Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 23 d’octubre de 2013

Demà tindrà lloc una interessant jornada sobre cultius alternatius com l'alvocat i el kiwiEl Consell Agrari Municipal ha organitzat per a demà dijous dia 24 una xarrada informativa que durà a terme l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries IVIA. Aquest és un organisme autònom de la Generalitat Valenciana, adscrit a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, creat en 1991. El seu objectiu es impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià.

La jornada se centrarà en cultius alternatius com el kiwi i l'alvocat. Es tracta de fruiters emergents, alternatius a altres tradicionals de les zones fructícoles valencianes que estan tenint un interès creixent en els últims anys, tant per les propietats saludables dels seus fruits com per la producció deficitària a la Unió Europea. Aquest fet assegura la seua comercialització.  Actualment, la superfície conreada d'alvocat i kiwi és molt reduïda en la Comunitat Valenciana, raó per la qual existeix un ampli marge pel creixement de aquests cultius.
 
En aquesta Jornada s'exposaran les necessitats ecològiques d'aquests fruiters, el material vegetal (varietats i patrons) disponible als vivers i les tècniques culturals necessàries per millorar les seues produccions (poda, reg, fertilització, recol·lecció, etc) i assegurar la seua rendibilitat.

El programa previst és el següent:
10:30 hores, presentació de la jornada.
10:30 hores, xarrada “Ecologia, material vegetal i tècniques de cultiu de l'alvocat”, a càrrec de Julio Climent, del Servei de Desenvolupament de l'IVIA.
12 hores, xarrada “Ecologia, material vegetal i tècniques de cultiu del kiwi”, a càrrec de José Malagón, del Servei de Desenvolupament Tecnològic de l'IVIA.
I a les 13:30 hores, clausura de la jornada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari