Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 16 de gener de 2013

Resum del plenari del 14 de gener de 2013

I com cada primer de mes, ací teniu el resum del plenari.
Com ja sabeu, el primer que es fa al plenari és aprovar l’acta del plenari anterior. Esta volta s’ha aprovat no sols la sessió del 3 de desembre sino també la del 5 de novembre que, com ja vos comentarem en l’anterior resum, no estava disponible en el plenari de desembre. Ambdues s’aprovaren per majoria després de consensuar unes breus modificacions els portaveus dels grups polítics.
Entrem en matèria:
En primer lloc es va aprovar el Compte General del Presssupost de 2011, que havia estat aprovat en Comissió especial de Comptes el dia 29 d'octubre i es portava al ple després de la seua exposició pública. Es va aprovar amb el vot unànime de tots els grups polítics.
En el punt sobre l’acord de desistiment del procediment de revisió del vigent Pla General d’ordenació urbanistica de Tavernes els vots a favor del Bloc, PSOE i la regidora Karina Vercher permitiren la seua aprovació. I per a qui no va entendre de que anava el punt, ací els farem un resum. Comencem pel principi.
El Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) és el instrument que defineix la normativa urbanística de Tavernes on es clasifica el sòl i es defineixen els elements fonamentals del sistema d’equipament de Tavernes. Este pla es va aprovar definititvament l’any 2004. Això significa que la situació económica i social res havia de vore en la actual, per tant s’hauriad’adaptar a les condicions actuals.
Després d’apareixer dos projectes, com són, La Granata Golf i La Vall de la Mar, va aparéixer la necessitat de revisar este PGOU. Es per aixó que s’obrí un expedient de revisiódel PGOU.
Per una altra banda, tant la Unió Europea com la Generalitat  Valenciana, durant estots anys han començat a plantejar legislativament altre tipus de creiximent urbanístic. Arrel d’això en 2010  va redacta l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, el primer document que planteja l’urbanisme des d’una perspectiva de tot el territori de la Comunitat i no per localitats aïllades.  La Conselleria va fer una presnetació d’este document al saló de plenaris de l’ajuntament en 2010 i l’oposiciód’aquell moment, és a dir l’actual govern, ni tan sols hi va assistir.
No obstant això i després d’un estudi exhaustiu, l’alcalde Manolo Vidal i els tècnics de l’ajuntament descobriren que l’estrategia no era justa per al territori de Tavernes  ni per al conjunt de la Valldigna. Per aquesta raó els tècnics treballaren en unes al·legacions que afortunadament es tingueren en compte i s’inclogueren en esta Estratègia Territorial. Ací podeu vore el document referent a la Safor.
Aplegats a este punt tenim dos alternatives per a ordenar el territori de Tavernes: el PGOU, que necessita una actualització; i l’Estrategia Territorial.
I ara parlem de hui. En quedar-se el procediment de revisió del PGOU tancat i no resultant “interessant” l’estratègia territorial per a l’actual govern, quina és la alternativa per a ordenar el territori de Tavernes? Esta era la pregunta que deixava el Partit Popular sobre la taula. L’última intervenció de Manolo Vidal deixava clar que el tancament de la revisió del PGOU deixava sense opció a que el poble decidira què i com es farà al nostre territori. Pot aplegar que, algún dia, siguen necessitats supramunicipals (de la Safor, de altres ciutats) les que obliguen a ordenar el nostre territori sense comptar amb la nostra opinió.
Acte seguit s’aprovà al Ple l’aprovaci´ño definitiva del text del Pla Parcial del sector 13-La Marina, que estava modificat per temes d’inundabilitat des de feia mesos i encara no s’havia portat a aprovació.
Un altre punt important tractat al plenari va ser el de l’augment de les tarifes de l’aigua. S’aprovà la pujada de les tarifes de l’aigua per a 2013 amb els vots a favor del govern i l’abstenció dels regidors del Partit Popular.
La regidora Llum Sansaloni va exposar que a les vivendes amb un consum inferior a 21m3 de consum es cobrarà a una tarifa, i el consum que supere els 22m3  es facturarà a un preu superior. Segon la senyora Sansaloni, este criteri servirà per a educar a la gent per un millor consum. Dit en altres paraules, ”la letra, con sangre entra”. Cal dir que este criteri fou implantat l’any passat i que enguany es planteja la pujada de cada tram de tarifa.
Tal com va explicar la regidora popular Raquel Escrivà, el grup popular no està a favor de la pujada de les tarifes amb els criteris que s’han utilitzat. Si no es té en compte les persones que habiten en una casa no s’afavoreix a les families nombroses amb 3 o 4 xiquets, o families amb persones dependents que han de posar més llavadores, tenen més plats que llavar, més dutxes que utilitzar i més habitacions que netejar. Per tant, no s’educa a la gent sinó que es penalitza i, de nou, s’ofega econòmicament a les families amb més membres.
La resposta de la senyora Sansaloni més bé no mereix reproduir-la, ja que va ser un muntó de desproposits, xistes fàcils i divagacions infundades amb una conlusió, poc més que preocupant: diu que no hi ha cap manera de controlar el consum per membre ja que no sap quantes persones viuen en una casa.
Com en quasi tots els resums dels plenaris, acabem enviant un misatge a la senyora Sansaloni: al cens es pot consultar quantes persones estan empadronades en cada vivenda i, per tant, conéixer la mitjana de consum per cada membre de la casa.
I fins ací el resum del plenari del 14 de gener del 2013. Ens vegem en les próximes entrades!

13 comentaris:

 1. ENGOMINADO Y SEUDOPROGRESISTA I

  He leído en la prensa de hoy un artículo firmado por D. Víctor Borrás, concejal de Hacienda del PSOE en nuestro Ayuntamiento. Comienza usted insultando al Partido Popular llamándole casposo y rancio, no si eso es peor que engominado y seudoprogresista, difícil disyuntiva señor Borrás.
  Si con este artículo ha pretendido empezar su particular campaña electoral para las próximas elecciones y tratar de promocionarse ha comenzado con mal pié. Llama poderosamente la atención que un concejal de Hacienda hable de programaciones festivas lo que me produce un gran desasosiego si esto supondrá que su compañera doña Pilar Altur, por no ser menos, escriba artículos sobre presupuestos, planes de ajuste etc., ¡para echar a temblar!
  Dice usted que se programaban las fiestas para favorecer negocios privados con dinero público, ¡vaya hombre!, se ha equivocado con las notas que se ha preparado para escribir su artículo y ha cogido la nota que describe lo ocurrido con el Festivern. Se ha utilizado dinero público para apoyar las actividades privadas de una empresa que organizaba el concierto de Fin de Año, precisamente ayer en el Pleno, en el que estaba usted presente, el Señor Alcalde dio números de los gastos ocasionados por la organización del Festivern, y habló, en números redondos, de 5.000 euros. No está mal para los tiempos que corren.
  Dice usted que hemos de considerar al Festivern como una actividad cultural, ¿sabe lo que dice? No haga tan ignorante a la ciudadanía. Nadie que no esté impregnado de fanatismo podrá admitir que eso es cultura. Será una cultura de unos cuantos que quiere ser utilizada por algunos políticos de tinte izquierdista/nacionalista para sus intereses.

  ResponElimina
 2. ENGOMINADO Y SEUDOPROGRESISTA II
  Dice usted que tanto el Festivern como la cabalgata de Reyes Magos han paseado el nombre de Tavernes por toda la Comunitat. Señor Borrás eso no se lo cree ni usted, un político que se precie debe ser más realista en sus afirmaciones. Si por un momento le acepto lo que usted dice, los teóricos 27000 euros de la cabalgata y los también teóricos 5000 euros del Festivern, haciendo un gran esfuerzo, podría darlos por bien empleados y echaría por tierra todas las críticas que han realizado ustedes a la Generalitat Valenciana por los gastos ocasionados por eventos como la F- 1 . Se han gastado mucho dinero pero Valencia ha estado una serie de días en todas las televisiones del mundo. Es lo mismo que usted plantea pero a diferente nivel, y es una gran promoción para el turismo, tema que parece que usted también domina.
  Dice que el turismo no es solamente tomar el sol sobre una toalla, es verdad, pero si usted solo identifica como elemento de atracción para posibles visitantes el Festivern poca altura de miras tiene para el turismo de Tavernes. Si ese tiene que ser el atractivo que ustedes desde el ayuntamiento quieren utilizar como bandera de las posibilidades turísticas de Tavernes van a ser el hazmereir allá a donde vayan. Si esa es la imagen de Tavernes que quieren transmitir le digo muy alto NO ES LO QUE QUIERE LA GENTE SENSATA. Existen muchos más atractivos con mayor solidez que lo que usted está planteando. Gastronomía, climatología, amabilidad de los tabernenses, sol, playas, tradiciones, cultura, historia, patrimonio artístico y una interminable lista de elementos que si que impactarán positivamente a nuestros visitantes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. EL OBSERVADOR ...

   Me gusta

   (desde el alemania, no os vieron)

   La F-1 si se ve y la Copa del america tambien.

   El festivern se ve donde, ???????

   Elimina
 3. ENGOMINADO Y SEUDOPROGRESISTA III
  Demuestra usted también, además de una falta de respeto a aquellas personas a las que les gustan los espectáculos de variedades, un sesgo en su visión política, pues como gobernante lo debe hacer pensando en todos los ciudadanos y no solo en los que piensan como usted. Que se programen conciertos u otros espectáculos no significa que se eliminen del todo lo que usted parece considerar un espectáculo de menor rango pero que tiene sus simpatizantes. Dice que no quiere pensar que con la programación de varietés los habitantes de Tavernes no se merecerían algo mejor. Vuelve usted a insultar a los que, como a mí, nos gustan ese tipo de espectáculos. Al hilo de si los habitantes de Tavernes se merecen algo mejor le recordaría que lo aplicase al bochornoso espectáculo programado por ustedes de Xavi Castillo.
  Dice usted también que el Festivern abrirá Tavernes al mundo, ¡menuda apertura plantea usted! Si es esa, y no otras, la apertura que usted desea para Tavernes solamente le digo ¡Virgencita que me quede como estaba!
  Buena presentación de campaña ha hecho usted con este artículo. Estoy pensando en lo contentos que estarán sus socios de gobierno del Bloc al ver la imagen que presenta. Con Izquierda Unida prácticamente desaparecida y con un candidato del Psoe con esta tarjeta de presentación el señor Juan ve mucho más fácil su continuidad como liderazgo de la corriente política de izquierda en Tavernes.
  Siga usted así, los votantes del Bloc se lo agradecerán.

  ResponElimina
  Respostes
  1. EL OBSERVADOR...

   ME GUSTA.

   Lo triste es eso creen que hacer política es hacer lo que criticaban y lo que siguen criticando, que los del PP solo ayudan y hacen las cosas por los suyos, pues lo mismo para los del PSOE y los del BLOC.

   Pero después publicara un artículo que dira FER com FAN no es PECAT.

   Fer política es fer política per a tots y fer política no es insultar a uns i agrair als altres, es fer coses per a tots.

   Elimina
  2. Chapeau!
   Mes gent que pensara com vostè ens caldria a la política, en tots els partits.

   Elimina
 4. Borrás no recordes les crítiques tan grans que li fa fer la cotorra a Pilar el any passat perque les festes no li agradaren a ningú?
  Aplicat el cuento.

  ResponElimina
 5. La desfachatez,el odio,la rabia de este gobierno de convenencia no tiene limites,en la prensa de hoy tenemos la supernoticia que el anterior alcalde Manolo Vidal firmó un tiquet de 165 € de bebidas alcoholicas en un restaurante a cargo del ajuntamiento,de esto la concejala Pilar Altur quiere hacer critica diciendo que eso esta muy mal y que su cabalgata esta muy bien.
  Si toda la justificacion del derroche de 27000€ es esa,mas le valdria dimitir y seguir formandose para que algun dia pueda representar a alguien sin hacer el ridiculo.
  Esta señorita olvida lo que es la gratitud por muchos motivos,alguno de ellos de indole familiar,ese tiquet de 165€ fue en una despedida de un funcionario en el que cada asistente pago su comida a escote y el entonces alcalde paso a el ajuntamiento 165€ de varias bebidas.
  En esta vida la gratitud se demuestra de muchas formas una de ellas es tener pequeños detalles con los trabajadores en un ambiente festivo como es una jubilacion de un funcionario.
  Lo mas bochornoso es querer comparar el capricho de cabalgatas de estos dos ultimos años con gastos de 165€,si no tienen mejores argumentos deberian de reflexionar por que en las ultimas elecciones munincipales el PSOE tuvo los peores resultados en muchos años.
  Puede ser que la lista electoral fuera un desastre?

  ResponElimina
  Respostes
  1. EL OBSERVADOR...

   Ahí le has dado, tanto tiempo haciendo claridad en las cuentas del ayuntamiento, tanta asamblea económica, tanto hablar de facturas en los cajones y después de tanto tiempo, sacan a la palestra una factura, eso suena a jugada de distracción, son como un mal sargento xusquero (que me decía mi abuelo), no saben ni hacer las cosas mal.

   Como ya se les terminan los argumentos repetitivos de no hay no podemos nos han dejado, ahora sacan cosas así para correr cortinas de humo, vergonzoso.

   Perdón lo diré nuevamente VERGONZOSO.

   Y lo mejor si a esa cena fueron como dicen gente como borras y Carmen canet ahora que dicen, la fiestecilla con sus amigos, joder si al final resulta que borras, canet y vidal se van de fiesta y el alcalde paga las bebidas.

   Hablar por no callar, pero como se dice, siembra vientos y recogerás tempestades.

   Elimina
  2. Vergonyosos son els dos casos, la festeta particular i la cavalcada espectacular. Amb l'agravant que la festa era per a uns pocs privilegiats i la cavalcada per al poble. Damunt el cas del funcionari no es cert, ja que es tractava d'un assessor posat a dit i els cubates a càrrec de la VISA de l'Ajuntament sobraven, tant si estaven els simpatitzants de l'alcalde com si estigueren tots.

   Elimina
 6. PARA NO SER MENOS

  Comentaba ayer al hablar del desafortunado artículo de opinión del señor Borrás de que tenía la preocupación de que para no ser menos que usted su compañera doña Pilar Altur se le ocurriese escribir sobre facturas y sobre números. ¡Y vaya si se ha cumplido!
  En la prensa de hoy aparece la señora Altur denunciando que se gastaron 165 euros en bebidas en la despedida de un trabajador del ayuntamiento en la anterior legislatura. Tiene el cinismo de sacar a la palestra esa cifra y no se le cae la cara de vergüenza haberse gastado 27000 euros en una cabalgata de Reyes Magos que se han ido todos esos euros fuera de Tavernes.
  El señor Borrás y la señora Altur están protagonizando un sainete con estas actuaciones que si viviera el gran Luis García Berlanga tendría un tema extraordinario para realizar una de sus películas con temas surrealistas y graciosos.
  Veremos que nos depararán los próximos días estos concejales del Psoe en Tavernes. Los votantes y simpatizantes de esas siglas no se merecen eso. Menos mal que la señora Carmen Canet es mucho más sensata y no protagoniza espectáculos como los descritos. Pero desgraciadamente a la pobre no le servirá de nada pues ya la han eliminado políticamente dentro del Psoe

  ResponElimina
 7. Xe, ara que diuen estos vasallos del Bloc! Que estan buscant? Parlen de una convidá de 165 euros? Eixes son les ensenyances del seu ídol Xavi Castillo. AIXÒ HO PAGUE JO!!

  ResponElimina
 8. El punt mes inportant del pleno era la eliminacio per part del govern del dos PAIS de la vall del mar i granata golf.
  Esta gent treballa en contra del seu poble,esta clar que en la actual situacio economica els projectes urbanistics tardaran temps en tornar a tindre interes para les empreses,com tambe esta molt clar que ARA es cuant tenim que sentar les bases para que en un futur eixos projectes tingen totes les garanties que façen a les empreses mirar al nostre poble com una posible inversio.
  Pero no,estos enterren tota posibilitat de futur per als nostres fills,en la depuradora ja van fer lo mateix¿com van a ferte la depuradora si no compres antes els terrenys?
  No te nom el mal que estan fent a este poble en eixa postura inmovilista,algu pensa que un puesto com el masalari en altre poble no faria anys que estaria ple de xalets?
  No se els anys que estaran esta gent en el ajuntament pero per cada dia que manen es una passa arerre para tots

  ResponElimina

Escriu el teu comentari