Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 20 de maig de 2013

Article d'opinió o de propaganda?

En un article d'opinió del senyor Jaume Talens es parla del que ell anomena "encontre just", en referència a la concentració de divendres a la plaça Major. Parla primer que va ser una cosa espontània, quan les xarxes socials i els missatges de mòbil estaven cremant tractant de reclutar partidaris perquè hi haguera un nombre d'assistents que no fera el ridícul. Té la gosadia de fer una comparació amb "EL ENCUENTRO” que es realitza tots els anys en Pasqua de Resurrecció a la nostra plaça Major des de temps immemorial i al qual acudeix molta gent amb el major dels respectes i amb l'emoció a flor de pell, les floretes a la cistella i els xiquets cametes al coll.
És aquesta mateixa plaça Major la que van utilitzar els del Bloc per muntar una actuació del seu amic Xavi Castillo en què es mofava i tractava, repetisc, tractava, perquè no ho aconseguirà mai, de ridiculitzar la religió catòlica i als seus representants així com, per extensió, a totes les persones que tenen fe i s'identifiquen amb la seua religió.

El senyor Talens cataloga als de l'equip de govern com a classe dirigent i sembla mentida que una persona que fa ostentació de cultura de pacotilla fent cites d'autors en els seus escrits i discursos filosòfics que no els entén ni ell mateix diga que els membres del govern municipal que han presentat els pressupostos que no es van aprovar són la classe dirigent. Demostra que la seva base cultural és d'hivernacle i, com ell mateix és molt aficionat, li transcriurè el que diu Wikipedia en diverses accepcions:

• Segons el marxisme:


En terminologia del materialisme històric (marxisme), classe dirigent (molt habitualment utilitzat en plural: classes dirigents) es refereix al segment o classe social (o agrupació de classes) dins de la formació econòmic social que acumula la major part del poder econòmic, i només en segon lloc el polític. En la manera de producció capitalista, la classe dirigent són els capitalistes, denominats també burgesia, i es defineixen per posseir i controlar els mitjans de producció a través dels quals dominen i exploten a la classe treballadora, de la qual extrauen la plusvàlua, la base del seu benefici i renda. La renda de la propietat (de la terra o del capital) pot ser usada per a l'acumulació del capital, i acumular més poder, per estendre encara més la seva dominació de classe.


El poder econòmic d'una classe li proporciona un extraordinari poder polític, tant que l'estat o les polítiques del govern sempre reflecteixen els interessos percebuts d'aquesta classe. Aquesta relació es formula com la determinació de la superestructura polític-ideològica per l'estructura econòmica i social, i ha estat objecte de matisacions crítiques dins del món intel·lectual marxista, en un sentit menys determinista.• Segons l'anarquisme


Per als anarquistes, les èlits dirigents, polítiques i /o econòmiques sorgeixen no de l'economia sinó del poder de coaccionar (poder públic).


Si ens fixem bé el senyor Talens aquesta insultant als seus coreligionaris, incloent-s'hi ell en aquest concepte de classe dirigent. Cataloga el PP com filibusters però s'equivoca de terme, li remeto de nou a Wikipedia. La seua cultura segueix sent d'hivernacle però d'hivernacle de cultius transgènics.


Enalteix el senyor Talens l'actuació del senyor Juan al ple quan li va dir, de males maneres, fora de to i fora de sí i en un lloc i un moment no adequats, la senyora Karina Vercher tot el hagut i per haver i en el que no va ser capaç de reconduir l'assumpte i deixar-lo sobre la taula, com li va assenyalar la senyora Vercher, per a posteriorment renegociar i haver evitat d'aquesta manera tot el desastre polític actual de Tavernes.


Diu que la concentració també demanava arribar als parlaments per canviar les lleis. Les que a ell no li agraden, és clar. Si aquest missatge ha d'arribar a través del representant del Bloc a Madrid estan apanyats. Si creu el senyor Talens que amb un bufó pot aconseguir alguna cosa ho porta clar.


Parla d'un govern municipal honrat i amb un sentit social de la política. Segur que es creu el que diu? ¿Parla d'un sentit social a la política i li neguen a una regidora la introducció de més components socials en el pressupost?


No senyor Talens, no ha escrit vostè un article d'opinió, ha escrit un pamflet de PROPAGANDA. Això ho saben fer vostès molt bé. No parla de la veritat, tracta de convèncer la gent. Vosté tracta d'inclinar l'opinió general, no d'informar. Tracta d'imprimir als seus escrits una alta càrrega emocional, busca influir en els sentiments utilitzant raonaments emocionals i no racionals.

En definitiva senyor Taléns, utilitza vosté tots els ressorts de la PROPAGANDA i actuacions com aquestes i com totes les que s'han produït en el que portem de legislatura pels que manegen els fils del, de moment, alcalde, són les que ens han portat a la crispació existent en els ambients polítics locals en què vostès, i altres que tothom reconeix, estan alimentant contínuament.


Per finalitzar torna vostè a parlar de Pasqua i l'hi recorda al senyor Juan. S'oblida vostè de nou, i sembla mentida amb la seua elevada cultura, que "no cal esmentar la soga a casa del penjat". Li repeteix una i altra vegada Pasqua quan el senyor Juan té encara pendent una resolució judicial dels fets que es van produir en una revetlla a Pasqua. Patètic senyor Talens, patètic.

10 comentaris:

 1. Hola,
  Sols un apunt: cal recordar que Xavi Castillo va actuar 2 vegades en el poble mentres governava el PP, un fet que per moments els dignificà en programar actes d'artistes que no eren de la seua corda, que és el que hauria de ser: diversitat cultural. Potser no ho recorden. Clar, la 3a actuació ja fou amb el govern tripartit.... En tot cas massa actuacions d'un mateix artista en una terra on hi han munt de bons artistes com és el cas.
  Bn dia.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Xavi Castillo i qualsevol altre pot actuar totes les vegades que vullga, pero el que no pot fer es burlarse de la gent que te creencies religioses que son molt de respetar. Pot fer chistes de moltes coses pero respectant a la gent. El respecte es un valor molt important i si no el tenim en conter estem tirant a terra un dels valors de la democràcia. Això es el que no volen comprendre els del Bloc. Es boten els valors i tan sols volen conquistar el carrer per a conseguir el que no han sabut mantindre a les institucions.
   Estan creiant un ambient molt encrespat i de molta tensió. No hi ha ningú dins del Bloc que reflexione i pare estes ganes de violentar als ciutadans de Tavernes?
   Poden defendre democràticament el que creguen, pero no poden seguir alimentant la tensió i la crispació.

   Suprimeix
 2. Aquest any el tornarem a portar! Per a que vegen els progres que ací no hi ha censura i que no som com ells!

  ResponSuprimeix
 3. a vore si és deveres!! comenta'ls-ho als teus companys de partit!
  a mi personalment no m'agrada i no perquè és burle (feina dels bufons) de la gent sino perquè ho fa de manera grossera, xavacana... i més encara perquè es bastant repetitiu, cansino. però això els de dretes no ho veuen, bàsicament perquè no van a actes culturals.

  ResponSuprimeix
 4. Los políticos, tanto los que ocupan algún cargo como los que están entre bastidores moviendo los hilos de algún hombre de paja, deben hacer pedagogía. El señor Taléns entenderá perfectamente a que me refiero pues él se mueve en los ámbitos de la enseñanza. Precisamente personajes muy significativos del Bloc están haciendo todo lo contrario. En lugar de explicar los valores democráticos que deben reinar en todas las relaciones políticas y predicar con el ejemplo de ser respetuosos con los adversarios, que no contrarios, y aceptar de buen grado las vicisitudes que se produzcan en el devenir politico de las cosas, están sembrando una semilla muy dañina, la intransigencia y el no aceptar el juego democrático.
  Personajes muy significativos del Bloc están actuando de esa forma y llevando a cabo acciones de propaganda de todo tipo. Lo peor que le puede pasar a una persona es llegar al fanatismo pues de esa manera pierden la visión real de las cosas y solo lo ven desde su óptica particular. Esa ceguera es la que les hace decir y actuar de formas no deseadas para el bien común. Todo lo contrario que hacer pedagogía en el terreno político.
  Lanzan críticas exacerbadas contra aquellos que no piensan como ellos, no son capaces de aceptar las cosas que no son de su agrado o que creen que les perjudican.
  En el caso de la moción de censura que se ha presentado, la ceguera fruto de su fanatismo no les permite aceptar que es un elemento mas dentro del sistema democrático. Critican a los que, ejerciendo su derecho, la han firmado. Critican a la señora Karina Vercher porque no ha querido seguir las indicaciones de un antiguo alcalde de Tavernes que quería manejarla a su antojo, moviendo sus hilos como otros de otro partido mueven los de su lider. Esos que están en la trastienda de ambos partidos querían gobernar ellos, pero que dieran la cara otros. En el Bloc lo han conseguido, pero con la señora Karina Vercher no han podido. Buscaban un gobierno de títeres gobernado por titiriteros. El juego ha terminado. El que quiera permitir que sigan moviendo sus hilos allá él, ya veremos cómo acabará. Tavernes no quiere títeres ni titiriteros, quiere un gobierno municipal serio y con ganas de trabajar por el bien de nuestro pueblo. Ánimo PP de Tavernes. Adelante Manolo, tienes a mucha gente detrás de tí para apoyarte.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Si senyor!!!!!
   Tota la raó, el problema son els que estan darrere mes que els que donen la cara, els senyors Eduardo, Jaume, Miquel, Nyau, Josep Pons i companyia no solten el mós i volen continuar manant, pero ara desde bambalines.

   Suprimeix
  2. Ha acertado usted con el núcleo duro de los titiriteros que llevan los hilos de los títeres. Por dejar su diagnóstico PERFECTO faltaría algún que otro nombre y algún familiar muy cercano, pero está acertada la lista.
   En mi comentario anterior decía que la política debe ser pedagogía pues para llevar a cabo los proyectos políticos hace falta el esfuerzo y la compresión de los ciudadanos. Hay que enseñar el valor de la democracia y de las instituciones y cada vez mas pues estamos inmersos en una sociedad multicultural, con identidades sociales diferenciadas y a veces contrapuestas por lo que la tolerancia se convierte en un elemento neurálgico para la convivencia.
   En política es imprescindible hacer una pedagogía de mano extendida, en la que se cambie el dedo acusador y amenazador por la mano abierta que ofrece ayuda, que sirve para saludar y para indicar una orientación ante una encrucijada, significa invitación, recuperar la calma y la cordura y sentarse a conversar y negociar los problemas comunes que afectan a la población.
   Frente a esto los intransigentes ofrecen el puño cerrado, que se usa para golpear y que solo puede servir para paralizar la sociedad.
   La mano extendida tambien sirve para ponerla en el oído y escuchar lo que piensa y siente el otro. La política de la mano extendida expresa la voluntad de parar los males que acarrean los intransigentes.
   Los buenos políticos deben estar en cada momento a la altura de las circunstancias. En estos momentos las circunstancias de Tavernes obligan a que políticos sensatos y serios busquen la gobernabilidad del municipio, para ello es para lo que se buscan los acuerdos políticos que en realidad son un entendimiento de dos o mas grupos políticos para realizar juntos un proyecto.
   Criticar o no aceptar los acuerdos significa ignorar la realidad de la sociedad, pues en el mundo actual hay que conseguir consensos que hagan posible la toma de decisiones y que el diálogo serio entre diferentes fuerzas políticas supere formas de ver interesadas o intereses personales.
   El diálogo, la concertación, los acuerdos, los consensos..., son elementos clave para la democracia. Precisamente es lo que ha faltado en los dos últimos años de gobierno municipal y nos ha condicido a la situación actual.
   Acabo igual que ayer, Tavernes no quiere títeres ni titiriteros, quiere un gobierno municipal serio y con ganas de trabajar por el bien de nuestro pueblo. Ánimo PP de Tavernes. Adelante Manolo, tienes a mucha gente detrás de tí para apoyarte.

   Suprimeix
 5. No entenc com sols apareixen comentaris de X. Castillo. També es candidat alcalde?

  ResponSuprimeix
 6. Hace falta un cambio y una politica tranquila y pensando siempre en la gente,por eso yo tambien digo adelante PP. Y en relacion al ultimo comentario nunca ha habido tanta censura como en estos dos ultimos años.

  ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari