Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 11 de març de 2013

La justícia dóna la raó a l'anterior cap de la Policia Local

La Magistrat-Jutge del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 3 de València ha declarat la NUL·LITAT d'acord a Dret sobre la sanció que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va imposar a l'excap de la Policia Local En Ginés Ortega, sent alcalde el senyor Jordi Juan Huguet.
La sanció va tindre el seu origen en l'obertura d'expedient a dos agents per negar-se a complir l'ordre de qui era en eixos moments cap de la Policia Local de desplaçar-se a Alzira per tornar un vehicle que havia sigut llogat per a realitzar diferents servicis municipals. L'Ajuntament, del que és alcalde el senyor Juan, va imposar una sanció de tres mesos a Ginés Ortega en considerar que l'ordre donada per aquest era il·legal.
Ara es comprova que l'ordre donada era perfectament legal i així ho expressa, sense cap gènere de  dubtes, la sentència a què fem referència.
La sentència és molt important perquè dóna la raó a En Ginés Ortega, qui des de sempre va expressar la seua tranquil·litat per haver complit amb el seu deure correctament i exercir les seues funcions dins de la més estricta legalitat, tal i com queda demostrat i ratificat per la Magistrat-Jutge. En la sentència s'expressa clarament que l'ordre donada ho és d'acord amb les funcions de la Policia Local previngudes en l'article 53.1 a) LO 2/86 de 13 de març.
Fins ací ha quedat clar que l'ordre donada era perfectament legal i que per tant la sanció no tenia sentit i es declara nul·la.
Però és que la sentència posa de manifest altres coses igual o més importants que el que acabem de dir. En Ginés Ortega va recusar l'Instructor de l'expedient sancionador, que és l'actual cap de la Policia Local de Tavernes, En Miguel Chofre. La Magistrat-Jutge li torna a donar la raó al senyor Ginés Ortega, argumentant per a això de forma literal el següent: “recusación a todas luces atendible, no ya por considerar que el Instructor, nuevo Jefe de Policía Local, había ocupado el puesto que el recurrente venía desempeñando hasta el momento, sino que había formulado contra él con anterioridad un informe propuesta de expediente disciplinario, y asimismo de la mera lectura del pliego de cargos, se desprende con toda nitidez la profunda animadversión del Instructor hacia el recurrente, vertiendo todo tipo de consideraciones subjetivas fuera de lugar”.
Per si açò no fóra suficient en la mateixa sentència es diu en diverses ocasions que la resolució sancionadora i el plec de càrrecs redactats per l'actual cap de la Policia Local són ININTEL·LIGIBLES. És a dir, espanta pensar com estaran redactats eixos documents perquè en el Jutjat que va veure la causa que ens ocupa no entengueren el que allí s'exposava, i més greu encara, que la Magistrat-Jutge observara una clara animadversió cap a En Ginés Ortega.
La sentència ens ajuda a traure dos conseqüències: d'una banda dóna la raó a En Ginés Ortega i li torna amb tot mereixement la seua professionalitat, netejant la seua imatge de tot el fem que han intentat tirar-li damunt; per un altre costat posa de manifest la irresponsabilitat del senyor Juan en posar, arbitràriament, al cap de la Policia Local actual que com ja ha quedat demostrat té una professionalitat manifestament millorable.
Estes són les conseqüències de la forma de governar del Sr. Juan: irresponsabilitat, arbitrarietat, falta de respecte cap a un treballador de l'Ajuntament i creació d'un ambient de treball basat en la por.

14 comentaris:

 1. Molt clara l'explicació.

  El que està clar és que, per culpa de l'Alcalde, del BLOC, del PSOE i de Karina, hem perdut a un gran Cap de la Policia com és Gines i ara tenin a un "Policía" (posat a dit per BLOC amb el vist i plou del PSOE i Karina) que no sab fer la "O" amb un canut i que l'únic merit que té és estar casat amb una del BLOC.

  ResponElimina
  Respostes
  1. quins titols te el Sr. Ginés que el façen mereixedor del carrec que ocupaba, o estaba posat a dit per el antic alcalde?

   Elimina
  2. No se quins titols te el Sr. Ginés pero tots ens hem donat conter de quina profesionalitat te l´actual cap de policia local. Tampoc se quins titols te l´actual cap de policia pero encara que tinga un milió de titols li diria "el hábito no hace al monge".
   Tants mèrits i profesionalitat tenia per a portar-lo de fòra?
   La sentència deixa les coses molt clares, no parla de titols pero si animadversió, ininteligible, etc, eixos son els titols.
   "Al buen entendedor con pocas palabras basta"

   Elimina
  3. Los titulos del actual jefe de la Policía Local son animadversión, falta de profesionalidad, ininteligible, desconocimiento de la normativa actual ... ¿se necesitan mas?
   Igual con el tiempo descubrimos algunos mas.

   Elimina
  4. El millor titol: la honrades i la profesionalitat. Titols que no te chofre. I aixo dit per la jutje.
   A la sentencia me remito

   Elimina
  5. Ginés era l’unic que tenia el càrrec inferior al d’intendent. I era l’unic Inspector de la plantilla en plaça.

   Elimina
  6. Si no cal cap estudi per a ser cap de policia, per que estudiar per a metge, mestre etc....?

   Elimina
 2. Quan de mal li ha fet el Tripartit a esta família. Ara es demostra que el "cantamanyanes" ha sigut tota la "genteta" del Bloc i co panyia.

  ResponElimina
 3. Que diu ara Jordi?
  No he vist cap foto de Jordi donant explicacións.
  Este xiquet que tenim d'Alcalde sols ix per a fer-se fotos peró per a temes com este o el de l'embargo sempre envia a altres.

  ResponElimina
 4. La jutge diu que hi ha animadversió cap a Gines i que no enten els motius per als que s'habia sancionat a Gines.
  Crec que ara hi ha que demanarli responsabilitats al Sr. Miguel Chofre instructor de la sanció i Jordi tindrà que sancionarlo per haber sancionat a Gines sense motius objetius que ho justificaren, deixar en ridicul a Jordi, a Evarist i a tot ell tripartito i costarli un dineral a l'Ajuntament.

  ResponElimina
 5. Els partits com el bloc-catalaniste en la connivencia dels socis de desgovern demostren a quin extrem son capaços de arribar para apartar del seu cami a tot aquell que ells pensen podrien no acatar els seus capritxos.
  Fa falta ser molt mala persona para deixar a un pare de familia 7 mesos sense sueldo ,saber que es injust i ademes dir que ells lo unic que han fet es continuar un cas de la legislatura anterior,HIPOCRITES ni tan sols tenen el valor de admitir les seues cagaes.
  Estos son els governants que tenim

  ResponElimina
 6. Estos del bloc lo unic que saben fer es tirar la pedra i amagar el cap quedanse amb el cul al descubert.Pedra que li costara mols diners al nostre poble

  ResponElimina
 7. Que no s'entereu, que diu el concejal que amb ells no va la cosa, i el seu informatiu afí que es culpa de la jutjesa que li te mania als sindicats.

  ResponElimina
 8. Tot es solventa traguent la placa a oposicio i q es presente qui puga gines no pot per cert, i q la guanye el millor

  ResponElimina

Escriu el teu comentari