Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 22 de setembre de 2013

Ja han acabat les festes del poble

Han acabat les festes i nosaltres volem fer-ne un xicotet balanç. Hem acudit a tot allò que el treball i obligacions personals ens ha permés i cal dir, que han estat poques coses les que ens hem perdut.

En general, ens ha cridat l'atenció que no haguera pràcticament res organitzat específicament per a joves. És clar que els joves poden (podem) anar als bous al carrer, al musical de l'Alqueria Blanca i al tir i arrossegament, per exemple; però a banda de les orquestres dels dissabtes, res més. Ens recorda a l'acudit que diu "per a què vols que parles, per a cagar-la?". I és que sembla que la regidora de festes ha pensat que el millor per a no liar-la seria no fer res. Per al nostre enteniment, un gran error; i sobretot a Tavernes, on cada vegada són més escasos els pubs i llocs adequats per a que els joves socialitzen i isquen amb els amics. La solució per als joves ha estat acostar-se als bous, almenys el dissabte per la nit. Suposem que a alguns els agradarà, però d'altres estem segurs que hi han acudit perquè no hi havia cap altra opció que fer eixe dia, dia de festes. Així el dissabte per la nit, les opcions eren bous al carrer o el musical de l'Alqueria Blanca (tot un encert aquest espectacle, s'ha de reconéixer). I clar, els bous plens.
A migdia, no obstant, sí que havia major afluència de gent als bous, principalment per vore l'ambient, ja que els vallers volem sentir la festa al carrer.

Els actes nocturns a la plaça major han estat moltes nits un desficaci, com les nits de cinema; d'altres, s'han quedat a mitjan camí, com el monòleg d'Eugeni Alemany; i d'altres esplendoroses com la nit de disfresses i el musical de l'Alqueria Blanca.
El cinema, pese a qui li pese, no ha convençut a la ciutadania vallera i a penes unes desenes de persones han acudit a vore el cine a la plaça. Una mala elecció.
El monòleg del suecà Alemany prometia molt, però la mala sonorització i la utilització més que recurrent d'acudits "de cintura cap a avall" de l'artista va decebre a més d'un. Tot i això pensem que va aprovar amb un cinc justetet.
En la nit de disfresses només van ser 9 les comparses que es van presentar engunay i semblava que pràcticament ningú no s'havia disfressat al poble. Recordem els anys en què les quadrilles es trobaven durant gran part de l'estiu a preparar les disfresses, carrosses i altres ornaments. Esperem que torne açò a posar-se de moda! Però en acabar el concurs va acudir a gaudir de l'orquestra molta gent disfressada, amb la qual cosa la plaça es va ambientar moltíssim com de costum. La nit ens deixà en general bon sabor de boca.
Per a acabar, el festival de l'Alqueria Blanca, va ser una agradable sorpresa. La plaça anà omplint-se poc a poc fins a acabar la vetlada amb molta gent cantant coançons conegudes per tots. Un bon final per a unes festes plenes de llums i ombres.

Amb tot, descafeinades pot ser l'adjectiu que millor definisca les festes 2013. L'any que vé, més i esperem que millor (tampoc costarà molt...).

3 comentaris:

 1. Les pijors festes que jo recorde.
  El cine a la fresca un fracas, el ball de disfresses fatal, els karts de pago...
  La programació infantil poca i a deshores, per a jovens verbenes i au, per als majors sols el dinar i l'alqueria blanca. La plaça ha estat buida tota la setmana.
  Lo millor les xarangues i les paelles.

  ResponElimina
 2. Espectaculars les nits de cinema. Un deu. No a tots ens ve de gust assistir a l'enèsima gala de l'artisteo local.

  ResponElimina
 3. Sempre hi ha gent com tu però tens que reconeixer que va molta més gent al artisteo local que a les espectaculars nits de cine. Per al cine minoritari sempre podeu fer projeccions al Moli i despres dir que estava ple de gom a gom

  ResponElimina

Escriu el teu comentari