Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 2 de març de 2013

El Monestir acull una visita temàtica sobre la relació dels monestirs amb el món del vi

Nota de premsa de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
 
El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, dins del seu programa d'activitats especials, ha organitzat pel proper diumenge 3 de març, a les 12.30 hores, la visita guiada "El cup de l'Abat. Els monestirs i l'enologia . Luis Moreno, especialista i crític de vins, guiarà als visitants, a través del Monestir, per la història del vi i la seva relació amb les tecnologies descobertes pels frares per a la seva elaboració i la seva producció.

Les diferents investigacions històriques mostren que, igual que altres, el Monestir de Santa Maria de la Valldigna tenia una estreta vinculació amb el cultiu de la vinya i la producció de vi. Els llibres de comptes d'aquest monestir ens atorguen informació sobre el consum d'aquesta beguda i de la seua importància en la dieta dels veïns i els monjos del cenobi.

El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, lliga la seua fundació al moment en què les tropes de Jaume II, tornant de la seua campanya d'Almeria i Múrcia, passen per aquest espectacular vall i atorguen aquestes aquestes terres a un capellà, monjo cistercenc. Aquest profund lligam de segles d'antiguitat, dóna l'oportunitat de participar, per primera vegada, d'una exclusiva activitat dedicada a conèixer la relació dels monestirs amb la història del vi.

La fundació de la Generalitat Jaume II El Just com a objecte i fins essencials de la seua actuació la recuperació, potenciació, posada en ús i divulgació del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, fundat pel monarca Jaume II el Just.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari