Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 25 d’octubre de 2013

La Diputació ha presentat esta setmana el Plans Provincials d'Inversió i Ocupació.


La Diputació de València ha presentat esta setmana els Plans Provincial d'Inversió i Ocupació 2014-2015, que suposen un muntant de 163 milions d'euros i el desenvolupament preveu l'ocupació global d'unes 9.000 persones, entre llocs de treball directes (5.400 persones ) i indirectes (3.500 persones aproximadament).

Segons el President de la Diputació, els plans són biennals perquè persegueixen "davant la precarietat i les dificultats que travessen els ajuntaments, agilitzar els tràmits administratius i avançar-se a les demandes dels alcaldes, que al gener ja comptaran amb les ajudes provincials dels dos exercicis en seus pressupostos per contractar i fer les obres locals, per tal de donar solució ràpida a les necessitats que tinguen".

La Diputació ha calculat l'impacte en la generació i conservació d'ocupació de les inversions a la província mitjançant l'estimació de l'ocupació necessari per dur endavant les diferents actuacions incloses en els plans programats. "La creació d'ocupació és la base del benestar de les persones, que es veja la llum en la situació actual, per això cal inventar i intentar agilitzar les accions, això és invertir diners i treballar", ha insistit Rus .

El vicepresident primer ha destacat que "és important donar impuls als ajuntaments en aquest moment, per la situació econòmica que viuen i per la vocació municipalista de la Diputació, d'ací la vertebració d'una línia de cooperació amb ells molt més clara i finançada amb fons propis de la corporació" .

Juan José Medina ha explicat que amb aquest sistema "els ajuntaments podran planificar les infraestructures que els queda per fer la resta de la legislatura ", a més d'especificar que pel que fa als 93 milions d'euros que s'invertiran en totes les àrees , a excepció de les de l'àrea de Carreteres, "els municipis amb menys de 5.000 habitants rebran entre 150 i 400.000 euros en subvencions en total, mentre que els majors de 5.000 habitants comptaran amb més de mig milió d'euros aproximadament".

2 comentaris:

 1. I Morera el del BLOC demanant la desaparició de les Diputacions.
  L'unica administració que s'enrecorda dels ajuntaments i se la vol carregar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Y si el dinero de la diputación (vía impuesto) fuera directamente a los ayuntamientos?

   Elimina

Escriu el teu comentari