Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 20 de setembre de 2013

Reflexions sobre la nit de paelles

En la nostra proposta d'analitzar com van les festes esperem que no vegen vostés lloc per a la crítica fàcil, barata i gratuïta. Obrim només lloc al debat posant sobre la taula comentaris i pensaments que sentim al carrer i que nosaltres mateixa tenim.

En aquest cas anem a parlar de les paelles d'anit. Es tracta d'una festa multitudinària i genial on molts sopem junts en germanor, deixant-nos la "paleta", el ganivet o compartint les postres amb els del costat. Ahir però, i ja fa anys que resulta ser així, vam observar que havia un gran nombre de paelles per fer. És a dir, que hi havia molts muntonets d'arena amb número esperant a que anaren a fer la paella. No diem res ja de les taules i cadires que es quedaren buides.
El cas és que sembla que ens estem acostumant els vallers (alguns almenys) a fer la paella a casa nostra, cosa que no deixa de ser una opció; o a agafar l'arreglo per a utilitzar-lo quan ens vinga de gust, ja que el preu està més que molt bé.
Tant en un cas com en l'altre ens sembla una llàstima que no s'aprofite esta vetlada per compartir més enllà d'amb els nostres propis amics, que això ho podem fer cada setmana. Ens perdem ajudar a la paella del grup de xiquetes que s'han animat i no saben bé per on començar, o fer-nos la típica cassalleta amb gent que feia temps que no veiem, o ajudar a la paella veïna que se li ha apagat el foc i no troba manera humana de tornar-la a encendre. Pensem que cal subratllar amb fluorescent açò i moltes més coses, que són ànima i essència d'una festa del poble.

I no ens malinterpreten, la festa no ho és menys perquè no acudisquen totes les paelles a ser cuinades, no; però hi ha ben poques ocasions on el poble es reuneix per festejar i deixar de banda coses que diferencien a uns i altres per simplement cuinar i sopar junts, compartint literalment taula.

Aquesta és una reflexió que llancem sense saber si hi ha alguna manera de resoldre la fugina de paelles. Potser l'ajuntament s'ha de plantejar altre sistema per a la nit de les paelles; o els propis veïns hem de fer un exercici d'honestedat i dir quan recollim el tíquet si anirem o no a fer la paella als sequers, i que per tant si  necesssitarem o no cadires, taules ni res; o potser simplement s'ha d'assumir que això forma part de l'intríngulis valler i que és un fet que no lleva color a una esplèndida nit.

De fet, nosaltres hem de dir que ens ho vam passar d'allò més bé, perquè per sort segueix existint una amplíssima majoria que prefereix tornar a casa amb olor a llenya i un ampli somriure.

11 comentaris:

 1. Ben facil.
  Preguntar si van a fer la paella en els Sequers i si van a sentarse a les taules.
  Preu arreglo 7€
  Preu arreglo + taula i cadires 10€

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que el sistema dels diners és senzill i efectiu. Però no cabria la possibilitat de que compraren l'arreglo i després sí que utilitzaren cadires i taules? En tot cas, una bona proposta, sí senyor.

   Elimina
  2. jo tambe havia pensart eixa idea, pero de segur que per 3@ peguen molt a fuxir.... pero es molt bona la idea

   Elimina
 2. QUANTA RAO TENEN O TE O TENIU SENYORS REDACTORS.

  AL 101% D'ACORD.

  I EL QUE COMENTEU DE QUE EL DIA DE AGAFAR L'ARREGLO PUGUEREM DIR JO NO ACUDIRE NO LLOGUEU TAULA I CADIRA PER A NOSALTRES, O CELEBRAREM A LA COTXERA AL CARRER TAL.

  AIXO ES MOLT BONA IDE.

  ResponElimina
 3. Ja fa anys que patim este problema deuriem de solucionar-lo per el ve de tots, aixi que intentem donar idees entre tots i fer que tots feren la paella en el sequer

  ResponElimina
 4. Yo simplement posaria una fianza de 50 euros per paella y cuant estigent fenla tornar la mitat y cuant estigen en taula latra mitat, tan simple com aixo.

  ResponElimina
 5. Simple i complicat. 500 paelles i 500 taules si tardes 1 minut en tornar 25€ per paella i altre minut en tornar 25 € per taula tenim 1.000 minuts o siga casi 17 hores de faena i portar damunt 25.000€ en metàlic. Opine que no és viable

  ResponElimina
 6. Molt bona iniciativa. Ara hi ha que reflexionar sobre el Ball de disfresses i, necesari, sobre les pitjors festes que mai s'han fet a Tavernes.

  Ajudem a l'ajuntament a que faça unes festes per a tot els gustos i edats i, sobre tot, participatives

  ResponElimina
 7. El que em va pareixer fort el dia de les paelles es que tant el BLOC com el PSOE varen fer una nit de les paelles polititzades. Que collons feia Ximo Puig a les paelles? A este xic no el coneix ni el TATO! es veu que el PSOE comença a tenir por de les properes eleccions que comença 2 anys abans a fer propaganda electoral. El mateix passà amb el BLOC-COMPROMIS on la senyora de Perfecto, mentres donaven les paelles anava en una samarreta on apareixia el logotip d'aquesta organització. Espere que per a les proximes festes del poble es deixe d'una banda la politica i pugam gaudir els de dretes com els de esquerres de les nostres FESTES MAJORS!

  ResponElimina
 8. PERO LO QUE DICES ANONIMO DEL 22/09 DE LAS 22.02 ES EN TODO SU CONJUNTO ES TOLONTERIA.

  A VER USTED A SUS FIESTAS Y A SU PAELLA NO INVITO A NINGUN AMIGO DE FUERA DEL PUEBLO, SI USTED PUEDE PORQUE LOS OTROS NO PUEDEN.

  LO QUE ESTA MAL ES QUE LA PERSONA QUE INVITEMOS HAGA CAMPAÑAR, SI PERO EN UNA DEMOCRACIA, AUNQUE AQUI EN TAVERNES MUCHOS DICEN QUE NO ES DEMOCRATICA, TODOS PODEMOS EXPRESAR NUESTRO PARECER.

  LO QUE DICE DE LA BELLA MUJER DE ALGUNA PERSONA DE LA ORGANIZACION BLOC, PRIMERO NO ES UNA ORGANIZACION ES UN PARTIDO POLITICO, Y SEGUNDO TAMBIEN ME VA A DECIR QUE NO PUEDO VESTIR COMO QUIERA, LO QUE ES INCORRECTO ES QUE SI ESTA HACIENDO UN SEVICIO A LA CIUDADANIA LLEVE LA CAMISETA, PERO ESO ES FALTA DE EDUCACION EN TEMA DE SABER ESTAR Y PROTOCOLO, EL AYUNTAMIENTO DEBERIA HABERLES DADO UNA CAMISETA COMO ORGANIZADORES COLABORADORES PARA DIFERENCIARLES Y SABER QUE ESA GENTE ESTA PRESTANDO UN SERVICIO.

  LO DEMAS TOLONTERIA COMPAÑERO.

  ResponElimina
 9. ¿I si pagues 30 euros per la paella, passa algú de l'ajuntament comprovant que estàs fent la paella al lloc i a l'endemà et torna 25 euros? Això seria viable?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari