Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 19 de setembre de 2013

De nou, els bous al carrer estan en boca de molts

Hui hi ha bous al carrer, enguany al carrer La Barca. Mentre alguns es refereixen a ells com a "referent provincial", cosa que ens sembla més que dubtosa; d'altres condemnen la necessitat de fer patir un animal per fer festa, i és que els animals també s'estressen i pateixen.

Altre any, polèmica al carrer. Hi ha veïns que els agrada moltíssim i que han format fins i tot una penya taurina, i veïns que rebutgen fermament aquesta celebració festiva, per tradicional que siga. I d'altra banda, el cost que açò té per a les butjaques de tots.

Ens aclarirem? Tavernes vol bous al carrer o no? Hi ha actes que són un èxit perquè hi ha determinats sectors socials vallers que els demanden i gaudeixen. I un acte pot ser un èxit per a haver atés una demanda social mínimament generalitzada. Però no tenim clar que un acte puga mai arribar a ser un èxit si part del veïnat no és que no hi assistisca, sinó que estiga combativament en contra de que se celebre. 
Eixa festa programada no crea unió, sinó comentaris, separació i polèmica al carrer. Amb açò no diem ni que s'hagen de celebrar els bous al carrer ni que no s'hagen de fer, però que s'ha de tindre en compte què és allò que aporta la festa a la ciutadania i pensem que si per un moment pot arribar a ser major l'enfrontament que el gaudi, no hauria d'haver bous. Si una festa causa que haja discussions o enfrontaments, no pot ser considerada festa, ni punt d'unió. No deixa de ser aquesta només la nostra humil opinió. 

Del tema econòmic no anem a parlar-ne massa en aquesta ocasió, perquè si diem que (en general) un poble no pot desbalafiar en festes mentre veïns passen fam alguns emplomats (li denamem prestat el terme al senyor V de Visente) ens diran que això és fer demagògia. A hores d'ara el transparent govern local que tenim encara no ens ha dit clar quin ha estat el cost de les celebracions taurines d'altres anys. 
Però bé, com hui ens hem alçat constructius li deixem damunt la taula al senyor Juan una proposta. Una opció que potser podria se considerada per a anys vinents és que siga la pròpia penya taurina qui gestiones i es faça càrrec de les despeses ocasionades d'esta festa, per a que ens enteguem, com és una cosa que a mi em va de gust, jo me les apanye com puga i me la pague. És bàsicament el que fan un gran nombre d'associacions locals, falles i demés. Amb ajuda de l'ajuntament o sense ella. I tenint en compte que hi ha certa part de la societat que no recolza esta festa pensem que seria allò més just, ja que les festes organitzades per l'ajuntament han de ser  (i són) de tots i per a tots.

En tot cas, pel carrer segueixen rodant les opinions dels taurins i dels que no ho poden ni vore. I ara... què?

7 comentaris:

 1. Buenas tardes por que amanecio,

  La idea de que cada uno se pague el gasto me parece correcto, pero no me parece correcto que tengamos que hablar de anti taurinos y taurinos.

  A mi me gustan as fiestas de bous al carrer, las disfruto como un enano, pero las de nuestro pueblo son mas bien medio, medio.

  En oliva se hacian bous al carrer hasta que el bloc la primera vez que entro y pudo presionar consiguio que las eliminaran, actualmente despues de unos años, la penya o festeros la han rescatado y ellos lo pagan todo pagan todo, bale que el ayuntamiento les cede el lugar donde montan la plaza, pero si sobre vive es porque cada uno paga su entrada su abono y su pertenencia a una asociacion.

  Aqui tenemos en muchas asociaciones, incluso partidos i otros que formamos parte de algo pero no pagamos cuota y eso no es correcto, pueblo de tavernes, asociados a asociaciones y a penyas y a clubes y partidos que no pagamos cuotas deberiamos pagar para mantener lo que queremos si no lo hacemos asi moriremos con el tiempo.

  Y al tema de los toros, que no gusten a unos no es motivo para que se anulen, porque si nos ponemos asi, al final deberiamos anular las fallas porque a muchos no nos gustan, deberiamos anular los conciertos porque molestan a los que trabajan, y eso nos conduciria a no hacer nada porque no siempre llueve a gusto de todos.

  TOLERANCIA Y RESPETO EN TODOS LOS SENTIDOS.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tolerància i respecte en tots els sentits (però també per als animals, no?). Prou de maltractament!

   Elimina
 2. Mireu la doble moral dels que ens governen, per boca de la cotorra de la vall. Afanyeu-se a consultar-ho, que son capaços de borrar-ho.

  http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2010/08/lajuntament-es-fara-carrec-dels-bous.html

  diumenge 8 d’agost de 2010

  L'ajuntament, ¿es farà carrec dels bous?

  Ens arriben notícies que, a les pròximes festes del poble, no hi haurà plaça de bous. I és que segons comentaris que hem arreplegat d'una de les persones que està en l'organització, el preu que s'han posat les assegurances fa impossible que les persones que fins ara havien preparat aquest festeig, puguen ofertar enguany els bous.
  També per les notícies que hem pogut conéixer del ramader de Quatretonda, Vicent Benavent, hi ha confirmació que no té contractades les seues vaquetes per a les festes de Tavernes.
  Es parla i comenta que si l'Ajuntament de Tavernes se'n farà càrrec i contractarà els bous. No sabem que farà el nostre ajuntament i si serà capaç de tornar als bous de carrer per estalviar-se el lloguer de la plaça, però ha vingut l'anul·lació en bon temps: precisament en l'any del debat taurí i Tavernes sense esperar-s'ho se sumarà a la supressió del bous.
  A no ser que, el govern del PP local, seguesca les directrius del PP a nivell autonòmic de considerar que els bous són art i cultura i, per tant, s'anime a sufragar la festa. I ací voldríem recordar la frase que hem sentit a un bon amic:"si el toreig és art, el canibalisme és gastronomia"
  Estarem amatents a les novetats i si sabeu alguna cosa al respecte escriviu-nos: és es lliure i instructiu.

  5 comentaris:

  Anònim ha dit...
  Que no en fassen!!!!!!!!!!
  09/08/2010 9.20.00

  Anònim ha dit...
  Que una empresa privada vulga portar bous es un comte, peró que amb diners publics es paguen els bous. Aixo hem pareix vergonyos.
  Amb les meus taxes que no ho vagen.
  09/08/2010 12.33.00

  Anònim ha dit...
  Correcte, estic d'acord. Si es privat per mí bè, però si es pagat per tots els ciutadans .... no em pareix be.
  09/08/2010 23.18.00

  Anònim ha dit...
  Per eixir de la situació de no tindre Bous, jo proposaria tornar als bous al carrer Major. Les barreres llogar-les a Barreras El Toril d'Albal, i després portar els bous de Vicent Morell els que te a Cullera, ja que son mes barats. Això tornaria a portar l'alegria als nostres carrers i deixariem de beguda i discomovils que sembla ser el negoci que s'ha buscat. Per tant Bous al Carrer, ja.
  10/08/2010 21.21.00

  Un de Tavernes ha dit...
  Jo no vull que facen bous al meu carrer!!!

  Per quina raó m'han de tancar el meu carrer, impedir-me l'accés a ma casa i a la meua cotxera (el gual de la qual pague religiosament)a més d'embrutar-me el portal de ma casa amb restes de beguda, miccions i altres deixalles.

  ResponElimina
 3. No m'agrada el carrer que han triat este any per a fer els bous. No hi ha cap bar per a pendre la "dinaora"

  ResponElimina
 4. Qui vullga bous que s'els pague.

  He llegit la noticia del Levante que diu que els bous al carrer de Tavernes son un referent provincial. Segur que si li dius als de la foto que paguen el que costen els bous al carrer sen van tots més apresa que si els acasa el bou i la barrera es queda buida.

  QUE COSTEN ELS BOUS? QUE PAGA L'AJUNTAMENT?

  ResponElimina
 5. No entenc con un govern d'esquerra fa bous al carrer i despres presumisquen que son d'esquerres. I es que son tots uns hipocrites. Jo no vullc que amb els impostos que jo pague es fasa aquesta festa on patixen els pobres animals. Aquesta festa es sols per a 'borratxos' i mamacabres.

  ResponElimina
  Respostes
  1. I el cine que van fer a la plaça, per a qui era? Per a quatre que no savien on anar?
   Qui va ser el llesto que va tindre la brillant idea de la programació de cine? I la de el concurs de grafitis?

   Elimina

Escriu el teu comentari