Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 24 d’octubre de 2013

Demarcació de Costes inicia la reposició d'arena a la platja de la Goleta


La Demarcació de Costes ha iniciat els treballs de regeneració de la platja de la Goleta de Tavernes de la Valldigna. Dimecres, i quasi per sorpresa, van començar els treballs que tractaran de frenar parcialment la regressió que pateix la costa nord de Tavernes de fa anys.
En aquesta zona, i quan hi ha temporal, el mar trenca directament en els fonaments dels habitatges situats a primera línia de costa generant molèsties als residents i danys materials a les cases de la platja .
Els treballs es prolongaran durant uns deu dies i consistiran a traure terra de la zona del Canal de la platja de Tavernes per dipositar-la a un quilòmetre d'allà, a la costa de la Goleta i millorar així aquesta part de la platja.
Tècnics de la Demarcació de Costes han marcat la zona d'extracció de sorra. Aquest espai que s'ha delimitat cobrirà uns 50 metres lineals de la zona del Canal en la seua franja litoral, prop de la vora de la platja. Amb aquest treball, s'intenta preparar la costa de la Goleta abans que arribe l'època de temporals, ja que l'arena d'aquest lloc quasi ha desaparegut i els fonaments dels immobles d'aquesta part de la platja corrien seriós perill de patir més danys.
 
El més correcte seria fer una segona reposició abans de l'arribada de l'estiu de 201, per tenir la platja en condicions i haver superat un hivern en el qual poden donar-se temporals que erosionen l'arenal de la Goleta. Des de Tavernes ha una gran reivindicació per acabar amb el problema de l'erosió de la Goleta, que es repeteix any rere any amb els temporals de tardor. Aquest va ser un dels motius pels quals la platja de la Goleta va perdre la Bandera Blava aquest estiu passat. Amb aquesta reposició s'aguanta la temporada hivernal, però encara queda pendent donar una solució definitiva a aquesta problemàtica.
Els veïns d'aquesta zona van aplaudir l'actuació, però són conscients que pèrdua d'arena és un problema constant que les administracions han de solucionar i saben que les aportacions puntuals són només un "pedaç".

4 comentaris:

 1. Ara pense ho... Aquesta actuació tindria que haver-se fet mes cap a l'època estival no? Perquè es una acció que en la primera tempesta se'n anira tot per l'aire i tornarem a la mateix problema. Vorem el que passa al llarg del temps i si s'ha tret profit d'aquesta inversió.

  ResponElimina
 2. com tenen el poc sentit comu tant costes com el govern del senyoret jordi juan ,que es fasen estes tasques ara en epoca de tempotals i no ja finalitsant l'ivern q es cuan realment es deuria de fer .
  Es que el govern no viu a quest poble per a saber lo que pasa amb esta platja fins que vinga la primavera.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A la Cotorra diuen com a notícia que "gràcies a les gestions de l'alcalde..."
   Si els dius que esta fet en mala època, contesten "això es cosa de Costes..."
   O tots moros o tots cristians.

   Elimina
 3. Que poc trellat te el govern del bipartit sempre arriben tart i mal .
  Tart per que ja sa pasat l'estiu i mal per que ara no es la fetxa que este que regenerar l'arena de la goleta en plena fetxa de temporals.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari