Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 27 d’abril de 2013

Ni punts sobre is ni històries: parlem clar de la renda garantida

Article d'opinió de FJPG
Estes setmanes està sobre la taula la devolució de la Renda Garantida i els blogs locals estan mostrant les seues armes dialèctiquees. Em sorprèn, però, vore com es pot arribar a defensar l'indefensable i em remuntaré al que ha passat, perquè ho entengueu. Primer al Diari de Tavernes es va criticar que es tripartit local tornara 10.193'04 € de la Renda Garantida per a famílies necessitades a la població de Tavernes. La Cotorra va contraatacar així.
Si es llegeix profundament i has estat present en el plenari de l'ajuntament, quasi pots arribar a creure que aquesta argumentació és vàlida i que es fa pels motius que exposa el Sr Borràs, regidor delegat d'hisenda.
Però és més sorprenent veure el document que acredita que l'ajuntament torna el que deia que no havia tornat o que no havia demanat per així no acceptar el xantatge de la Generalitat. S'acredita al Diari de Tavernes que sí es van tornar aquests diners (en concret 10.193'04 €) molt necessari aper a moltes famílies que van als serveis socials o Càritas o callen en silenci a casa.


Però el millor està per arribar, amb el contraatac de la Cotorra de la Vall. El titular, molt cridaner com ha de ser per guanyar-se al lector i incitar a llegir l'article. Però a mesura que vas llegint et vas adonant que és una maniobra de distracció, una maniobra de posar fum sobre alguna cosa vergonyosa. El primer que ha de fer un grup polític com el Bloc (o com el seu mitjà propagandístic) és assumir que s'ha realitzat una acció incorrecta i no anar "marejant la perdiu" intentant amagar la realitat. I ara explicaré gràficament a què em referisc.
 

Tenint en compte aquestes dades reals contrastables, i a la font informativa per excel·lència de la ciutat de Tavernes, l'omnipresent i poderosa Cotorra de la Vall.
Podem vore que quan menys població estava a l'atur, es tornava un major percentatge d'aquesta renda garantida, però hui en dia a Tavernes de la Valldigna  ha pujat l'atur a una velocitat vertiginosa (segons ells per culpa del PP, segons el meu humil criteri, perquè no s'aplica cap tipus de política local que incentivieo promoga l'ocupació) es torna un 22'99% d'aquests diners. No es comparable la situació socioeconòmica i el fet de que es torne este percentatge de diners és absolutament insostenible.

El que té els seus ulls nets de núvols i de fum pot vore la realitat més real: tornen el 23% i deixen d'ajudar a un volum X% d'aturats que hagueren pogut optar a aquestes ajudes.

Excusar-se en els altres, és l'acte més vergonyós possible, senyors de la Cotorra, del Bloc i del PSOE. Valentia sobretot i valentia significa assumir si hi va haver equivocació i reconéixer que s'havien d'haver esforçat més per fer que aquests 10.193 '04 € arribaren a moltes de les persones que de veritat ho necessiten.


12 comentaris:

 1. EL OBSERVADOR...
  Cuanta razón tiene este articulo, la claridad brilla por su presencia.

  Con el esquema se ve que a mayor volumen de paro el PP devolvía menos, pero el Tripartito A MAYOR PARO MAYOR DEVOLUCIÓN.

  Y puede excusarse intentar justificar que es porque nos deben a tavernes 1 millón, pero todos sabemos que si pides una subvención antes de que te den el dinero tienes que justificar que te lo has gastado y que la justificación es correcta, y entonces ya te hacen el ingreso. Así que Señor Borras su justificación fue pésima, no lo siguiente es lo que fue.

  ResponElimina
 2. Ho va dir Borràs en el plenari: "he tornat els diners perque no acepte xantatges de la Generalitat" no hi ha cap excusa. Ha tornat els diners perque li ha donat la gana.
  En temps de crisis, amb quasi 2.000 parats, quant més necessitat d'ajuda hi ha, ells, Borras i Jordi, tornen els diners dels més necessitats.

  ResponElimina
 3. Com de costum mentires i mes mentires per justificar lo que es injustificable: que retalleu ajudes per que qui mana tornar i qui no dona les ajudes no es Borras sino el PP i la seua conselleria.
  Ja no enganyeu ningu per molt que feu cortines de fum.
  I damunt li doneu la raó a la Cotorra: Mes aturats vol dir mes necessitats i la Conselleria tenia que aprovar mes ajudes i no les aprova sino que les retalla. Tan clar que ho deixa la Cotorra.

  ResponElimina
 4. El que torna el Sr. Alcalde o Víctor Borràs, ho decideixen ells o conselleria? El que tornava Manolo Vidal ho decidia ell o conselleria?
  Pues ja està.
  Ja n'hi ha prou d'enviscar. Primer que si els tornava l'Ajuntament, ara que si ells també tornaven pero en menor percentatge. Que els ha eixit mal la estratègia partidista i au. Pero no ho reconeixeran, cap bàndol ho fa mai, això seria humà i ells son semideus que ens salven de tot mal.

  ResponElimina
 5. Parleu de que la culpa de tornar els diners es de Jordi i de Borràs. Estic d´acord. Pero, jo pregunte, on està Karina? No te res a dir? No pinta res al govern municipal? Serà veritat el que diu molta gent de que dins del govern municipal ningú li fa cas? Serà veritat el que diu molta gent de que l´aguanten tan sols perque fa falta el seu vot?

  ResponElimina
 6. Sout tan patètics que per ganes d'embolicar no sabeu ni copiar: L'any 2009 van tornar 21000€ i no 4000. So burros

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quanta educación se transpira por tus poros, la educación no se pide se demuestra, por lo que tú no debes tener mucha educación.

   Así está mal copiado o mal redactado, y realmente en el primer % deberían haber puesto 82.82%, pero no pasa nada la esencia de la notica sigue siendo la misma y es incorruptible.

   A menor paro mayor devolución, con el Tripartito a mayor paro mayor devolución.

   Eso no es de ser un asno, sino de no tener “coneixement”, “trellat”, “cor”, “sensibilitat”, “Pro activitat”.

   Elimina
  2. Parlant d'ases, ja sap vosté que les solicituds SEMPRE les concedia o denegava la Conselleria del PP, i per tant no té res a vore les quantitats que es tornàren amb un govern o altre?
   Sap que a mitjan exercici, i amb les ajudes ja solicitades, Conselleria canvia com i quan vol les regles del joc, amb el que sols ella pot intencionadament o no variar el percentatge de solicituds admeses?
   Sap que als últims anys, ja en crisi, Conselleria està posant cada vegada més trabes, dificultats i impediments per a que gent necesitada en les mateixes condicions que abans sí, ara no se li concedisca l'ajuda?
   Com gosa parlar d'un tema del qual no en sap res?
   A Jordi, Víctor i Karina se'ls pot tenir moltes coses en compte. En aquesta un 0 % de percentatge.
   Qui vullga enganyar a la gent, almenys que estudie de triler.

   Elimina
 7. Açò és més senzill per dos coses:

  1r) Se li pregunta al Tripartit per què s'havia tornat la renda garantida. La contestació: que la conselleria volia fer xantatge i que vol que primer pague l'ajuntament 500 euros. I això no és motiu per a tornar res.

  2n) On estaven en l'anterior legislatura Jordi Juan i Carmen Canet per a fiscalitzar?

  ResponElimina
 8. Segons el tripartit, hi ha una resposta coherent per a la devolució d'eixos diners. I per què el regidor Borrás conta històries per a no dormir?

  Sr. alcalde, tal vegada haguera sigut més senzill dir ... "comprovarem que ha passat".

  ResponElimina
 9. Quanta poca feina teniu.... i quines ganes d'embolicar, voleu explicacions? Demaneu-li-les al vostre benvolgut Manolo Vidal, que amb la seua legislatura va tornar quasi 33000€
  O es que si ho torna ell està ben fet? igual a Camps li feien més falta que a les famílies més necessitades de Tavernes

  ResponElimina
 10. si estos okupas del Ayuntamiento no tuvieran sueldo fijo y garantizado de nuestros impuestos ya mirarian con lupa lo de devolver dinero a la Generalitat pero como todos los 31 cobran a los demas que les den

  ResponElimina

Escriu el teu comentari