Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 18 de setembre de 2013

Setmana que ve celebrarem els 25 anys d'excavacions al Bolomor

La setmana que ve se celebrarà el 25 aniversari de l'inici de les excavacions a la Coava del Bolomor, eixa cova que molts coneixem de nom però no en profunditat. Fa ja 25 anys que s'estan duent a terme actuacions per tal de conéixer millor qui eren i com vivien els primers pobladors de la Valldigna, de l'època neandertal.

La Colva del Bolomor va ser descoberta fa quasi segle i mig i ara celebrem 25 anys d'excavacions arqueològiques orbint-la a La Valldigna i amb xarrades i tallers que ens l'acostaran més. Des d'una vessant científica tindran lloc tot un seguit de xarrades i taules redones, la informació de les quals podeu trobar-les a la imatge.

A més, es comptarà amb activitats organitzades juntament amb el Museu de Prehistòria, entre d'altres institucions, com visites guiades i tallers de confecció d'indústria lítica i de foc.
Les visites seran des del dia 23 (dilluns) al 26 (dijous) en tres torns a les 17h, 18h i 19h. L'eixida serà mitja hora abans des del poliesportiu municipal, on s'organitzarà l'eixida mitjançat tíquets gratuïts. El dissabte dia 28 hi haurà també visites, però q hores d'ara desconeixem l'horari. Només sabem que seran pel matí.
D'altra banda, els tallers es faran des del mateix dia 23 al 26 a les 10h i a les 11.30h.

Podeu trobar més informació a www.bolomor.com.

2 comentaris:

  1. La Diputació de Valencia és la que ha estat financiant tots estos anys d'excavacions al Bolomor.
    "És de biennacidos el ser agradecidos"

    ResponElimina
  2. Sí, por medio del museo de prehistoria de Valencia, ya que el yacimiento es de interés arqueológico. Es su obligación, mantener el patrimonio cultural al igual que la generalitat.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari