Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 26 de març de 2013

Ha acabat el patiment del foc.

 
Els verds paratges del Mondúver i les Foies, a la Safor, estan coberts ara per un negre mantell de cendra. L'incendi que es va originar la vesprada de diumenge ha calcinat un total de 266 hectàrees i ha afectat a cinc municipis de la comarca: Barx, Simat de la Valldigna, Xeresa i en menor mesura Benifairó de la Valldigna i Xeraco.
Les primeres investigacions apunten a una negligència per l'ús de material pirotècnic com a possible causa de l'incendi. El conseller de Governació, Serafín Castellano, que ahir va anar al lloc de comandament situat a la Font de la Drova, a Barx, va assenyalar que aquesta era la hipòtesi que més força cobrava després que les Forces de Seguretat de l'Estat trobessin «restes de molts petards »al punt d'origen de l'incendi.
En l'extinció han treballat més de 200 efectius: concretament 11 brigades, sis dotacions de bombers i nou mitjans aeris (sis helicòpters i tres avions, als quals es van sumar quatre mitjans aeris més del Ministeri. A partir de les 20 hores d'ahir la majoria de persones ingressades a la residència, a excepció de 12 interns que ho faran demà, i els veïns de la Drova i les Foies tornaren a casa. Afortunadament, segons la informació facilitada pel conseller, cap habitatge s'ha vist afectat en aquest incendi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari