Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 12 de febrer de 2013

Cáritas Interparroquial organitza un Taller d'Auxiliar d'ajuda a domicili

Nota de premsa remesa per Cáritas Interparroquial de Tavernes

El passat dijous 7 de febrer va començar a la nostra població el curs TALLER D'AUXILIAR D’AJUDA A DOMICILI promogut per la Càritas Interparroquial de Tavernes. Amb aquesta iniciativa es pretén portar endavant  un dels objectius prioritaris marcats per Càritas: aconseguir la integració plena en el món soci  laboral d’aquelles persones més marcades per la crisi.
 
Des de Càritas lluitem, dia rere dia, per enderrocar l’exclusió social. La nostra tasca no consisteix sols en ajudar amb aliments, roba o recolzament econòmic... va més enllà. Busquem per una part  conscienciar a la societat d’un necessari canvi social i per altra acollir, acompanyar i fer camí junt a aquelles persones que més ens necessiten.

 
Aquesta tasca quedaria incompleta si no buscàrem posar mesures que faciliten la promoció social, la integració laboral, la millora de la seua autoestima... Amb aquesta finalitat naix el projecte que té com a iniciativa posar a l’abast programes de capacitació i formació.

 
El taller va destinat a 20 alumnes escollits entre tots aquelles que son atesos per les acollides de les dues parròquies: Sant Josep i Sant Pere i s’estructura en cinc blocs:
1. Intervenció en l’atenció higiènic alimentària
2. Intervenció en l’atenció soci sanitària
3. Recolzament psicosocial, atenció relacional i comunicativa
4. Sessions pràctiques
5. Orientació laboral bàsica

 
El fet d’escollir aquest taller és perquè la formació que van a adquirir es pot permetre  l’oportunitat de poder treballar  en un dels sectors on hui en dia hi ha més demanda. L’envelliment de la població, la major longevitat de les persones majors i els actuals  canvis socials i laborals, han contribuït a un increment en la demanda de professionals que puguen garantir una bona atenció als vells.
Càritas és un dels llocs on, amb freqüència, venen famílies per tal de trobar auxiliars amb experiència  o formació que puguen atendre als més majors de la casa. Era  per a nosaltres realment un objectiu a tenir en compte i així ho decidirem quan presentàrem a concurs el nostre projecte a L’OBRA SOCIAL de “LA CAIXA” i va ser una gran satisfacció quan varem saber que aquesta entitat ens donava recolzament econòmic de 3.000 € per tal de portar-lo endavant.

 
El taller també compta amb l’ajuda de GERORESIDENCIALES SOLIMAR, oferent  desinteressadament materials formatius per a la realització del taller, cedint les seues instal·lacions per a les sessions pràctiques i aportant professionals  (metge, ATS, auxiliar d’infermeria, psicòleg, farmacèutic, terapeuta ocupacional, treballador social, cuiner...) que de forma altruista participaran com a docents.

 
El taller  s’impartirà durant el mes de febrer i març amb un total de 10 sessions, en horari de 15’30 a 17 hores, per tal de que puguen vindre la major part d’usuàries de Càritas, ja que en eixes hores tenen els xiquets a l’escola. Al finalitzar es faran 4 sessions pràctiques a la residència.

 
La inscripció i matricula són gratuïtes, així com el material;  a més els 3.000 € seran destinats a beques per la seua assistència i Càritas Interparroquial acreditarà mitjançant certificat l’assistència i aprofitament del taller.

3 comentaris:

  1. I mentre l'alcalde caçant galgos i anant a la llotja de Mestalla sense aclarir en qualitat de què.

    ResponElimina
  2. Menos mal que nia algu en el poble que fa algo per a que els que eu necesiten tinguen faena.

    ResponElimina
  3. Que les iniciatives socials i d'integració hagen de provindre d'entitats benèfiques ( amb una gran demanda d'ajuda) es deplorable. Aquest ajuntament quines polítiques socials ha promulgat? NINGUNA!

    ResponElimina

Escriu el teu comentari