Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 16 de gener de 2013

Les noves Generacions demanen al govern local que obriga la biblioteca els caps de setmana en període d’exàmens

Nota de premsa de Noves Generacions del Partit Popular de Tavernes
 


Les Noves Generacions de Tavernes demanem que s’obriga la biblioteca municipal per a que els i les joves de Tavernes que es troben en període d’exàmens puguem gaudir d’aquestes instal·lacions municipals tan necessàries aquestes dates. Durant el plenari del dilluns 14 de gener, la regidora del PP Maria Ciscar feu ús de la paraula durant el torn de precs i preguntes per demanar a la regidoria d’educació que ampliara l’horari de biblioteca als caps de setmana, a la qual cosa, la regidora Pilar Altur va respondre que no hi havia una suficient demanda.
Les Noves Generacions de Tavernes trobem que aquesta excusa no està justificada. “Què hem d’entendre per no hi ha demanda? Si acudeixen a la biblioteca 15 o 20 joves per estudiar, no és demanda suficient? no entenem com es pot negar l’ús de les instal·lacions de la biblioteca municipal als nostres joves quan més ho necessiten. Son molts els joves que te Tavernes estudiant a la universitat, i si bé molts es desplacen a la mateixa universitat entre setmana, també és cert que desitgen passar el cap de setmana al poble, i l’Ajuntament te l’obligació moral d’ajudar-los a passar aquest període amb un acte tant senzill com obrir la biblioteca”.
Segons indiquen els joves populars, “és una total contradicció que PSOE i BLOC demanen al plenari la retirada de l’esborrany de l’avantprojecte de llei de millora de l’educació que està elaborant el ministre Wert per entendre que privatitza l’educació, un fet al nostre entendre totalment fals, i al mateix temps neguen l’obertura de la biblioteca durant un període de temps reduït com és el període d’exàmens”.
No obstant, al plenari d’ahir  també es preguntà sobre l’escoleta infantil de la platja. En aquesta ocasió, va ser el regidor popular Salvador Ferrando qui recordà al govern municipal que havia deixat escapar una subvenció de 12.000 euros. Les Noves Generacions hem volgut pronunciar-se respecte d’aquesta qüestió assenyalant que “és una doble vara de medir la que utilitza el tripartit. Per una part, demanen educació pública, gratuïta i de qualitat, però quan son ells, Bloc i PSOE els qui han de prendre les decisions prefereixen eliminar servicis públics destinats als veïns de Tavernes. L’escoleta és una petició que feren les associacions de la platja al seu moment, servirà per a desestacionalitzar la platja i alhora per conciliar la vida laboral i familiar per aquells que viuen o desitgen viure tot l’any a la platja de Tavernes.”
Finalment, les Noves Generacions han assenyalat que “en un tema com l’educació no s’ha de fer política com aquesta. No es pot mercantilitzar l’educació. En període d’exàmens l’educació no sols és escoles i mestres, sinó que a més comporta tindre a l’abast tota una sèrie d’instal·lacions públiques que ens ajuden en aquesta tasca, la biblioteca municipal esta dotada d’ordenadors, d’internet i de tota una sèrie de manuals i documentació que els alumnes poden necessitar per consultar qualsevol dubte, i els estudiants no es poden permetre el luxe de prescindir d’aquests instal·lacions els caps de setmana durant aquestes dates”.

2 comentaris:

 1. no estic gens d'acort amb com esteu enfocant aquest assunt, la biblioteca es va costruir cuan el PP governava, no s'obria els caps de setmana, la 3º planta esta de decoració, i no contents amb aixo encara esteu fent aquestes divulgacións? va per el amor de deu, el que tindreu que fer es no estar sempre criticant i ajudar, que a la fi i al cap, per molt que sigau l'opocició, crec recordar que la politica esta feta per al servei del poble, no per a que es tireu pedres al teulat mentres els veins pagem les consequencies ben pagades.

  P.d. Per a fer un bon article de prensa, primer no apolleu a ningún partit politic, o en cas de aixo no ser possible, sigau imparcials.

  ResponSuprimeix
 2. Uno del montón, que estudia o fa com si estudiara.

  Yo no estuve en el pleno pero en el pleno se comento algo así como que no se abría la biblioteca más horas, porque no había afluencia de gente. Yo pregunto cuanta afluencia es necesaria para abrir la biblioteca, uno o un millón.

  Eso de la afluencia es como todo, si abro se corre la voz si se corre la voz la gente lo sabe si la gente lo sabe la gente tiene la posibilidad de ir. Pero está claro en economía se dice que a mayor riesgo mayor beneficio.

  También debemos pensar que es mejor hacer algo, como abrir la biblioteca todo el horario todas las horas (las 24hrs) y después de eso ya se analiza y no sirve solo un año hace falta dos años mínimo para ir consolidando las cosa, es como todo.

  Mejor decir la cague que no decir y si lo hubiera intentado, pero aquí en nuestra vall digna como dice el señor borras en un artículo de opinión en el levante, somos casposos o no merecemos nada mejor, pues eso dice más o menos de lo de la cabalgata del PP, y sobre la biblioteca no merecemos que abran la biblioteca las 24 hrs esos sueldos no estarán mas bien empleados que, decir que los 5.000€ de gasto del ayuntamiento para le festiver están bien empleados porque nos sitúa en el mapa y se habla de nosotros. Mejor invertir esos 5.000€ en le festivern y otros 5.000€ en ampliar el horario de la biblioteca.

  Pero se ve que el concejal o concejala responsable de la biblioteca, hasta que no nos vea con los apuntes sentados en las escaleras no ve que es necesario aunque solo sea para 50 jóvenes.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari