Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 14 d’abril de 2013

Congrés agroalimentari: una aposta pel futur de l’Arc Mediterrani


El 18 d’abril tindrà lloc a Gandia una jornada de treball dedicada al sector agroalimentari. Un sector que, en l’actual context de crisi econòmica, presenta les millors opcions per encarar amb optimisme el futur.
Segons dades de l’Institut Valencià d’Estadística, el sector agroalimentari valencià, en el seu conjunt, representa més del 20% del conjunt de les exportacions del darrer any. I a Catalunya, un altre referent per al sector, les empreses del subsector càrnic, han estat les que mes han crescut en els darrers anys, convertint-se en les segons de major importància pel percentatge total de vendes.  Dos exemples que demostren la importància d’aquest sector per a les economies de l’arc mediterrani.  La jornada es planteja el debat sobre el sector agroalimentari com una aposta pel futur, en un sector en continu creixement i on les empreses locals compten amb una important tradició i capacitat de penetració en els mercats internacionals. La internacionalització de la nostra economia és una estratègia fonamental  i en ella intervindran diversos factors. Entre ells, les infraestructures del corredor mediterrani per garantir una ràpida i eficient circulació dels productes cap als mercats internacionals. I també la innovació i la cooperació de les empreses i les cooperatives per afrontar el repte de créixer mitjançant l’enfortiment del sector agroalimentari.
Durant la jornada, intervindran des d’experts en la política agroalimentària comunitària, de diversos departaments vinculats a la investigació i del desenvolupament del sector de la Universitat Politènica de València, i d’empreses representatives del sector agroalimentari valencià, a més de les organitzacions empresarials i de les cooperatives.
El tema a tractar és important per a la Valldigna que te molt a dir en el sector agroalimentari, per este motiu seria necessaria l'assistència de representants de la Valldigna en este Congrès. Dónes d'ací  li demanem al president de la Mancomunitat de la Valldigna, senyor Jordi Juan, que preste l´atenció deguda a este esdeveniment i que tinga una representació com cal.  

4 comentaris:

 1. He vist el programa del Congrés en el link. Altra vegada mes la Valldigna queda fòra de reunions i debats on es tracten asumptes importants a nivell comarcal.
  El senyor Jordi Juan ni com Alcalde de Tavernes ni com a President de la Mancomunitat fa res per la Valldigna. Qué pinta este home? Fa alguna cosa destacable? S´entera del que pasa al seu voltant?
  Tant lluny està Gandia per a no adonarse del que per allí es programa?
  Encara no ha superat el trauma del folló de Pascua?
  Es que la Valldigna no te sector agroalimentari?
  O es que el senyor Jordi Juan encara no ho sap?
  Patètitc.

  ResponElimina
 2. Si Jordi no dóna importància al sector agroalimentari de la Valldigna que pregunte a veure quantes tones de productes agroalimentaris ixen anualment de Benifairó, o que pregunte a la gent de Simat si eren importants i donaven treball les dos cooperatives que tenien, o a Tavernes a veure quantes arroves de taronges s'arrepleguen cada any.
  No li dóna importància a tot això? i ell com a president de la Mancomunitat de la Valldigna no és preocupa que la Valldigna participe plenament en eixe congrés?
  Xe vesten a ta casa i no apareixques mes!
  Es preocupa del Festivern i de totes eixes tonteries i de les coses importants, de les que la gent viu i menja de això no.

  ResponElimina
 3. Si penseu que Jordi s´ha de preocupar de eixes coses esteu molt equovicats. Si fora el Festivern, la verbena de la mar en pascua, si ho diguera Baldoví o altres coses aixina. Pero del sector agrari i tot el que tinga relació amb ell res de res. De tonteries i embolics si que es preocuparà pero de lo que son coses reals de la vida i que tenen trascendència económica important en la nostra Valldigna pasa olimpicament.
  President de la manco, per a qué? Per a cobrar solament?

  ResponElimina
 4. Ya lo dijo en su día Clinton cuya frase pasó a la historia: Es la economía, estúpido.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari