Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 5 de febrer de 2013

Resum del ple d'ahir, 4 de febrer de 2013

Com sabeu, ahir va ser primer dilluns de mes i vam tindre sessió de l’Ajuntament en ple. Com que és difícil acudir i molt fàcil llegir-nos, ací vos posem un resum.
 
El primer punt del dia es referia a l’aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit 1/2013 per un import de 349.000€. Vos expliquem que aquest tipus de tramitació es fa servir per a factures d’anys anteriors, que no disposaven de crèdit suficient o que no ha donat temps a gestionar abans de finalitzar l’any. Es va aprovar per unanimitat.
 
El segon punt del dia tractava sobre l’alçament de la suspensió feta per la Intervenció Municipal de la factura pel canvi de les portes del Mercat Municipal (6000€). També es va aprovar per unanimitat.
 
El tercer punt, també relatiu a Hisenda, era l’anul·lació de l’ordenança fiscal reguladora número 33. Aquesta ordenança, en vigor des de 2008 i aprovada per tots els grups polítcs, regulava el pagament d’una tasa per la tramitació d’expedients urbanístics i va ser recurrida judicialment per ESBAF. L’empresa va guanyar en primera instància i l’actual govern va decidir recurrir. Així, el Tribunal Superior de Justícia va fallar en contra de l’Ajuntament, donant de nou la raó a l’empresa i condemnant al pagament de les costes a l’Ajuntament. Es va aprovar per unanimitat.
 
Així, d’una manera ràpida i sense quasi debat, arribàrem al punt 2.1, sobre l’aprovació definitiva del Pla Parcial Sector 15- Avinguda Sud. La tramitació d’aquest pla es remonta a 2006, moment en què es va presentar a l’ajuntament. En maig de 2011 es va aconseguir la documentació amb les aprovacions i segells escaients per part de Conselleria i des d’aleshores estava esperant que la Regidora d’Urbanisme, la Sra. Canet, el portara a Ple per a aprovar el pla definitivament. Sense debat, es va aprovar de manera unànime.
 
També sense debat i de manera unànim es va aprovar la recepció provisional de les obres del Sector 12 - Canal per part de l’Ajuntament.
 
El punt 3.1 portava l’aprovació de la modificació dels estatuts de la Mancomunitat de la Valldigna per tal d’adaptar-la a la Llei 8/2010. Novament es va aprovar el punt sense debat, subratllant-se, això sí, la tasca dels funcionaris involucrats.
 
A continuació es va donar compte del canvi de nom del grup Bloc, que passa a dir-se Compromís-Bloc.
 
Acte seguit arribà el torn de la votació de la proposició de modificació de l’acord del Ple relacionat amb Asfaltos Chova i l’ajornament del cànon d’aprofitament urbanístic. S’hagué de votar primer la urgència, ja que no s’havia tractat de la manera escaient a la comissió informativa corresponent i no podia anar a Ple com a punt directament.
La votació es referia a que en la part resolutiva obria la possibilitat de que l’empresa fera un recurs de reposició (que ja havia fet) i devia posar que havia de fer-ho a través de la via contenciosa-administrativa.
El Grup Popular, en coherència amb el que va votar i ja que no estava a favor d’aquest acord, es va abstindre; no obstant, es va aprovar amb els vots del govern municipal.
 
En acabant esta part, arribàrem als punts de control i fiscalització.
 
El Senyor Alcalde exposà els informes de Tresoreria i Intervenció del quart trimestre de 2012, recalcant la bona gestió feta pel seu grup i deixant de nomenar que la millora econòmica es deu majorment al Pla de Pagament a Proveïdors fet pel govern central del Partit Popular. D’aquesta amnèsia sel·lectiva parlarem més àmpliament.
 
En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu popular Manolo Vidal va fer un prec relacionat amb la creació d’un Butlletí Informatiu municipal (BIM). Vidal va demanar que es creara un Reglament de bones pràctiques que regulara des de la finalitat a l’organització d’aquest butlletí per tal que realment fora una eina informativa de la població i no un mitjà propagandístic del tripartit.
 
I així, en 40 minuts, va acabar el segon ple de l’any 2013. 

2 comentaris:

 1. Molt bo el resum del ple. Quede a l´espera de l´amnèsia sel-lectiva del Pla de Pagament a Proveïdors.
  En relació a l´anul-lació de l´ordenança fiscal reguladora nº 33, el señor Borrás va fer un ridícul grandísim. No veu que no te la catagoria suficient, obri la boca i ... Xe que calle i estiga quetet que esta mes guapo.
  Si faltava algo mes, Llum l´acabà de rematar.

  ResponSuprimeix
 2. No entenc als del PP.
  Porten tota la legislatura criticant el gasto del cap de premsa i ara demanen un BIM que suposa més gasto i que te que fer el cap de premsa.
  Que ho expliquen perque no els entenc.
  Al final tots son igual: propaganda i fotos a qualsevol preu.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari