Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 9 de desembre de 2012

Ahir vam celebrar el dia de la Immaculada Concepció

Article remés per XLL
 
La festa de la Immaculada Concepció de Maria, a diferència del què es pensa, no és una festa recent, ja que es tracta d’una tradició que ha perdurat al llarg dels segles en els diferents regnes que conformaven la corona Espanyola. Des de Ferran III, Jaume I i els Reis Catòlics, la veneració per la figura de la Immaculada Concepció ha distingit el poble espanyol per la seua advocació, tant que fins i tot demanaven que fóra inclosa com a dogma de fe. Aquest dogma va ser promulgat en 1854.
La creença i amor dels ciutadans espanyols a la Immaculada Concepció de Maria està manifestada en el seu culte i en la seua gran veneració popular, que apareix bellament expressada i representada en les huit pintures de Murillo, en les de Rivera, de Juan de Juanes, en tantes i tantes talles i pintures artístiques bellíssimes que hi han en catedrals, parròquies, temples, convents, santuaris i ermites d'Espanya, i així com en la poesia i literatura espanyoles dels nostres poetes i literats, des de Gonzalo de Berceo, a Zorrilla i a Gabriel i Galán.
Cal destacar que en quasi tots els pobles hi ha el costum que a l'alba, al migdia i a la vesprada, toquen campanes en honor a la Verge Immaculada, en el tradicional rés de l’àngelus. Aquesta tradició continua present en el nostre poble. Així doncs, a les dotze del mig dia i a les vuit de la vesprada ahir van tocar tres repics de campana major de la Parròquia de Sant Pere, i un petit volteig de la campana més xicoteta.
També els nostres pares recorden amb estima el dia de la Immaculada Concepció, ja que era costum que en aquest dia estrenaven les jaquetes i trages que els pares els havien preparat per als Nadals, realitzant-se en aquest dia la primera trobada en la família, així com aprofitant la festivitat d’aquest dia per muntar a casa els betlems i les decoracions nadalenques.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari