empats en decisions que s’hagen de pendre. Este té un valor de 2 vots normals). Sembla que poc o res li importa qel que li passe a la seua sòcia de govern, una volta obtés el que més volia d’ella: el seu vot per ser alcalde. Els regidors del partit popular han recolzat la voluntat de la seua companya regidora, atés que la regidora d´EU a manifestat i ha realitzat accions per tal de continuar representant el seu partit.
Com al Diari ens agrada que la gent estiga informada volem explicar-vos de quina forma afectarà aquest fet a la sr. Vercher i al seu partit. EUPV no tindrà representació als òrgans col·legiats, com per exemple el Consell Agrari, perdrà la seua assignació econòmica i no disposarà de dependència a l’Ajuntament.
Aplegats al punt l’informe de Tresoreria i Intervenció del 3r trimestre de l’any, Sr. Juan s’ha intentat penjar la medalla què estan posant-se al dia en tots els deutes que hi havia per operacions comercials. El sr. Vidal li ha recordat que eixos pagaments estan fent-se en gran part amb diners de la Diputació i l’estat central i que l´Ajuntament ben poc  ha aportat, per no dir res de res.
Cert és que ha millorat i molt l’estat de comptes de l’ajuntament, però no és tant fruit de Pla d’Ajust com repetia i repetia el sr. Juan com per les ajudes externes que li va comentar el Grup Popular.
Amb tot i aplegats a aquest punt podríem resumir el plenari d’ahir en tres línies generals:
_   La partida de Mobiliari urbà i senyalització informativa del prèstec de la passada legislatura podria passar a dir-se “quan no sàpigues d’on traure els diners, furga ací”.
_ Tot i que el tripartit és el que és gràcies a la Srta. Vercher, els seus socis de govern  voten a favor de la finalització de la seua representació d’ EUPV. Total, ja han aconseguit el que desitjaven amb tanta ànsia.

_ Per més que intenten dir i repetir que el Pla d’Ajust està salvant l’Ajuntament, han estat Diputació i l’estat central qui més fortament han impulsat aquesta millora.

9 comentaris:

 1. ja era hora que es fera algo que no fera olor a tripartit.Molt be sera cosa d'anar al plenari

  ResponElimina
 2. Molt be Diari per la informació. Això es donar una informació com cal i sense manipular. Altres fan la crònica dels plenaris d´una manera molt interesada dient el que els convé i no fixanse en fer una informació verídica. Continueu per eixe camí.

  ResponElimina
 3. Molt clar. En la crónica del Blog del BLOC no diu que s'ha pagat gracies al prestec del govern d'Espanya i ni nomena el feo a Karina.

  Una sugerencia: feu la crónica del plenari separada per temes i distanciada en el temps (un tema al dia). S'enyen millor i es mes facil de comentar i fer propostes.

  Gracies.

  ResponElimina
 4. La veritat és que el plantejament d'aquest nou servei per part vostra ajuda molt a la gent que per feina, estudis o simplement per que no viu al poble, desitja estar informada de tot el que ocorre a la nostra població.
  Per cert, és cert que el Festivern es tornarà a realitzar a Tavernes? que l'ajuntament torna a tindre diners? I un dubte més, es rumoreja que la cavalgata de reis la torna a fer l'empresa de l'any passay i que se li ha augmentat el pressupost. Si es deia que l'any passat va costar 30.000 €, enguany que costarà??

  ResponElimina
 5. Respecto al feo que le hizo el señor Juan a la señora Karina habría que recordarle a él y a todo su equipo de gobierno que están gobernando porque ella le votó entre lágrimas debido a las presiones que recibió de su partido. Si se creen que en estos momentos están en gloria gobernando a sus anchas que no olviden el siguiente dicho: "cuando estés en la cima del éxito acuérdate de los que te ayudaron a subir". Aquí se olvidan de ella, se aplicaría mas aquello de "usar y tirar". Muy triste, pero es lo que tenemos, que le vamos ha hacer.

  ResponElimina
 6. Jordi paga el que deus a la Creu Roja.

  Quins mecanismes han d'aplicar per a pagar a la Creu Roja?
  Els diners de les paelles els van pagar "al contao" tots els que van participar en la nit de les paelles i els te l'Ajuntament.
  El mes facil era agarrar eixos euros i donar-los diréctament a la Creu Roja sense pasar per l'ajuntament peró els del tripartit ho fan tot dificil. Segur que a la Creu Roja li fan mes falta a l'Ajuntament i els gasta amb bon criteri.

  Una pregunta impertinent: Tenia l'Ajuntament aprobat un preu public (o taxa) de 6€ per als participants en la nit de les paelles? Si no el te aprobat s'ha fet una ilegalitat cobrant als participants en la nit de les paelles.

  ResponElimina
 7. I del milió d'euros que havia previst per a la compra de la casa de les Indalecias no es va comentar res? Caldrà tornar-lo perquè porten any i mig pagant interessos per a comprar-la i, al final, res de res.

  Els interesos pagats per a no fer res han suposat a Tavernes un gasto de més de 80.000€. Gran gestió de Regidor d'Hisenda el Sr. Borrás.

  Amb eixos interessos no haguera fet falta retallar ajudes i subvencions als clubs esportius i associacions locals, fins a s'hagueren pogut incrementar.

  ResponElimina
 8. Es cert que una image val mes que mil paraules. Ara ja li han tornat el favor a Srta Vercher, com se pot estar en una cadira en la que ta possat una persona i despres consentir que la fasen fora? Este es el talant democratic de la gent del bloc i del psoe.

  ResponElimina
 9. Com no fan res es posen medalles que no els corresponen. Com ara la millora en la situació de les arques del Ajuntament, els que estan fent la feina com cal son tots el valleros que paguen cada vegada mes impostos i la diputacio i el govern central que ens estan ajudant. Caldria que este govern (que no tripartit) començara a dir les coses com son i no com voldria que foren. El ejercici de la veritat es una bona forma de governar.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari