Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 15 de febrer de 2013

Ahir es va fer una xarrada sobre el treball al camp a Xeraco

Com bé saben vostés a Xeraco va haver una inspecció a uns treballadors d’un camp que ha posat en alerta a tot el sector, per por a patir una inspecció de treball.
Ahir va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Xeraco una xarrada informativa sobre la situació del treball als camps. La finalitat d’aquesta xarrada era aclarir aquells dubtes.
Promoguda per la Mancomunitat de la Safor, va comptar amb la presència i intervencions del subdelegat del Govern en València, Luis Santamaria i del secretari autonòmic d’Agricultura e Inspeccions agràries, Joaquín Vañó Gironés.
 
Estaven convocades dos persones per cada Ajuntament, de manera que no estava dirigida al públic en general ni a aclarir casos concrets i personals. Regidors i alcaldes de tota la comarca van assistir. Perquè, de fet, en cas que qualsevol persona tinga dubtes en aquesta matèria ha d’adreçar-se a l’ajuntament de la seua localitat per a se li aclarisquen. Com a exemple, el Consell Agrari de Xeraco posarà un departament per a informar aquell qui ho necessite.
 
Els dubtes que s’hi van comentar giraven entorn a si un jubilat pot treballar la terra o si una persona pot treballar el camp d’un familiar directe. Com veuen, temes molt interessants i d’interés a dia de hui. I més interessant encara que el propi secretari autonòmic d’Agricultura e Inspeccions agràries fora qui donara les respostes. A més de respondre els dubtes va informar que de les 800 inspeccions de treball que tenen previstes per a 2013, unes 250 es realitzaran al camp; així que cal estar informats i dins de la legalitat.
 
Del nostre poble, però, no va assistir ningú del govern municipal. Com ho han llegit. Ningú. Eixe és l’interés que mostren per la nostra terra i el seu cultiu? No es preocupen pel camp? El regidor popular Mario Enguix, un representant d’AVA i dos treballadors del camp hi van assistir representant Tavernes. Del nostre tripartit, ningú. Ni van ser capaços de buscar algun tècnic que anara en el seu nom.

Així que si tens terres i vols informar-te del tema, has d’anar a preguntar a...Xeraco?

1 comentari:

  1. El tripartit para lo unic que vol l'horta es para passeigarse i no deixar fer els PAIS ,el futur de este poble

    ResponElimina

Escriu el teu comentari