Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 20 d’abril de 2013

Tavernes acull una unitat mòbil de l'AECC fins a juliol per realitzar mamografies

Extret de www.saforguia.com

L'Associació Contra el Càncer (AECC) ha situat una unitat mòbil a la zona del pavelló cobert de Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat, per efectuar mamografies a les dones de Tavernes entre 45 i 69 anys d'edat. La unitat mòbil estarà allí fins al mes de juliol.

Aquesta setmana ja està operativa la Unitat Mòbil de l'AECC, que posa a l'abast de les dones de Tavernes de la Valldigna 30 metres quadrats, amb dues cabines, sala d'mamografia i revelat, sala de recepció i d'informació. La unitat mòbil permet a les dones que estan rebent les cartes d'avís fer-se les proves sense haver de desplaçar a una altra localitat.

Es tracta de la sisena sèrie del Programa de Prevenció del Càncer de Mama que la Conselleria de Sanitat va posar en marxa a la nostra comarca al setembre de 2001. L'última vegada que va vindre la Unitat Mòbil va ser fa 2 anys, en 2011.

Estan citant les dones amb edats compreses entre 45 i 69 anys del municipi, ja que és en aquestes edats quan és recomanable que les dones es facen una mamografia de forma periòdica cada dos anys.

Els serveis són gratuïts i estan atesos per personal qualificat. La realització de mamografies periòdiques permet descartar la malaltia en la majoria dels casos, i en què estan començant a desenvolupar-se la permet actuar i que augmenten les possibilitats de curació.

Cap comentari:

Publica un comentari

Escriu el teu comentari