Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 4 de desembre de 2012

Resum del plenari d'ahir, 3 de desembre de 2012

Ací posem al vostre abast un breu resum de la també breu sessió plenària de l’Ajuntament corresponent al mes de desembre.
Normalment el punt inicial d’un plenari sol ser l’aprovació de l’acta del plenari anterior, però ahir no hi va haver actes que aprovar donat que no estava acabada la corresponent al mes de novembre.
 
Així doncs el primer punt del dia fou l’aprovació de l’expedient extrajudicial de crèdit 5/12, corresponent a ajustos dels arquejos. Això vol dir que aquesta tramitació fa quadrar la contabilitat de l’Ajuntament amb la bancària. Amb un import de 43.000 euros i sent uns 35.000 de despeses bancàries, es va aprovar per unanimitat sense debat.
 
El segon punt del dia, que propicià un debat més intens, va ser el referit a la resolució negativa per part de l’Ajuntament front al recurs interposat per l’empresa Alfaltos Chova SA demanant la reducció i ajornament del cànon d’aprofitament urbanístic.
Asfaltos Chova va construir en 2008 una nau industrial, per la qual havia de pagar un cànon urbanístic a l’Ajuntament. L’empresa va sol·licitar a Conselleria que la nau fóra considerada DIC (Declaració d’Interés Comunitari), ja que estava construïda en sòl no urbanitzable i repercutia possitivament en la comunitat local. Conselleria la va declarar DIC per un termini de 30 anys i va establir l’import del cànon d’aprofitament en 309.000 €.
Aleshores, l’empresa va sol·licitar a l’Ajuntament un ajornament del pagament a 30 anys i una reducció del 50%, tal i com es pot fer legalment.
El punt del plenari és la resposta a esta sol·licitud de l’empresa.
La proposta que es porta a ple és denegar esta sol·licitud, al·legant que no es creen tants llocs de treball com dia l’empresa i que l’interés general del poble no és ajornar el pagament, sinó tot el contrari.
Per contra la proposta del grup popular fou deixar-ho sobre la taula per tal d’intentar acostar els interessos de l’Ajuntament i els de l’empresa fins a arribar un acord, subratllant que tota creació de treball (més o menys nombrosa) és important.
La resposta per part del regidor delegat d’hisenda dient que des de maig estan intentant apropar posrtures, però que ha estat impossible perquè l’empresa no cedia. Ens preguntem quines seran les postures de l’Ajuntament que l’empresa no va acceptar, ja que allí no es varen dir públicament.
Amb tot, es denegà finalment la sol.licitud de l’empresa amb els vots favorables del govern municipal i l’abstenció dels populars.

 
El punt 2.1 portava a votació la ratificació d’un decret d’alcaldia de 4 d’octubre referent a la modificació del Pla Local de Cremes. La regidor delegada d’Agricultura va exposar
que en temps d’estiu el Pla Local és més restrictiu que al de la Conselleria, però no és així a partir d’octubre. No es va considerar necessari convocar comissió per a aquest fet i es va fer per decret d’alcaldia.
El regidor popular Salvador Ferrando li va recriminar la poca previsió, ja que des del mes de maig sabien ja que això anava a passar l’1 d’octubre i no van trobar altre remei més que un decret d’alcaldia el dia 4, sense passar per cap comissió. Va apuntillar a més que en tot l’estiu, tot i que hagut esdeveniments importants com incendis, problemes d’algues..., no s’han convocat comissions d’agricultura. Cal deixar clar que el senyor Juan li donà la raó a les paraules del Partit Popular, però assenyalà que la senyora presidenta de la comissió, Carmen Canet, no va creure oportú convocar-la.
Amb tot, s’aprovà per unanimitat.

 
El punt 2.2, referit a l’horari apte per a cremes proposat pel Consell Agrari, es va aprovar sense debat per unanimitat.

 
A continuació el tercer punt portava a ple 4 proposicions dels grups polítics.
La primera es tractava del recolzament al sector farmacèutic pel deute acumulat i la vaga indefinida que estaven duent a terme, proposada pel Bloc. Sol·licitava una resolució immediata a l’impagament, una reunió urgent entre Consell i representants per a desconvocar la vaga i que es compliren els acords a què s’havien compromés.
Manolo Vidal, portaveu del grup Popular, recordà que ja hi ha una sol·lució per al pagament del deute i la reunió també s’havia produït. Vidal va proposar que es modificara el text actualitzant-lo a dia de hui, ja que ja s’ha arribat a un acord de pagament i la vaga està desconvocada. La resposta per part del grup Socialista i el grup Bloc fou clara: preferien mantindre el “record” per a que constara i no canviar la proposició. Manolo Vidal ironitzà amb la idea de que per a recordar-li al Consell la situació, com proposava la senyora Sansaloni, podien enviar-li una carta i que se la guardaren allí
Així i tot es va aprovar amb el vot favorable de PSOE i Bloc, i l’abstenció del grup Popular.
 
