Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 17 d’abril de 2013

Les pujades dels tributs i en concret de l'IBI i les mesures del Govern Central permeten reduïr el romanent negatiu de tresoreria, i no la gestió pròpia del tripartit

Nota de Premsa del Partit Popular de Tavernes

El Partit Popular de Tavernes vol matisar les afirmacions del govern del Tripartit de Jordi Juan en el que assegura que el pressupost de 2012 s'ha liquidat amb un superàvit d'1'8 milions d'euros i un
romanent de tresoreria que s'ha vist reduït de -4'4 milions en 2012 a  -0'5 milions d'euros en 2013.
 
El grup popular lamenta que el Tripartit només haja argumentat que eixos números es donen (i pel que el senyor Juan s'autocomplau) a dir que són fruit d'una gestió eficient amb una contenció del gasto i una administració responsable.

Una vegada més veiem que el govern de Juan tracta de manipular les dades i confondre a la ciutadania.
Els números de la liquidació són reals, però el motiu d'eixe superàvit i eixa disminució del romanent de tresoreria no es deu a la gestió del Tripartit.

L'alcalde ha callat els motius vertaders que han permés una millora en els comptes del pressupost municipal. Des del Partit Popular volem explicar molt clarament les autèntiques causes d'estes magnituds econòmiques.

En primer lloc, en 2013, a Tavernes s'han recaptat 800.000 euros més per tributs i en concret per la pujada de la Contribució Urbana, IBI, que han eixit de la butxaca dels ciutadans. És a dir: hem pagat més tots.

En segon lloc, les mesures del govern central han propiciat la millora en l'economia vallera i de la resta de municipis. Les mesures del govern de Rajoy han permés que Tavernes realitze un pla d'ajust i a la ciutat li arribaren 2'5 milions d'euros per al pagament a proveïdors.
Estos diners provenen del Govern Central.

Finalment, en 2012 el consistori ha estalviat 600.000 euros en gastos de personal per les mesures aplicades pel govern de la nació, que han suposat una reducció en les nòmines que l'ajuntament ha de pagar als seus treballadors.

Estos tres punts ens donen un total de quasi els 4 milions d'euros, la qual cosa ens demostra que si el romanent de tresoreria s'ha rebaixat  en un any de -4'4 milions a -0'5 milions d'euros no és per la gestió del Tripartit, sinó per una pujada d'impostos municipals i les mesures del Govern Central (préstec de 2'5 milions i rebaixa de sous a treballadors públics municipals).

El tripartit de Tavernes s'ha limitat a deixar que des del govern de la nació s'adopten les mesures per a beneficiar els Ajuntaments. El  grup de govern del senyor Juan només ha posat de la seua part a l'hora
de recaptar més impostos, reduir servicis i reduir ajudes. L'executiu municipal no ha fet cap inversió amb fons propis, només s'invertix el que arriba de les administracions autonòmiques i nacionals
administrades pel Partit Popular.

5 comentaris:

 1. El tripartit l'única cosa que sap gestionar be és la desinformació, però açò ja és el súmmum. No han fet res. On estan els diners que han rebaixat a totes les entitats locals?

  ResponElimina
 2. Que poca vergonya. Eixa es tota la gestion que han fet? encara que també podrien afegir haver anat a que li buscaren la gossa.

  ResponElimina
 3. La meua pregunta és la següent: Sense l'ajuda de diners de Madrid, ni les pujades d'impostos, ni tot el que s'ha descomptat a funcionaris. Que superàvit hauria tingut el tripartit?

  ResponElimina
 4. Menos mal que el PP explica como se ha conseguido rebajar el deficit.
  Siempre es una buena noticia que el Ayuntamiento reduzca su déficit pero ya esa buena noticia no lo es tanto si se ha hecho como explica el PP.
  Resulta que la reducción viene de habernos subido los impuestos a los vecinos de Tavernes, de rebajar el sueldo a los trabajadores del Ayuntamiento y de haber pagado las deudas que se tenian con un prestamo que se irá pagando poco a poco.
  ¿Entonces que es lo que a hecho el Alcalde? ¿Por que no explica como se ha conseguido? ¿De donde ha salido el dinero que ha permitido reducir el déficit?

  ResponElimina
 5. Són gestors d'opereta mentres Rajoy continue enviant diners i el poble de Tavernes pagant pujades de IBI

  ResponElimina

Escriu el teu comentari