Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 17 d’octubre de 2013

L'Associació ACUDE va presentar ahir el seu projecte de "Respir" per a cuidadors de malalts dependents

Ahir va tindre lloc la reunió de l'Associació de familiars, amics i malalts dependents ACUDE. En ella es va presentar el nou projecte que, amb molt d'esforç, volen posar en marxa el proper mes de novembre i que es tracta d'uns tallers dirigits a les persones dependents, de manera que els seus cuidadors puguen recuperar almenys unes hores per a ells mateixos. 

Paqui Romero, la presidenta de l'associació, va comentar que les persones que cuiden als malalts dependents acaben deixant de banda moltes vegades la seua vida, amistats, costums, horaris... per cuidar i atendre el seu familiar. Eixa situació sol allargar-se en el temps anys, cosa que fa que el cuidador acabe per viure quasi en exclussiva "per a cuidar" i deixe de tindre temps per a ell mateix. És per això que sorgeix el projecte, per a donar u "respiro" als cuidadors.
Es inici es tracta de dos tallers setmanals en horari de 11 a 13h, on les persones dependents tindran sessions de psicomotricitat, creativitat i d'altres per un mòdic preu. Les sessiones seran ateses per personal qualificat i l'espai utilitzat serà el local de la Llar del Jubilat.

Si esteu interessats podeu anar a informar-vos i inscriure-vos dijous de 17 a 19h al segon pis de la Llar del Jubilat. Per a poder participar cal ser socis d'ACUDE, cosa que només implica 25 euros a l'any.

Pensem que esta iniciativa necesssita de la implicació principalement de les famílies dels malats i que només si ens animem a fer la prova i a córrer la veu açò serà un éxit. Esperem escriure ben prompte una crònica de la primera sessió i que haja estat de 10.10 comentaris:

 1. En la foto no està ni l'alcalde ni cap regidor del BLOC.
  No vaen anar a la presentació de esta interesant associació?

  ResponElimina
 2. MOLT bona l'iniciativa d'aquest colectiu per aquelles persones majors que més ho necesiten. Esperem que dure molts anys aquesta asociació.

  ResponElimina
 3. Va estar Jordi, qui va arribar tard perquè havia anat a un enterro.

  ResponElimina
 4. No sabien que hauria foto. caxis!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Per això Jordi va fer cara d'asco al entrar. En lo que li agraden les fotos a Jordi Juan. Ací qui no corre vola Jordi.
   Si ten vas a Silla perds la cadira i la foto.

   Elimina
  2. Li deguera caure el món damunt de veure que a la taula estaven el seu "compi"Víctor Borràs i Inma Tudela junts. I ell d'espectador en lo que li mola presidir.

   Elimina
  3. Per favor, un poc de serietat. Si Jordi va arribar quan l'acte havia començat, la lògica diu que la cara li la degueren vore només els membres de la taula. No elucubreu.
   Cert és que la tensió (electoral) entre Jordi i Borràs pareix (i dic pareix) que comença a aparéixer.

   Elimina
 5. Lo unic que vol Jordi es figurar i fer-se fotos! Ara que Borras no es queda darrere que vol ixir i figurar més que el propi alcalde... es pensara que es l'alcalde de Tavernes? Ja ixira a la llum eixe contrat que firmaren per a ixir el Bipartit a Tavenres... Esperem que s'aclarisquen moltes coses.

  Per cert, la xarrada d'aquesta nova asociació fou ESPECTACULAR!

  ResponElimina
 6. Alguien SAP que está prohibit el veneno al carrer?Vaig parlar(colantme)ambos Jordi dos persones mes que son qui anacen a Morel i lo único que he conseguir es enfadarse, me van enviar. A la Guardia Civil a lo que les Vaig contestar q era cosa Della. I es ver q si eres del Bloc post fer lo que el dona la gana

  ResponElimina

Escriu el teu comentari