Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 21 d’abril de 2013

Cáritas Interparroquial va fer ahir la seua assemblea anual

Ahir a les 20h va tindre lloc l'assemblea anual de Cáritas Interparroquial als locals parroquials de l'església de Sant Pere.
En l'acte es va donar compte dels moviments econòmics que va tindre Cáritas durant l'any 2012, així com de les accions que duen a terme i es va agrair la col·laboració de voluntaris i entitats i empreses.
 
Cáritas Interparroquial es va mostrar ahir comm una associació en creixement, que poc a poc va incloent joves entre els voluntaris i preocupada per l'atenció integral a les persones amb dificultats, acompanyant d'una manera directa i personalitzada i oferint solucions més enllà d'una simple (que no senzilla) atenció assistencial de rober i economat.
En el nostre resum de la mateixa assemblea de l'any passat vos vam contar detingudament quines són les àrees en què es mou Cáritas.
 
Es va subratllar ahir que l'economat ha ajudat a unes 270 famílies, pràcticament la mateixa quantitat que en 2011, però que ara neessiten ajuda de manera continuada i no puntual.
També es va anomenar el curs taller d'auxiliar d'ajuda a domicili que també vos vam acostar al Diari, i mitjançant el qual es van formar 20 persones que ara estan en procés de pràctiques.
Es va assenyalar a més que ha disminuït el nombre d'assistents a les classes d'alfabetització, tot i que ara comencen a acudir-hi més xiquets.
 
En l'àmbit econòmic, es va presentar el balanç de l'any 2012, on destaca un any més la gestió feta en l'economat. Cáritas suporta, entre d'altres, 48.500€ de despesa en compra de productes alimentaris, mentre que ingressa poc més de 30.000€ en la venda d'aliments. La resta s'aporta amb la solidaritat de tots i amb totes les accions que es duen a terme durant l'any, organitzades per Cáritas i per altres entitats. Finalment tot ha anat bé i la tendència d'acabar l'any econòmic en positiu ha continuat.
Una vegada més es va vore com l'aliment més demandat amb molta diferència és la llet. S'han repartit uns 24.000 litres de llet, dels més de 60.000 kg de menjar repartits.
 
Es va fer una projecció en la línia de la campanya "Viu senzillament per a que altres, senzillament, puguen viure", sensibilitzadora i informativa sobre el que fem i podem fer per ajudar els altres; i finalment,es va fer entrega d'uns diplomes agraïnt a entitats, comerciants i altres la seua participació en les diferents campanyes que es van dur a terme durant l'any passat.

11 comentaris:

 1. Se m´ha posat la pell de gallina al llegir-ho. Felicitats a Caritas. Mentres el govern local torna els diners dels pobres a Conselleria i Llum diu que la partida de servicis socials està ben dotada. Increïble.

  ResponElimina
 2. La meua cosina germana, la Cotorra de la Vall, ha publicat fotos de l'assamblea i en la de les autoritats locals ha tallat als regidors del PP que estaven allí.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Això ja és costum! No és la primera vegada que tallen les fotos perquè els regidors del PP no apareguen.

   Elimina
 3. Pues que els fotografs del PP o els del seus blogs vagen i que se fiquen al costat del fotograf nostre i que copie la instantanea. I aixina ja podreu publicarles. I aixina no donareu tant la brassa. Cada un trau als seus no al veinat.

  ResponElimina
 4. Anònim demòcrata de les 21:08, crec que tots els regidors son veïns de Tavernes. Amb eixa mentalitat per a que paguem als polítics locals? Per a que es barallen entre ells a vore qui guanya les properes eleccions? Els quedarà temps per treballar pel poble? Si a un acte públic van 3 regidors i mig, el gabinet de premsa deuria traure els 3 i mig i els blogs locals també. Cal saber guanyar, sol ser mes difícil que perdre. Mentres hi haja tanta animadversio cap els demés, a este poble no ens mereixem res millor del que tenim.

  ResponElimina
 5. Robinjut, el cap de premsa de l'ajuntament no treballa per a tots els regidors. És un càrrec de confiança d'alcaldia i,com a tal, fa fotos de l'equip degivern i principalment del Bloc,que és qui li ha donat faena.
  Respecte d'altres blogs, dir que la visió partidista és la que predomina,no hi veig antidemocràcia. Cadascú mira pel seu partit. De fet,preocupar-se de retallar les fotos per a que no hj apareguen els regidors de l'oposició només mostra animadversió en un sentit, cap al PP.

  ResponElimina
 6. Com és possible que un regidor amb mitja dedicació cobre més que el que es dóna a Creu Roja i a Càritas en els temps que corren?
  Incomprensible, increïble, surrealista, inverosimil... i m'importa un pebre qui mane. No hauria de ser així.

  ResponElimina
 7. Anònim de les 12:24,
  Espere que no tot el món tinga el mateix concepte que tu de democràcia ni del sentit comú. Ara resulta que un lloc de feina, un càrrec només treballa a l'Ajuntament per a l'alcalde, i ho veus normal. El que tothom denuncia tu ho justifiques amb que es democràtic. O estem tornant-nos bojos o jo no he compres be la definició de democràcia, quan per a tu la feina externa al funcionariat es normal que la usen en profit partidista i no te res que a vore amb l'Ajuntament. Et recorde que el gabinet de premsa no pot ser del Bloc ni cap altre partit, esta a servei del consistori que es qui li paga, per molt que la decisió de crear el carrec siga del govern, del Bloc o de l'alcaldia. Tu mateix et queixes després de l'animadversio que crea l'us partidiste d'un càrrec. Es molt perillós que mes gent com tu comence a pensar que les coses son així i ni ens plantegem denunciar-les ni combatre-les, com que son normals...
  Em negue rotundament a pensar ni de lluny d'eixa manera.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em sorprén que tu, persona que entenc amb seny pels comentaris que he llegit, penses això del gabinet de premsa de l'ajuntament. El que es diu al comentari de les 12:24 simplement és la realitat, no una visió parcial maquillada baix un color polític. En cap moment he dit que siga normal, de cap manera; però el que sí dic és que això és la realitat. El cap de protocol atén el protocol d'alcaldia. De fet, fins i tot no acudeix a actes on no assisteix l'alcalde.

   Em sap greu que penses que és un punt de vista personal. Fixa't i voràs com la realitat "canta por soleares".

   Elimina
 8. D'acord, amic, pero no podem parlar igualant realitat amb normalitat, no pot ser que ho donem tot per perdut i ens aconformem. Era el que jo deduia en llegir a l'anonim de les 12:24, amb el que no compartisc gens que el partidisme siga democràtic, com diu. I es que un alcalde i un govern ho deuen ser de tot el poble i informar del que li preocupa al poble, no al partit que mana. Jo no se com justifiqueu que qui mana faça i desfaça al seu interès per damunt dels del poble. Perquè ho facen tots no devem deixar de denunciar-ho, i amb mes motius quan manen els que u haja votat. I tampoc es el mateix el càrrec de protocol al de gabinet de premsa, amb les notícies oficials es pot influir i manipular molt mes a l'opinio publica.
  Vullc deixar clar que no estic narrant la realitat sinó explicant el model de com hauria de ser qualsevol càrrec o feina a l'Ajuntament.

  ResponElimina
 9. Este poble no te alcale. Sols els votants, familiars, amiguetsi acolits del bloc tenen alcalde. Ho voleu mes clar?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari