Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 17 d’abril de 2013

Ací teniu el resum del plenari de dilluns, 15 d'abril de 2013

Abans d'iniciar el plenari es va fer un homenatge al treballador de l'ajuntament Francisco Escrihuela Bordes, més conegut per "Paco Morris", per la seua recent jubilació. Paco ha treballat en molts serveis de l'ajuntament,  des de l'escorxador  (matadero) fins a la brigada, i ha estat treballador de l'ajuntament des de 1965. Paco Morris va estar acompanyat en tot moment per la seua dona, l'artista local Xaro Bonilla.

I després es va iniciar el plenari pròpiament dit. Per a començar es va aprovar per unanimitat l'acta corresponent al passat Ple de 4 de març de 2013.

En els punts referents a Hisenda, primerament es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per pagar els interessos d'una expropiació realitzada en 1989 per import d'uns 21.000 €. Segueix recorreguda la decisió judicial.

Després es va aprovar per unanimitat un reconeixement extrajudicial de crèdit que permet pagar factures pendents de l'any passar. L'alcalde es va comprometre, sense ningú demanar, a tenir els pressupostos preparats per a principis d'any ja que tot i tenir una dedicació al 100% per l'Ajuntament i un regidor d'Hisenda amb una dedicació del 95%, prompte entrarem en el cinquè mes de l'any i sense pressupost municipal. Agraïm eixe compromís, el mateix que va fer l'any passat i que enguany ha incomplit. Un poc de realisme, per favor.

En el punt tercer del dia calia ratificar un Resolució de l'Alcalde per designar advocat per un recurs judicial contra la decisió del Ple de 5 de novembre del 2012 per la qual es va acordar dissoldre el Grup municipal Esquerra Unida i es va declarar a la regidora Karina Vercher com a regidora no adscrita.

En aquell moment l
a regidora Vercher va manifestar que desitjava recórrer judicialment la seua expulsió d'Esquerra Unida per la qual cosa el Grup Popular va decidir recolzar-la i no precipitar aprovant la seua expulsió amb el que això comportava. Però els seus socis de govern del tripartit van votar que sí a aquesta expulsió i així es va acordar, ja que Karina al ser part interessada no va poder votar.

Ara, un jutjat obliga l'Ajuntament a presentar lletrat per defensar la postura d'expulsió que es va adoptar, el que implica, per la precipitació en l'adopció de l'acord, tenir més despeses. Però en aquest cas, en faltar un regidor del govern municipal al Ple, el Grup del Partit Popular estava en majoria (recordem que Karina continua sense poder votar al ser part interessada).
En un acte de responsabilitat que l'alcalde va haver de reconèixer, el Grup Popular no va votar en contra de la designació de lletrat i es va abstenir, ja que del contrari hagués deixat a l'Ajuntament de la nostra ciutat en una situació molt incòmoda davant el mateix jutjat ja que no hi hauria acatat l'acte judicial pel qual s'ordenava comparèixer a judici.

Amb el vot a favor en minoria del govern local es podrà assistir a judici. Manolo Vidal va sol·licitar que quan es tractara de drets fonamentals constitucionals, el govern del tripartit fora molt més acurat i responsable en prendre les seves decisions.

En el punt quart tractava d'aprovar el Reglament per a la Taula Mobililitat, Espai Públic i Trànsit. A petició del Grup Popular es va retirar de l'ordre del dia ja que al seu dia es va acordar la no participació de polítics en aquesta taula per evitar la seva politització i s'havien inclòs a regidors del govern local.

A continuació es va aprovar amb el vot a favor del govern del tripartit i el vot en contra del Grup Popular el Reglament regulador del Cronista Oficial de Tavernes de la Valldigna.

En aquest reglament, el jurat que proposarà la persona que exercirà de cronista està format majoritàriament per representants del tripartit o per persones designades pel govern local (5 representants). Només dos representants són designats per l'Associació de Cronistes Oficials del Regne de València i cap per part del Grup Popular.

Recordem que aquest càrrec és vitalici i la persona que l'exerceixi haurà d'exercir el seu càrrec amb absoluta transparència i professionalitat ja que d'ella dependrà la història oficial de la nostra ciutat, de manera que des del Partit Popular demanàren que aquesta decisió siga fruit del consens.

A continuació es va aprovar per unanimitat la delegació que la Diputació de València a l'Ajuntament de la nostra ciutat per a la contractació de l'obra de remodelació la Replaceta de Tio Julio-Carrer Calvari. L'Ajuntament contractarà i executarà una obra que serà pagada per la Diputació de València i per import de 107.000 euros.

Es va agrair la inversió a la Diputació, cosa que des d'ací recolzem.

Aprovant primer el despatx extraordinari, també es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per import de 30.000 € que permet adquirir passarel·les de madera per col·locar a la platja.

Segons va assenyalat Manolo Vidal és important recordar que aquests diners corresponen al préstec que es va demana la passada legislatura i l'import s'està utilitzant pel govern del tripartit. Es critica l'endeutament però el que no diu el govern municipal és que continua utilitzant aquests préstecs.


I arribà el moment del control i fiscalització:


El més important és assenyalar que es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2012 i el govern local va indicar que gràcies a la seua gestió, l'any 2012 s'havia liquidat amb un superàvit de 1'8 milions d'euros i un romanent de tresoreria que havia reduït de -4'4 milions a -0'5 milions d'euros.
D'aquest punt en parlarem amb tranquil·litat en altra notícia, ja que ens ha arribat per part del Grup Popular la raó per la qual no són fruit d'una miraculosa gestió, sinó d'un evident augment recaudatori entre d'altres.

Quant a precs i preguntes, començà la regidora popular Inma Tudela va preguntar sobre una resolució per la qual es denega una modificació del Pla General que permetria desenvolupar el complex hostaler que vol implantar una empresa inversora a la zona del Massalari i que és una forma més de dinamitzar l'economia local i així no esperar que es tramitara a través d'una homologació que és moltíssim més lent en el temps.

Després, el portaveu popular Manolo Vidal va pregar a l'alcalde Sr Joan que no dubtara a posar en marxa totes les mesures que foren necessàries per dinamitzar l'economia local i possibilitar la creació d'ocupació.

A més, Vidal va preguntar al Sr. alcalde sobre una resolució per la qual el Govern Local del tripartit tornava a la Generalitat Valenciana més de 10.000 euros dels aproximadament 44.000 euros que ens havien donat a Tavernes per repartir-los entre les persones més necessitades a través de la Renda Garantida.

Davant el silenci de l'alcalde, el regidor d'Hisenda Víctor Borràs va començar a qualificar xantatgista a la Generalitat. La raó fonamental argumentada és que la Generalitat havia reclamat a l'Ajuntament el pagament de 500 euros i el lliurament d'un document justificatiu de pagament.

Al Diari de Tavernes ens resulta inaudit que les famílies més necessitades de la nostra ciutat vegen com el nostre govern del tripartit torna uns diners que sense cap cost li havia donat la Generalitat. Senzillament increïble. No són conscients de la necessitat que moltes famílies estan patint? I mentre l'Ajuntament fent embargaments.

Ara comprenem les paraules de la portaveu del Bloc quan va dir en un ple municipal que la partida de serveis socials estava ben dotada.

Manca total de coneixement de la realitat i de sensibilitat.

12 comentaris:

 1. Sou uns mentiders. No em crec que hagen tornat els diners que dieu dels més necessitats de la Renda Garantida.

  ResponElimina
 2. Diari, és molt greu el que dieu que s'han tornat els diners de la Renda Garantida. Podeu demostrar-ho?

  ResponElimina
 3. El nostre alcalde Jordi, al contrari que tots vosaltres, és un home compromés amb la justícia social i no consentiria mai el que dieu de tornar diners de la Renda Garantida.

  ResponElimina
 4. Si el que dieu de la Renda Garantida és cert, és de ser molt males persones i no tindre cor.

  ResponElimina
 5. Ben dotada la partida de serveis socials?? tornant diners del pobres a Valencia?? aixo no te nom. Que poca vergonya. I mentres hi ha gent que passa verdadera necessitat. Jordi si aixo es cert i tens vdecència aniras tot el dia en la cara roja de la vergonya.

  ResponElimina
 6. Jordi i Victor. No teniu sensibilitat. Vos heu acomodat al trage i als sous de l'ajuntament. Massa tonteries amb policies i massa tirar de BMW. Heu traït al poble.

  ResponElimina
 7. No es que han tornat eixos diners, es que damunt Victor Borràs al no tindre excusa acusa a la Generalitat de xantagista. No tenen arguments per explicar el perque tornen els diners i van inventant històries.
  Te raó Llum que diu que serveis socials te mogolló de diners i com sobren pues els tornen i colorin colorado este cuento se ha acabado.

  ResponElimina
 8. Com que si és cert? Diuen que hi ha una resolució per la qual s'ordena tornar els diners dels més necessitats de Tavernes a València. Impresentables estos del Tripartit, una quadrilla d'impresentables.

  ResponElimina
 9. Que jo sàpigs, inclòs les contraprestacions que realitzen a les diferents associacions ( que ja no són subvencions!), si no justifiques el 20% restant a final d'any, no el cobres. És lògic per tant, que si la Generalitat ha donat X diners per a un ús predeterminat en un temps predeterminat, i L'AJUNTAMENT no els inverteix o els concedeix a certes persones, tinga que tornar-los.
  Si Borràs creu que la Generalitat és xantagista, doncs el Ajuntament fa el mateix.

  ResponElimina
 10. A veure que ha passat en este plenari:
  - el PP salva la cara de Tavernes i el cul de Jordi a l'aprovar acatar una decisió judicial de Karina.
  - El tripartit es continua gastant els préstecs de la passada legislatura i que Manolo va dir que estaven els diners en els bancs i el tripartit ho van negar.
  - La gestió resulta que son els diners i les mesures de Rajoy i els impostos dels valleros i valleras ....... bieeeeeeeeeennnnn
  - La poca vergonya més gran és la resolució de tornar diners dels més necessitats. Això no te nom.

  ResponElimina
 11. silenci de Jordi? Vidal va preguntar per una resolució de la regidoria d'hisenda i l'alcalde li va desviar la resposta al regidor que l'havia firmat. Molt normal i de silenci res. Sou molt beatets però anireu a l'infern per mentirosos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Solc anar als plenaris, si m'entere i puc assistir. Normalment Jordi ho porta tot preparat, i les seues intervencions escrites (o almenys mira el paper que té al davant, supose jo que té alguna cosa escrita). Davant les preguntes, sol respondre ell, a no ser que:
   a) no tinga ni idea de què estan dient-li
   b) siga un marrón, o siga, balones fuera.

   Això és el que jo veig. Així que pense que sí, Jordi va callar. El que no sé és si és per la raó a) o per la b). O ambdós respostes.

   Elimina

Escriu el teu comentari