La segona proposició referida a la Llei de Dependència i duta de la mà de Bloc i PSOE, demanava un recolzament a estes persones i als seus cuidadors, una major dotació dotació econòmica per a aquest menester i que si es tinguera que modificar la Llei de Dependència es fera amb un debat amb totes les parts afectades i d’ampli consens.
El portaveu popular Manolo Vidal expressà que estava a favor però que pensava que calia reconéixer que la nostra Comunitat ha fet ja grans esforços i s’ha compromés d’una manera sol·lidària amb aquest col·lectiu. Va exposar que front a les 3600 places en centres de l’any 1995 agrupades en 96 centres, en l’actualitat hi han 380 centres amb casi 13000 places, de les quals el 80% estas subvencionades.
L’aprovació va ser per unanimitat.
 
A continuació va ser el torn de la proposta del grup PSOE contra la violència de gènere amb motiu de la celebració del dia contra la violència de gènere el dia 25 de novembre. Aplegats a esta proposició anem a utilitzar les millors paraules que tenim per a no ofendre a ningú però sense deixar cap tema per tractar i col·locar a cadascú en el lloc on mereix.
El text llegit per la regidora Carmen Canet va provocar un ampli debat. La regidora popular Raquel Escrivà va expressar el seu malestar perquè la proposició deixava de banda del fonament i se centraa en fets polítics, quan aquest tema no ha estat en cap moment utilitzart d’questa manera per cap partit, cosa que no li va semblar correcta.
Com que aquesta intervenció ens va semblar més que afortunada, ens permetreu que la tractem en una notícia diferenciada per tal d’ampliar-la i donar una informacuçió més completa i veraç.
Per al vostre coneixement, al final de la votació resultà aprovada amb els vots a favor del govern municipal i l’abstenció del Partit Popular.
 
L’última proposició va arribar de la mà del grup Popular contra la violència de gènere, consensuada amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; i va ser aprovada per unanimitat sense debat.
De la resta de punts del dia, no hi ha més que dir, perquè es tractava de donar compte i no es va produir debat algun.
 
Ens permetreu també que l’apartat de Precs i Preguntes vos el contem en una altra notícia. En aquesta cas Manolo Vidal va fer un prec sobre l’eliminació d’una zona de càrrega i descàrrega. El segon prec fou sobre unes frases pronunciades pel senyor Juan durant el plenari, referents a la tasca que es feia en les comissions.

3 comentaris:

 1. Des del Diari afegim que, sense cap color polític, ni idees de cap partit, ni cap influència externa, ni econòmica ni de cap tipus, condemnem la violència de gènere i estem al costat de les víctimes, ja siguen dones, homes o xiquets. El més important de tot es que des de menuts aprenguen el valor del respecte a qualsevol ser i que en cap cas ningú es inferior a ningú ni existeix el poder per a exercir la violència física ni psicològica sobre cap persona.

  Recordem que el número de telèfon per a denunciar la violència de gènere és el 016 i que no apareix registrat a la factura de telèfon.

  ResponElimina
 2. Pense sobre les mocións sobre les farmàcies i sobre violència de gènere del Psoe :

  En quant a la primera que amb un poc de bona voluntat per part del proposant, el Bloc, s'havera pogut arrivar a un consens en la redacció de la mateixa, donat que lo que proposà el PP local en quant a ésta per a arrivar a tal consens, no era gens descabellat.
  I en quant a la segon, compartisc el que va dir Raquel Escrivà sobre que era un mero pretexte per a fer un atac politic al PP, sense això s'havera deixat el politiqueig de costat i podría haver-se aprovat per unanimitat , com si es va fer en la del PP, previament consensuda en la FVMP, algo molt desitjable i més si cap en temes tant sensibles.
  Esperem que en endavant prevalisca el bé comú i no el politiqueig barat.

  ResponElimina
 3. Per a quan la segona part del ple?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari