Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 31 d’octubre de 2013

Ahir va tindre lloc la xarrada "Per què paguem el que paguem"Ahir, 30 d'octubre, a les 19 hores es va fer una xarrada a la Casa de la Cultura sobre el tractament de residus i el seu cost per al ciutadà.

La presentació de l'acte va ser a càrrec de la regidora Raquel Escrivà, representant del consorci Ribera-Valldigna. El portaveu del Consorci Ribera-Valldigna -agrupació de municipis que uneixen recursos per a gestionar, segons la llei, els residus que es fan a cadascuna de les poblacions- ens explicà, baix el títol "Per què paguem el que paguem" en què consisteixen els treballs que a la planta de tractament es fan dels residus que els
vallers, entre altres, tirem al contenidor gris.

Va explicar que el treball principal que es realitza a la planta és el de separar de la borsa de fem comú el que nosaltres no hem separat a casa.
Quan els camions de fem ixen cap a la planta, el primer que es fa és pesar-los. D'esta forma es controla quina quatitat de tones de fem fa cada municipi.


Durant la sessió els assistents poguerem entendre com es calcula la quota que paguem, a any vençut, pel fem que tirem als contenidors grisos. Cal dir que els contenidors grocs, verd i blau són gestionats per Ecoembes i Ecovidrio i que no tenen cap cost per al ciutadà, ja que ambdues son organitzacions sense ànim de lucre que es gestionen amb els recursos obtesos de la venda del que arrepleguen. També entenguerem per què ens arriben dos rebuts de fem a casa: un per la recollida, que és sempre del mateix import, i l'altre pel tractament, que depén de les tones arreplegades.

La xarrada va ser molt aclaridora i les dades allí mostrades molt interessants. A Tavernes tenim una de les quotes de tractament de residus més baixa (a València o altres municipis la quota està fregant els 120€ front els 54€ de Tavernes).

Llàstima que als membres de govern esta informació no els parega útil. Així ho creguem ja que no va vindre cap representant dels grups Bloc i PSOE. Allà ells amb els seus actes i la seua consciència. Molt de verd i de defensa del media ambient, però a l'hora de la veritat ni van aparéixer ni es van interessar en promocionar l'acte com altres.

Però parlant de coses vertaderament importants, cal que ens quedem amb una dada important de la presentació d'ahir: quan més reciclem i separem residus a casa (deixant-los als contenidors groc, verd i blau) menys tonellades de fem s'arreplegaran a Tavernes i la quota anirà baixant any a any.

Així que ja sabeu, reciclar, reduïr i reutilitzar.

2 comentaris:

 1. Porqué no informáis ni ponéis fotos sobre la escasa asistencia al acto, una docena de personas según me han dicho y confirman en otro blog local , y casi todas del PP : Malos tiempos para el PP , y más si sigue a su cabeza quién está .

  ResponElimina
 2. Me hubiera gustado asistir a la charla.
  ¿Por que no pasó el coche anunciando el acto? ¿Solo pasa el coche cuando es un acto del Bloc?
  Tampoco estaba anunciado ni en la web del Ayuntamiento, ni en su Facebook.

  Seguro que si la gente que gobierna lo hubieran publicado, hubiera asistido mucha mas gente, lastima que todo se mueva alrededor de quien gobierne.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari