Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 18 de febrer de 2013

Els Ajuntaments també poden fer molt pels desocupats

S'han publicat les dades de desocupació en què apareix un augment  tant a nivell de la comarca de la Safor com a Tavernes.

Des de cercles molt pròxims al Bloc de Tavernes no han tardat a fer valoracions molt crítiques cap al govern del PP tant a nivell nacional com autonòmic. En els seus atacs argumenten que eixos governs són els únics responsables, ja que, segons els caps pensants del Bloc, són els únics que poden actuar en matèria d'ocupació. Res més lluny de la veritat. El que ocorre és que o no volen dir la veritat o, pitjor encara, no saben res de l'assumpte i tan sols es dediquen a criticar sense cap base.
Segons la Llei d'Ocupació (Llei 56/2003), en l'article 4 parla de la dimensió local de la política d'ocupació, i establix que "de conformitat amb la Constitució, amb els Estatuts d'Autonomia i amb la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, els Servicis Públics d'Ocupació de les comunitats autònomes establiran els mecanismes de col·laboració oportuns i si és el cas de participació amb les corporacions locals per a l'execució dels programes i mesures de les polítiques actives d'ocupació."
Què fa el govern municipal del senyor Juan en relació al que acabem de dir? Absolutament res i no obstant això queda clara la importància dels ajuntaments en tot allò que s'ha relacionat amb les polítiques actives d'ocupació, que com sabem són totes aquelles que tenen a veure amb la intermediació laboral, la formació per a l'ocupació, el foment de l'ocupació on s'enquadren, entre altres mesures, totes les relatives al suport de qualsevol tipus als emprenedors.
Si açò no fóra suficient, la Unió Europea es basa en una sèrie de principis entre els que destaca el principi de subsidiarietat, segons el qual un assumpte ha de ser resolt per l'administració més pròxima a l'objecte del problema.  Així, pel que fa a temes com l'ocupació, la Unió Europea atorga a les corporacions locals un paper de primer ordre.
No obstant això, el govern municipal del  senyor Juan no és que no es dóna per al·ludit per a desentelar el paper que deu jugar com a administració més pròxima al ciutadà, i en el tema de l'ocupació també és l'administració més pròxima al desocupat, sinó que, disposant de recursos per a poder dur a terme les polítiques actives d'ocupació, ha tingut la irresponsabilitat d'eliminar-los. Així, hem de recordar que hi havia un centre de formació homologat pel SERVEF i l'ha desmuntat i utilitzat per a altres menesters deixant als parats de Tavernes sense la possibilitat de formar-se i reciclar-se professionalment. Hi havia una aula d'informàtica totalment equipada i el senyor Juan ha sigut capaç de desmantellar-la. Hi ha un Viver d'Empreses que el senyor Juan no s'ha dignat a posar en funcionament i tot açò en un període de crisi i de nivells de desocupació importants.
Enfront d'açò tan sols una sèrie de xarrameca del senyor Josep Llácer que en un moment d'eufòria, allà pel mes de setembre de l'any passat, se li va ocórrer dir que posaria en funcionament un projecte de suport a emprenedors, amb 46 accions  a desenrotllar, amb un pressupost de 20.280 euros i que encara ningú sap res de eixe projecte.
I mentre la desocupació augmentant i l'única cosa que se'ls ocorre és criticar a altres administracions sense posar absolutament res de la seua part.

12 comentaris:

 1. Es molt facil tirar-li les culpes als altres i no fer res per ajudar als parats. Estos del Bloc tenen molt bones paraules, pero son sols això, paraules.
  Respecte a Llácer i tot el seu cuento millor no parlar.
  Que poca responsabilitat en desmantellar tot el que hi havia per ajudar als parats i queda sols paraules, paraules, paraules, paraules, paraules, paraules...... Fotos, fotos, fotos, fotos, fotos, fotos, fotos, fotos...
  De forment ni un gra!

  ResponElimina
 2. El seynor Juan i tot el seu equip de govern no volen saber que la formació dels desocupats es fonamental per a que puguen tornar a treballar. Es necesari reciclarse profesionalment. Pero a la vista de les coses que fan pareix ser que no donen importancia a la formació. I resulta que molts d´ells son persones en formació. Lleven el centre per a fer cursets i el aula d´informàtica i es queden tan tranquils.
  Lo de Llácer es patètic. 46 accions, en moltes menys ens quedariem satisfets, pero que realment es feren, no com ara que parlen de moltes acciones, molts diners i moltes bones paraules i toto queda en res.

  ResponElimina
 3. El tripartit sempre diu la mateixa mentira:
  "com no tenim competències en
  ocupació no fem res"

  Que prenguen exemple d'ajuntaments com el de Gandia (PP) o el d'Oliva (BLOC) que si estan fent polítiques d'ocupació.

  "Voler és poder" però el Tripartit de Tavernes encara no s'ha assabentat. Hi ha 1.888 raons
  per intentar-ho pero ganes poques.

  ResponElimina
 4. 1.888 parats i el Viver d'empreses fet pel PP continua tancat per voluntat del Tripartito, el Régidor Llacer no ha concretat cap de les 46 accions anunciades en setembre mentre gasta tot el pressupost de Juventut en Diades i el Tripartito del Sr. Juan no te cap Política d'Ocupació a Tavernes.
  Estem condemnats amb els del tripartit.

  ResponElimina
 5. És realment trist el que passa ací a Tavernes amb els desocupats. Hi havia una sèrie de coses per a poder ajudar les persones desocupades i les han llevat o no deixen que les utilitze la gent.
  També he llegit les crítiques que fa el Bloc en relació a la desocupació. En elles també ataca a la reforma laboral. Està clar que potser no serà la més perfecta, però feia falta actualitzar les coses en estos terrenys.
  Estic parada fa temps, tinc estudis universitaris i el que m'ocorre a mi també li passa a alguna de les meues amigues i conegudes. La societat ha evolucionat molt en els últims anys, però no ho han fet tota l'embolic de lleis, interessos, interlocutors diversos, etc. i els seus pràctiques respecte al treball i la contractació. Crec que ha arribat el moment de replantejar-se moltes coses i canviar de mentalitat. Ha arribat el moment de lluitar tots per fomentar l'ocupació, per generar treball encara que siga a costa de certs privilegis.
  Podríem preguntar als sis milions de parats si preferixen un contracte davall les condicions de la reforma laboral o seguir en la desocupació per temps indefinit i sense cap tipus de prestació ni futur.
  Els sindicats i els partits d'esquerra que actualitzen les seues idees i que deixen d'estar ancorats en altres temps. Ja no estem en l'època de la revolució industrial ni en altres temps arcaics, però ells continuen pensant com llavors i creient en les actuacions i solucions d'altres èpoques.
  En relació al senyor alcalde, Jordi Juan, persona jove, pareix mentida que haja actuat com ho ha fet i eliminant tot el que estava al servici dels parats locals. Perquè? Perquè ho havia fet el PP? Que trist la seua forma d'actuar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cuanta razon encierra este comentario.

   Elimina
 6. Tindrem que parlar en Baldoví per a vore si fa entrar en raó a Jordi per a que es faça alguna cosa seria per als desocupats.
  També li direm que li faça la raó a Llácer i que no obriga mes la boca per a dir les coses que diu i desprès no les pasen en pràctica.
  Bona parella Jordi i Llàcer, Faemino i Cansado.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Que bo lo de Faemino i Cansado! Ho has clavat xaval!

   Elimina
 7. Nomes hi ha 3 veritats que poden definir un politic.

  Lladres
  Corruptes
  Mentiders

  Aquesta es l'única veritat, una democracia corrupta i contaminada.

  ResponElimina
 8. Me he tomado la molestia de buscar donde se hacen los comentarios por parte del Bloc a los que alude la noticia. Por fin los he encontrado en la cotorra y me he dado cuenta de que hay que ser, no se que calificativo utilizar, para hacer críticas a las administraciones nacional y autonómica y ellos que tienen el poder municipal no hacen nada. Esta muy bien presentada la noticia que poneis aqui en el Diari de Tavernes y me alegro que vayais diciendole las verdades al señor Juan y sus correligionarios.
  ¿Qué hacen ellos? ¿Cómo se atreven a hacer lo que han hecho desmontando aulas y equipos informáticos para los parados? ¿Cómo se atreven a mantener cerrado el vivero de empresas? ¿Solo por que lo había hecho el Partido Popular?
  Su fanatismo llega tan lejos que prefieren que los ciudadanos no utilicen algo que ha preparado el Partido Popular y dejarlos sin los beneficios que ello les reportaría a los desempleados, y por eso lo han desmantelado todo.
  Irresponsabilidad y desprecio a los ciudadanos es el nombre que hay que poner a tales actuaciones.
  Acusan a los gobiernos nacional y autonómico de gastarse el dinero en Terra Mitica, Ciudat de la Llum etc., ¿y que es lo que ha hecho el gobierno del señor Juan? gastarse el dinero en Festiverns, Cabalgatas de Reyes, Xavis Castillos y demás propaganda.
  ¿Qué se han gastado en apoyo a los emprendedores? ¿Qué se han gastado en formación para los parados?
  Y como colmo tenemos al señor Llácer que se inventa un cuento chino de no se que proyecto de apoyo a los emprendedores, con un presupuesto, según él, de mas de 20.000 euros. Como se burlan de los ciudadanos.
  Me ha causado sorpresa, y lo he buscado con detenimiento, que la cotorra no habla nada de la maravillosa idea del señor Llácer, resulta significativo y da a entender que no hay nada de nada del tema. Lo último que dice de ese proyecto está fechado el dia 5 de septiembre de 2012, desde entonces nada. Mejor dicho, como muy bien se cuenta en la noticia, desde entonces se ha utilizado el centro de formación para otras cosas, se ha desmantelado el aula de informática y el vivero de empresas sigue cerrado.
  Esto es el progreso que tendrá Tavernes con el gobierno del Bloc personificado en el señor Juan.

  ResponElimina
 9. SOLO UNA COSA DECIR, UN 10 ELEVADO A n, PARA LA NOTICIA MUY MUY BUENA.

  ESCLARECEDORA, SENCILLA DE LEER Y ENTENDER.

  Y LO MEJOR CREO QUE ESTOY POR PONERMELA DE FONDO DE ESCRITORIO. LA IMAGEN COJONUDA MUY MUY BUENA.

  SIENDO UN POCO CRITICO SEÑORES DEL DIARIO, LES CUESTA MUCHO LLEVAR UNA SEGUIDA PERO CUANDO ARRANCAN SE LES NOTA UNA BUENA MADERA.

  POR UNA BUENA REDACCION

  ;)

  ResponElimina
 10. Xe tinc que felicitar al Diari de Tavernes per la seua informació i per la noticia que presenta, molt be si senyor.
  A mes a mes un altra felicitació pues acabe de vore publicat a la cotorra que el dimecres es firmaran uns convenis en els centres europeus d´empreses innovadores i en la federació valenciana d´empreses cooperatives.
  En la noticia crida l´atenció que estos convenis estan dins del projecte d´emprendedurisme juvenil. Estos del Bloc son desconcertans, encara no han presentat ni explicat ningún projecte d´emprendedurisme i presenten coses que diuen que estan dins d´eixe projecte. Normalment la casa s´escomença a fer pels fonaments no per la teulada.
  Un altra cosa que crida l´atenció en eixa mateixa noticia es:
  " L’objectiu es aprofitar els recursos que ofereixen aquests organismes per tal que el joves emprenedors tinguen assessorament personalitzat i recolzament tècnic per dur endavant els seus projectes." (copiat literal de la cotorra). Ells mateix diuen una gran veritat, com han eliminat els recursos que hi havia a Tavernes tenen que buscar els recursos fora.
  Ha tingut que ser la insistencia en fer-li memòria a Llácer i a Jordi per a que tinga que posarse en marcha eixe projecte.
  Quant el presentaran? i sobre tot quant l´explicaran? A vore eixes 46 mesures i eixe presupost.
  Permaneceremos atentos a la pantalla.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari