Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 14 de maig de 2013

Karina Vercher considera el cessament una vendetta per voler baixar el sou als polítics i per denunciar el caràcter antisocial del pressupostNota de premsa de la Regidora Sta. Karina Vercher
 
Karina Vercher demostra que Juan ha faltat a la veritat ja que el govern municipal estava informat de totes les seues propostes des de feia mesos i adverteix que Tavernes no pot funcionar sense pressupost enmig de la pitjor crisi econòmica dels últims 50 anys.


Després de reunir-se amb els seus simpatitzants, la regidora de Benestar Social destituïda per l'alcalde Jordi Juan, que prèviament havia renunciat al seu sou i li havia proposat fer el mateix a Juan i Borràs fins aprovar el pressupost, ha emès una nota de premsa en la qual considera que el seu cessament és una vendetta de l'alcalde nacionalista per atrevir-se a exigir el compliment del programa de la coalició. Segons Vercher, "potser alguns ja hagen oblidat el seu programa electoral, però jo recorde que el meu demanava més despesa social, més ajudes per a les famílies que pateixen la crisi, polítiques actives d'ocupació i un rellançament de la participació ciutadana".

Karina Vercher afirma que el pressupost descartat presentava més 300000 euros de despeses qüestionables o prescindibles, mentre que no incloïa de 2000 euros més per a Caritas o Creu Roja. Per posar un exemple, Vercher ha indicat que "només en el sou de l'alcalde i en el de Víctor Borràs l'ajuntament gasta més de 100.000 euros anuals, és a dir 10 vegades més que el pressupostat per a Càritas. És clar així s'entén que Jordi Juan diguera al plenari que no calen més diners per Càritas ".

D'altra banda, Karina Vercher ha demostrat que els seus socis de govern van faltar a la veritat durant el plenari ja que coneixien des de feia mesos les seues propostes. Concretament, "el dia 11 de febrer, durant el meu permís per lactància, vaig enviar per escrit al regidor d'hisenda Víctor Borràs una primera proposta de pressupost que incloïa, entre altres coses, increments per Càritas i Creu Roja, 3000 euros per obrir el viver d' empreses o la implementació d'un pla de participació ciutadana ".

Segons Vercher, el dia 13 de març el regidor d'Hisenda va informar per escrit a Vercher que, per manca de recursos, no havia inclòs en l'esborrany del pressupost els increments a Càritas, Creu Roja, la partida del viver d'empreses, participació, etc . El 20 de març Vercher va informar a Borràs que no podia aprovar el pressupost en aquestes condicions i que proposava baixar els sous dels regidors amb delegacions per poder complir amb el seu programa i així obtenir més recursos per a les altres partides.

Així mateix, segons la regidora, es va celebrar una reunió d'urgència del pacte el 27 de març, per parlar del pressupost, en què Compromís i PSOE es van centrar únicament en la partida de participació ciutadana. Hi va haver més contactes i reunions però al final a la Comissió d'Hisenda del 29 d'abril es va presentar un esborrany de pressupostos que no incloïa cap de les peticions de Vercher i ja en aquesta votació el govern va quedar en minoria, proposant la regidora que posposara la seua votació en el plenari.

Per tot això, Karina Vercher acusa el regidor d'hisenda i l'alcalde d'actuar de manera prepotent i infantil. Vercher ha advertit que "no permetré que Tavernes es quede sense un pressupost social que incloga mesures de foment de l'ocupació, un pla de participació ciutadana per poder escoltar directament la veu dels veïns i una baixada de sou dels polítics que aprope les nostres retribucions a les de la resta de treballadors de Tavernes i tot això enmig de la pitjor crisi econòmica dels últims 50 anys ".

Finalment, Vercher ha anunciat que es reunirà amb la resta de portaveus dels grups polítics de l'ajuntament per arribar a un acord que permeta l'aprovació del pressupost abans de final de mes.

3 comentaris:

  1. Este Jordi es un MENTIDER COMPULSIU. En menys d'una semana ens ha torrat a mentides. I ja no parlem del seu programa electoral i del que diu del seu sou per tot arreu.

    ResponElimina
  2. Si açò es una vendetta Al Capones es ...

    ResponElimina
  3. la imatge que donen fora del poble es deplorable , el govern due trevallar i deixar de fer el tonto.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari